Afgelopen zomer fietste ik naar Berlijn. Aan de statistieken te zien, iets waar veel mensen nu van dromen. Maar wat neem je mee tijdens zo’n fietstocht? Mijn backpack heb ik al duizend keer in- en uitgepakt dus dat ken ik wil. Bij fietstassen ligt dat net even anders. De gouden regel: all you need is less, gaat altijd op. Ik pakte minimalistisch in maar heb één shirtje en korte broek niet aangeraakt. Bij terugkomst meteen mijn inpaklijst voor een korte fietsvakantie aangepast. In dit blog deel ik hem: 95 x meenemen op de fiets naar Berlijn.

Waar sliepen we?

Tijdens onze fietstocht naar Berlijn hebben we wild gekampeerd en wanneer het tijd was voor een douche stonden we op een camping. Op de helft (na zeven dagen) trakteerden we onszelf op een heus matras in een guesthouse. Dat was best wel even lekker. Onze tent en benodigdheden moesten dus mee tijdens onze fietsreis naar Berlijn.

Inpaklijst

Om het overzichtelijk te houden heb ik de meeneemlijst gesegmenteerd in de onderdelen: Administratie, Basisuitrusting, Kleding, Kamperen, Eten en drinken en Hygiëne. Wel zo makkelijk.

Geld en belangrijke papieren

Basisuitrusting fietsreis

Kleding fietstocht Berlijn

Kampeeruitrusting fietsreis Berlijn

Eten en drinken fietstocht Berlijn

  • Thee
  • Noten
  • Chocola
  • Havermout
  • Aanmaaklimonade
  • Cup-a-soup
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Toiletspullen fietsreis Berlijn

Omdat de fietsvakantie naar Berlijn kort was, we door een ontwikkeld gebied fietsten, mijn Santos gloednieuw was én ik Maurice bij me had, koos ik ervoor geen fietsonderdelen en reparatiemateriaal mee te nemen. Zou ik zeker nog even doen als ik jou was.

Dag-1-fietsen-naar-Berlijn-krentebol-1

Meer weten over onze fietsvakantie naar Berlijn? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Onmisbaar tijdens je fietstocht naar Berlijn: het Europa-Radweg R1 routeboekje

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.