VOORBEREIDING | ik ga wandelen en ik neem mee…

Het is weer zover. Een aantal mooie wandeldagen staan voor de deur. En… vanwege Pasen is een extra wandeldagje zomaar mogelijk. Maar wat stop je nu allemaal in je rugzak tijdens zo’n wandeling? Het antwoord is kort. De ideale paklijst is persoonlijk en bestaat dus niet. Wat ik meeneem tijdens mijn wandeltochten is afhankelijk van veel factoren: het aantal dagen dat ik loop, de plek waar ik overnacht, de bestemming, het seizoen, het weer, etc. In dit blog mijn persoonlijke inpaklijst wandelweekend: de must brings voor mijn weekendwandeling door Nederland.

Overnachten bij Vrienden op de fiets

Aankomend weekend hoop ik weer zo’n 90 kilometer te lopen. Omdat het deze dagen (nog) behoorlijk fris en nat kan zijn, kies ik voor een overnachting bij Vrienden op de fiets. Toen mijn ouders dat vroeger deden vond ik dat vooral heeeeel erg suf… maar nu niet meer. 😉 Ik heb het inmiddels verscheidene keren gedaan en dat bevalt uitstekend. Voor een lidmaatschap van € 8,- per jaar kan je op ontzettend veel plekken overnachten voor slechts € 20,50 per nacht, inclusief ontbijt. Ideaal wanneer je nog student bent, niet van overbodige luxe houdt of gewoon geen zin hebt om (te)veel te betalen. 🙂

Wandelen in Nederland

Inpaklijst wandelweekend

Omdat ik slaap bij Vrienden op de fiets, hoef ik geen kampeerspullen (tent, kookgerei, slaapzak, matrasje etc.) mee te nemen. Dit scheelt al snel vijf kilo en maakt het wandelen net een stukje relaxter. Daarnaast voorkom ik hiermee het risico om dit weekend als een verzopen katje rond te lopen. Hieronder vind je mijn meeneemlijst voor aankomende dagen (zonder kampeeruitrusting).

Basis uitrusting:

 • Rugzak
 • Paspoort
 • Telefoon + oplader
 • Camera + lens
 • Earphones
 • Vrienden op de fiets pas
 • Schrijfboekje + pen
 • Pieterpad boekje
 • Leesboek
 • OV-chipkaart
 • Geld + pinpas

Kleding:

 • Wandelschoenen
 • Sokken + ondergoed
 • Shirt lange mouw
 • Shirt korte mouw
 • Hemdje
 • Regenjas
 • Windstopper
 • Korte broek
 • Wandellegging
 • Slippers
 • Buff

Eten en drinken:

 • Aluminium spork
 • Gekookte eieren (onmisbaar tijdens het Paasweekend!)
 • Blikje tonijn
 • Ontbijtkoek
 • Mueslireep
 • Brood
 • Beleg
 • Fruit
 • Thee
 • Water
 • Rode wijn (onmisbaar tijdens ieder weekend!)

Toiletspullen:

 • Tandenborstel
 • Tandpasta
 • Zonnebrand
 • Kokosolie
 • Labello
 • Mascara
 • Kam + elastiekje
 • Face wash
 • Shampoo
 • Deodorant

Inpaklijst wandelweekend NederlandHeb je nog geen plannen dit weekend? Dan kan je dus altijd nog gaan wandelen! Zoals je eerder al hebt kunnen lezen heeft wandelen nagenoeg alleen maar voordelen. Helemaal niet zo’n gek idee dus. Kopieer bovenstaande inpaklijst wandelweekend en je hoeft in ieder geval niet meer na te denken over wat je meeneemt tijdens de Paasdagen. Ook weleens fijn. 🙂

Heb je iets aan dit artikel? Deel het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.