95 x meenemen op de fiets naar Berlijn

Afgelopen zomer fietste ik naar Berlijn. Aan de statistieken te zien, iets waar veel mensen nu van dromen. Maar wat neem je mee tijdens zo’n fietstocht? Mijn backpack heb ik al duizend keer in- en uitgepakt dus dat ken ik wil. Bij fietstassen ligt dat net even anders. De gouden regel: all you need is less, gaat altijd op. Ik pakte minimalistisch in maar heb één shirtje en korte broek niet aangeraakt. Bij terugkomst meteen mijn inpaklijst voor een korte fietsvakantie aangepast. In dit blog deel ik hem: 95 x meenemen op de fiets naar Berlijn.

De inhoud van mijn fietstassen

Waar sliepen we?

Tijdens onze fietstocht naar Berlijn hebben we wild gekampeerd en wanneer het tijd was voor een douche stonden we op een camping. Op de helft (na zeven dagen) trakteerden we onszelf op een heus matras in een guesthouse. Dat was best wel even lekker. Onze tent en benodigdheden moesten dus mee tijdens onze fietsreis naar Berlijn.

Inpaklijst

Om het overzichtelijk te houden heb ik de meeneemlijst gesegmenteerd in de onderdelen: Administratie, Basisuitrusting, Kleding, Kamperen, Eten en drinken en Hygiëne. Wel zo makkelijk.

Administratie

Basisuitrusting

Kleding

Kamperen

Eten en drinken

 • Thee
 • Noten
 • Chocola
 • Havermout
 • Aanmaaklimonade
 • Cup-a-soup
 • Olijfolie
 • Peper en zout

Hygiëne

Omdat de fietsvakantie naar Berlijn kort was, we door een ontwikkeld gebied fietsten, mijn Santos gloednieuw was én ik Maurice bij me had, koos ik ervoor geen fietsonderdelen en reparatiemateriaal mee te nemen. Zou ik zeker nog even doen als ik jou was.

Dag-1-fietsen-naar-Berlijn-krentebol-1
Kamperen en krentenbollen

Meer weten over onze fietsvakantie naar Berlijn? Deze blogs vind je misschien ook interessant:

4 gedachtes aan “95 x meenemen op de fiets naar Berlijn

 1. Pingback: REIZEN | Op de fiets naar Berlijn: Europa-Radweg R1 | Wanderworld

 2. Pingback: REIZEN | Fietsreis naar Berlijn: Harz tot Brandenburger tor | Wanderworld

 3. Pingback: REISFILM | Fietsvakantie naar Berlijn: alles gut | Wanderworld

 4. Pingback: Fietsen naar Berlijn: Arnhem tot Harz | Wanderworld

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: