De beste wandelbroek voor een trekking is licht, comfortabel en beschermt je tegen verschillende weersomstandigheden. Je hebt deze broeken in allerlei soorten en maten en welke wandelbroek het beste is voor jou, hangt af van je persoonlijke wensen. Lees hier waar je op moet letten bij het kopen van een wandelbroek. In dit blog de beste wandelbroeken voor een trektocht.

Beste wandelbroek voor een trekking kiezen

Wisselende temperaturen

Het weer kan wisselen in de bergen, dus ook de temperatuur. Tijdens trektocthten in Everest, Manaslu, Annapurna en Langtang regio kom je op plekken boven de 4.000m en soms 5.000m. Daar kan het koud zijn. Een warme broek of extra thermolaagje is dan prettig. Zeker als de zon zich niet laat zien. Daarnaast kan de temperatuur overdag oplopen tot wel 20C. Op zulke momenten loop graag met blote benen. Je kan dus een korte en lange wandelbroek meenemen of kiezen voor een afritsbroek. Mocht je het extra thermolaagje overdag niet dragen, dan kan je hem ‘s nachts altijd nog aan.

Zon, regen en sneeuw

Wanneer het regent of sneeuwt kan je vochtig of nat worden. Het is dan fijn als je broek van sneldrogend materiaal is of je overweegt gaiters/gamashen. Maar ook als de zon schijnt en je sneller transpireert, wil je graag een ademende broek die snel droogt. Zo blijf je op temperatuur en verlies je geen onnodige energie.

Beste wandelbroek bergtrekking Nepal

Foto’s maken

Wanneer je foto’s maakt onderweg, wil je je telefoon of camera binnen handbereik hebben zonder eerst je hele rugzak af te hoeven doen of een ander te vragen je camera te pakken. Met het formaat telefoons van tegenwoordig begrijp je dat dit niet lekker zit. Mijn wandelbroek moet dus zakken aan de zijkant hebben. Ook handig voor lippenbalsum en een zakdoek.

Klimmen en klauteren

Niet alle paadjes zijn eenvoudig te bewandelen. Op sommige stukken moet je weleens een stukje klimmen of klauteren. Een beetje stretch in je broek kan dan handig zijn. Of in ieder geval een broek die niet te strak zit. Dat beperkt je bewegingsvrijheid.

Lokale gebruiken

Houd bij het kiezen van kleding rekening met de lokale gewoonten en gebruiken. In Azië zijn ze een stuk conservatiever dan in Europa. Dat zie je terug in de kleding die mensen dragen. Schouders en bovenbenen zijn praktisch altijd bedekt. Het is dan ook ongepast om hele korte broeken te dragen of strakke broeken met iets korts erop. Een broek tot iets boven je knieën is prima.

Op een donkere wandelbroek zie je minder snel vlekken dan op een lichte wandelbroek. Zeker tijdens een wat langere trektocht heeft dit een psychologische werking. Je voelt je toch net iets schoner.

Beste wandelbroek voor een bergtrekking in Nepal

Beste wandelbroeken voor een bergtrekking

Kies de juiste outdoorbroek voor je trektocht

Veel winkels, waaronder Decathlon en Bever, verkopen goede wandelbroeken, variërend van korte broeken, lange broeken, afritsbroeken, trekking leggings, outdoorbroeken tot sportleggings. Wanneer het warm is draag je liever een korte broek, wanneer het koud is kan je een extra laagje in de vorm van een thermolegging goed gebruiken.

Decathlon wandelbroek voor een trekking: dames

Beste wandelbroek voor een trekking in Nepal onderlaag thermolegging dames Decathlon
Beste wandelbroek voor een trekking in Nepal afritsbroek dames Decathlon
Beste wandelbroek voor een trekking in Nepal trekking legging dames Decathlon
Beste wandelbroek voor een trekking in Nepal lange broek dames Decathlon
Beste wandelbroek voor een trekking in Nepal korte broek dames Decathlon

Bever wandelbroek voor een trekking: dames

Beste wandelbroek voor een trekking in Nepal onderlaag thermolegging Supernatural Bever
Beste wandelbroek voor een trekking in Nepal afritsbroek dames Bever
Beste wandelbroek voor een trekking in Nepal trekking legging dames Fjallraven Bever
Beste wandelbroek voor een trekking in Nepal lange broek dames Fjallraven Bever
Beste wandelbroek voor een trekking in Nepal korte broek dames Arc'tyrex Bever

Decathlon wandelbroek voor een trekking: heren

Beste wandelbroek voor een trekking in Nepal onderlaag thermolegging heren Decathlon
Beste wandelbroek voor een trekking in Nepal afritsbroek heren Decathlon
Beste wandelbroek voor een trekking in Nepal lange broek heren Decathlon
Beste wandelbroek voor een trekking in Nepal korte broek heren Decathlon

Bever wandelbroek voor een trekking: heren

Beste wandelbroek voor een trekking in Nepal onderlaag thermolegging Supernatural heren Bever
Beste wandelbroek voor een trekking in Nepal afritsbroek Fjallraven heren Bever
Beste wandelbroek voor een trekking in Nepal lange broek heren Bever
Beste wandelbroek voor een trekking in Nepal korte broek heren Fjallraven Bever

De rest van je wandelkleding

Welke wandelbroek heeft jouw voorkeur of welke wandelbroek draag jij graag? Ik ben benieuwd. Ben je er nog niet uit welke broek bij je past? Hier lees je waar je op moet letten bij aankoop van een goede wandelbroek. Besteed daarnaast ook aandacht aan passende wandelschoenen, wandelsokken en wandelkleding. Ook dit vormt een belangrijk onderdeel van je trekking.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.