Annapurna Circuit

Verbreed je horizon en verleg je grenzen door reizen, yoga en outdoor

Duur

14 dagen/13 nachten

Trekstijl

Trekking

Groepsgrootte

2 +

Zwaarte

Uitdagend

Locatie

Annapurna regio

Beginpunt

Jagat

Eindpunt

Jomsom

Hoogste punt

5.416m

Maaltijden

Ontbijt/lunch/diner

Accommodatie

Kathmandu & Pokhara hotel/tea house trekking

Vervoer

Lokale bus /binnenlandse vlucht

Vertrek vanaf

Kathmandu

Annapurna Circuit

Annapurna Circuit is een klassieker. Een schitterende trektocht waarbij je alle seizoenen onderweg tegenkomt. Hoe divers wil je het hebben?

Tijdens het Annapurna Circuit loop je van subtropische valleien, bulderende rivieren en weelderig groene bananenbomen naar uitgestrekte alpenweiden, naaldbossen, rots- en (ijs)woestijnen. Je komt letterlijke het hele scala aan landschappen tegen tijdens deze trektocht. Tegelijkertijd is het Annapurnagebergte één van de meest ontwikkelde wandelgebieden in Nepal. Dit betekent goede wandelpaden, deugdelijke tea houses en soms zelfs koffietentjes en bakkertjes. 

Naast wisselende landschappen biedt Annapurna Circuit ook veel culurele diversiteit. Ben je op zoek naar een goede mix van cultuur, natuur en spiritualiteit? Dan is Annapurna Circuit jouw trekking.

Thorong La Pass Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking Nepal

Hoogtepunten Annapurna Circuit trekking

Verbluffend uitzicht op Annapurna, Manaslu, Machhapuchhre en vele andere

Dramatische kloven, hoge passen, boeddhistische en hindoeïstische tempels en authentieke dorpjes

Reis van superlatieven: de hoogste pas: Thorang La (5.416m), de diepste kloof: Kali Gandaki

Proef oprechte gastvrijheid in de authentieke dorpjes onderweg

Maak kennis met de lokale bevolking, hun cultuur en levensstijl

Programma 

Dag 1 | Aankomst in Nepal

Aankomst op Tribhuwan International Airport. Onze taxi staat voor je klaar en brengt je naar hotel. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Dag 2 | Kathmandu

Na het ontbijt informeert de gids je over de trekking. Daarna bezoek je enkele hoogtepunten in Kathmandu (1.400m). Beroemde UNESCO-werelderfgoedlocaties zoals Boudhanath, één van de grootste Stoepa’s ter wereld; Swayambhunath, de beroemde apentempel en/of Pashupatinath, een heilig hindoeïstisch tempelcomplex. Ook tref je de eerste voorbereidingen voor de trekking. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Dag 3 | Kathmandu naar Jagat

Na een vroeg ontbijt verlaat je Kathmandu (1.400m) met de bus naar Besi Sahar (947m). De rit duurt zo’n zes uur. In Besi Sahar stop je voor lunch om vervolgens per jeep verder te rijden naar Syange (1.080m). Dan volgt een steil en glibberig pad op en neer door rijstvelden, kleine Tibetaanse dorpjes en rododendronbossen naar Jagat (1.330m). Hier eindigt je dag. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 210 km, 9 tot 10 uur rijden.

Dag 4 | Jagat naar Dharapani

Vanuit Jagat (1.330m) gaat het pad zigzaggend langs de Marsyangdi rivier. Na opnieuw een hangbrug over tensteken, gaat het pad bergopwaarts naar Tal. Tal staat bekend om de waterval- en valleiuitzichten. Je wandelt het district Manang binnen en zien gerst-, rijst- en aardappelvelden. Bij het dorp Khotro (1.860m) daal af naar een lange hangbrug. Een nieuw pad loopt door de dorpjes Karte en Nache en brengt je naar de stenen Kani (toegangspoort) die de formele toegang naar Dharapani (1.960m) vormt. Dharapani is het knooppunt voor het Manaslu Circuit en de grote dorpen in de Manang vallei. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 20 km, 6 tot 7 uur lopen, stijgen 1.630m, dalen 697m.

Dag 5 | Dharapani naar Chame

Je wandelt van Dharapani (1.960m) naar Bagarchhap (2.160m) door een bos van blauwe dennen, sparren, hemlock, esdoorn en eiken. Het pad blijft op de zuidelijke oever van de rivier en klimt door bossen naar Danakyu (2.210m), een vallei omringd door appelboomgaarden. Daarna klim je steil omhoog door een rododendronbos waar je delen van de weg kriskras oversteekt. Via een ezelspaadje stijg je verder door een sparrenbos. Dan volgt de trail de rivier. Bij de ingang van Chame (2.670m), het administratieve centrum van het Manang, wandel je langs een lange muur met gebedsmolens. Ondertussen mooie uitzichten op Lamjung en Annapurna II/IV (7.525m). Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 16 km, 6 tot 7 uur lopen, stijgen 914m, dalen 296m.

Dag 6 | Chame naar Pisang

Vanuit Chame (2.670m) klim je langs manimuren en boekweitvelden naar Telekhu (2.840m). Vervoglens loop je door een diepe kloof en dramatisch berglandschap. Dan verschijnt een interessante granietwand, Paungna Danda, die de Marsyangdi rivier zuidwaarts dwingt. Je klimt vervolgens over een met gebedsvlaggetjes en steenmannetjes versierde bergkam naar boven. De route volgt de riviervallei met mooie uitzichten op Annapurna II (7.937m) met als eindbestemming Pisang (3.200m). Overnachting in theehuislodge. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 10 km, 5 tot 6 uur lopen, stijgen 635m, dalen 230m.

Dag 7 | Pisang naar Manang

Vanaf Pisang (3.200m) wandel je rustig door het dal naar Braga en Manang (3.540m).  Je bevindt je hier in de droge Tibetaanse wereld achter de Annapurna met weinig begroeing en hellingen die in het najaar herfstachtig rood kleuren. Het zicht op Annapurna is schitterend. Je ziet Annapurna II (7.937m), de Annapurna IV (7.525m), de Annapurna III (7.555m), Gangapurna (7.455m) en Roc Noir (7.485m).  Via de hoge route, langs de authentieke bergdorpen Gyaru en Ngawal, heb je een fenomenaal uitzicht op het Annapurnagebergte. Iets voor Manang loop je het mooie Braga binnen met een oud klooster (gompa) dat je kan bezoeken. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 13 km, 6 tot 7 uur lopen, stijgen 484m, dalen 199m.

Dag 8 | Manang

Een rustdag in Manang. De komende dagen bezoek je hogere gebieden en steek je de Thorong La pass (5.416m) over, waarom goed acclimatiseren belangrijk is. In Manang is genoeg te beleven en je kunt genieten van goede koffie, lekkere broodjes en meer faciliteiten dan je tot nu toe gewend bent. Ook zijn de uitzichten op de Himalayas spectaculair te noemen. Optioneel kan je een bezoek brengen aan Ice Lake (4.900m), het dorpje Khangsur, Kecho meer, de Milarepa grot of het gletsjermeer bij de voet van de spectaculaire Gangapurna ijsval. Woon je liever een lezing over hoogteziekte bij, dan is het ook mogelijk. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Dag 9 | Manang naar Yak Kharka

Het pad klimt vanaf Manang (3.540m) verder uit de Marsyangdi-vallei. Struikgewas, jeneverbes en alpengrassen is de enige vegetatie die je nog ziet op dit punt. Je blijft hoog en volgt het pad zo’n 400m boven het dorp Khangsar dat door de ruïnes van het oude Khangsar gaat. Een ongemarkeerd pad brengt je naar beneden waar je de rivier oversteekt. In Yak Kharka (4.050m) grazen grote harige yaks vrij in de natuur en is het zicht op Annapurna III (7.555m) uitstekend. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 8 km, 4 tot 5 uur lopen, stijgen 510m, dalen 81m.

Dag 10 | Yak Kharka naar Phedi

Vanaf Yak Kharka (4.050m) klimt het pad langs de oostelijke oever van de Jarsang rivier. Je daalt en en steekt de rivier over via een brug. Als je geluk hebt zie je kuddes bergschapen of cirkelt er een lammergier of griffioen boven je hoofd. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 5 km, 3 tot 4 uur lopen, stijgen 478m, dalen 81m.

Dag 11 | Phedi, via Thorong La pas en Mukthinath, naar Jomsom

Vandaag steek je de Thorong La pas (5.416m) over. Dit betekent vroeg opstaan, zodat je voor de middag de top hebt bereikt (tegen de middag waait het vaak te hard). Direct na Phedi wordt het pad steil en stij je zo’n 1.000m tot de pas. Stuwwallen en lange rotsachtige bergkammen wisselen elkaar af terwijl je stijgt richting de pas. Telkens wanneer je denkt dat je er bent, moet je verder. De kans bestaat dat er sneeuw ligt. Na de pas wacht een lange en steile afdaling van zo`n 1600m. Om je knieën te ontlasten, doe je rustig aan. In het noordwesten kijk je uit op het woestijnlandschap van Mustang en Dolpo. In het zuidwesten zie je de enorme Dhaulagiri top. Ook heb je zicht op het Tibetachtige Manang, Annapurna, Gangapurna en de met gletsjers bedekte Khatung Kang. De dag eindigt met een steil pad door weiden naar Muktinath, één van de belangrijkste bedevaartsoorden voor zowel hindoes als boeddhisten. Vanuit Muktinath (3.800m) rijd je naar Jomsom (2.713m). Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 16 km, 9 tot 10 uur lopen, stijgen 973m, dalen 1.757m.

Dag 12 | Jomsom naar Pokhara

In de vroege ochtend neem je een korte pittoreske vlucht naar Pokhara. Bij mooi weer is er een fantastische uitzicht op Annapurna, Dhaulagiri en de diepste kloof ter wereld: Kali Gandaki. In Pokhara kan je de dag invullen zoals je zelf wilt. In bed liggen, een massage, een taartje eten bij één van de vele leuke koffietentjes. In Pokhara vind je alles. Overnachting in het hotel, inclusief ontbijt.

Dag 13 | Pokhara naar Kathmandu

Na het ontbijt verlaat je Pokhara en ga je met de bus terug naar Kathmandu. Aan het einde van de middag kom je terug in de hoofdstad waar je je laatste avond doorbrengt. Overnachting in het hotel, inclusief ontbijt.

Dag 14 | Kathmandu

Geniet je laatste dag in Nepal. Shop de laatste souvernirs, drink een lekkere Nepali Milk tea in een van de leuke restaurantjes of neem een ontspannende en welverdiende massage. Doe je liever iets anders? Boek dan een fijne yogales of klankschaalsessie, verdwaal in de smalle straatjes van de wijk Thamel of strijk neer in de Garden of Dreams met een goed boek. De keuze is reuze.😊 Afhankelijk van je vluchttijd brengen we je naar de luchthaven. Een goede reis!

Prijs € 1370,- 

Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 12, Muktinath naar Kagbeni, Jharkot

Inclusief

 • Pick-up en drop-off luchthaven
 • Hotel in Kathmandu/Pokhara (o.b.v. twin) met ontbijt
 • Sightseeing in Kathmandu o.l.v. ervaren gids
 • Entreegelden bezienswaardigheden
 • Binnenlandse vluchten (Jomsom-Pokhara)
 • Accommodatie tijdens trekking (tea house/guesthouse/homestay)
 • Alle maaltijden tijdens de trekking (ontbijt/lunch/diner)
 • Vervoer ter plekke (lokale bus/privé vervoer/vlucht)
 • Gecertificeerde Engelssprekende gids tijdens trekking
 • Verzekering gids (en drager)
 • Annapurna Conservarion Area Permit (ACAP-vergunning)
 • TIMS-card (trekking vergunning)
 • EHBO-kit (gedragen door de gids)
 • Alle papierwerk, administratie- en servicekosten en overheidsbelastingen

Optioneel

 • Drager (20 USD per dag, draagt maximaal 15 tot 20kg). Accommodatie, transport en maaltijden voor drager worden betaald.
 • Donsjas, 4-seizoenen slaapzak en duffelbag (als je die zelf niet hebt). Deze geef je terug na je trektocht.
 • Happy Hiker: 3 maanden programma dat je fysiek en mentaal klaarstoomt voor je trekking.

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Visum
 • Reisverzekering (die noodevacuatie tot 5.416+m dekt)
 • Fooi voor gids en drager
 • Lunch/diner in Kathmandu
 • Extra overnachting in Kathmandu/Pokhara in geval van vroege aankomst, laat vertrek en vroegere terugkeer van de berg (om welke reden dan ook) anders dan de geplande route
 • Drankjes en andere faciliteiten zoals warme douche, opladen van telefoon etc.
 • Alle andere uitgaven die niet vermeld staan bij ‘Inclusief’. 

  Reviews

  Ervaringen van andere deelnemers

  “Onvergetelijk! Wil je iets unieks beleven en voelen dat je leeft. Een reis naar Nepal is écht een aanrader. Zeker in zo’n klein en leuk gezelschap.”

  “Door letterlijk en figuurlijk buiten je comfort zone te stappen, word je rijkelijk beloond door een overweldigende natuur en prachtige vergezichten.”

  “De combinatie bergen en back to basic was voor mij de ultieme vorm van opladen. Je leert telkens weer inzien dat er weinig nodig is om blij van te worden.”

  Zwaarte

  Annapurna Circuit is zo’n 160 kilometer en goed te doen voor de geoefende wandelaar. Dagelijks loop je zo’n 4 tot 8 uur. Je kunt je eigen rugzak dragen of gebruik maken van een drager. Wat de Annapurna Circuit trekking vooral uitdagend maakt, is de hoogte/ijle lucht. Om hieraan te wennen hebben we bij het samenstellen van de route voldoende acclimatisatiedagen ingepland en houden we rekening met het aantal hoogtemeters per dag. Heb je toch meer tijd nodig onderweg, dan kan dat. Het belangrijkste is dat je naar je lichaam luistert en je eigen tempo volgt.

  Tips voorbereiding Annapurna Circuit trekking

  Je wilt de Annapurna Circuit tekking doen? Deze tips helpen je verder.

  Plan je reis

  • Boek je vliegticket voordelig via Skyscanner
  • Regel je visum on arrival of vooraf bij het consulaat in Amsterdam
  • Sluit een goede reisverzekering af: Allianz Global Assistence biedt verzekeringen waarbij bergwandelen tot 7.000m over gebaande paden is inbegrepen.
  • Check of je reisverzekering (helikopter) noodevacuatie tot 5.416+m dekt.
  • Ga na of je vaccinaties nodig hebt: bijvoorbeeld bij de GGD of Meditel
  • Neem een geprint versie van je vaccinatiebewijs of negatieve pcr-test  (niet ouder dan 72 uur) mee
  • All you need is less: neem zo min mogelijk (niet functionele) spullen mee

   Paklijst trekking Nepal

   Of je het nu meeneemlijst, paklijst of inpaklijst noemt, het belangrijkste is dat je zoveel mogelijk thuislaat. Alle kilo’s die achterblijven zijn mooi meegenomen. Dit betekent weloverwogen kiezen. In dit blog dé volledige Paklijst trekking Nepal.

   Boeken & meer info

   Plan een voorpretgesprek met me in of boek je reis

   Boek deze reis

   Een onvergetelijke ervaring voor € 1.370,-. Dompel jezelf onder in de mooiste natuur ter wereld tijdens het Annapurna Circuit.

   Plan een één-op-ééngesprek

   Ben je benieuwd of Annapurna Circuit bij je past? In een voorpretgesprek beantwoord ik al je vragen. Effectief en efficiënt.

   Heb je een vraag?

   Of wil je meer informatie over de reis naar Nepal?

   Neem dan contact met me op via:

   06-42241143

   1 + 5 =