Dankbaar en gesetteld blik ik terug op de afgelopen 15 weken. Alweer drie maanden geleden zette ik voet op Nederlandse bodem en alweer 15 weken geleden namen Mark en ik afscheid op Koh Tao. Ondanks dat de tijd aan me voorbij vliegt lijkt het soms ook lang te duren. De afgelopen weken stonden in het teken van reizen in Sri Lanka (daarover binnenkort meer), een warm onthaal bij terugkomst, inburgeren, het weerzien van familie en vrienden, schilderen, verhuizen, m’n studie oppakken en een nieuw leven in Groningen opbouwen.

Welkomstcomité

Welkomstcomité Arnhem/Zwolle

Gesetteld

Momenteel zit ik midden in mijn eerste tentamenperiode. En voor het eerst sinds ik terug ben heb ik het gevoel dat ik even m’n schouders kan laten zakken. Het tempo in Nederland ligt hoog en ik moet ineens weer van alles. Deadlines, verplichtingen, afspraken en dit ook nog eens allemaal op tijd. Ohja! Zo was het leven in Nederland. Maar afgelopen week heb ik mijn eerste tentamen met een dikke voldoende afgesloten en sindsdien heb ik het gevoel dat ik weer op het juiste spoor zit. Aan het Nederlandse weer zal ik nooit wennen maar verder ben ik toch wel een echte Nederlander …I love Holland! Niet meer uit een backpack leven. Niet meer hoeven kiezen tussen twee afgedragen korte broeken en drie T-shirts waarvan één met gaten en de anderen met vlekken, nee ik beschik weer over een heuse kledingkast. M’n eigen stekje, m’n eigen bed, mn eigen koelkast… heerlijk!

Verassing bij thuiskomst!

Verassingsfeestje bij thuiskomst!

Bedankt dat jij er bent

Het feit dat ik nu gesetteld ben komt niet vanzelf natuurlijk. Ik ben erg fijn opgevangen en dat mag best even benoemd worden. Dankjewel familie en vrienden voor het warme welkom in Nederland. Voor de onwijs goede hulp met verhuizen zodat ik me toch voor het begin van het schooljaar in Groningen kon vestigen. Ik mag dan alleen zijn teruggekomen maar zo voel ik me niet. Regelmatig valt er een kaartje van mijn schoonouders op de deurmat en m’n schoonzusjes helpen me waar ze kunnen. Ik heb lieve ouders die ik nog ieder weekend mag lastigvallen. Ik zie m’n familie weer regelmatig en daar word ik heel erg blij van. Daarnaast heb ik ook nog eens de allerliefste vriendinnen. Het zijn vooral de kleine dingetjes die het doen. Laura die me even succes wenst voor m’n eerste tentamen. Marja die me belt omdat ze het gevoel heeft dat ik dat nodig heb. Hilde die me mee uit eten neemt en een spiegel voorhoudt zodat ik weer de juiste keuzes maak. Claire die zegt dat ze trots op me is en klaarstaat met haar overheerlijke verwenpakketjes. Aafke waarmee ik weer ouderwets wijntjes mag drinken en Jessica… op wie ik trots ben. Jij staat voor daadkracht. Dat is een enorme inspiratiebron. Bedankt dat jullie er altijd voor me zijn.

Familie Van Erven Dorens

Familie Van Erven Dorens

Ondertussen op Koh Tao

Mark heeft het nog steeds naar zijn zin op Koh Tao. Het is hard werken en doorknallen maar hij schijnt het goed te doen want z’n baas is blij met hem. Ik kreeg zelfs een persoonlijke mail waarin hij vertelde dat hij hem nog wel even wilde houden. 😉 Marks ouders zijn een aantal weken geleden naar Koh Tao gereisd om hem te bezoeken en daar hebben ze het erg fijn gehad met z’n drieën.

Inmiddels is Mark volledig instructeur en heeft hij al een paar specialties afgerond. Ook kan hij duiken met Beau van Erven Dorens van zijn lijstje afvinken en krijgt hij soms fanmail van kleine meisjes. 🙂 Ons contact is momenteel niet optimaal helaas (kapotte telefoon, tijdsverschil, slecht internet) maar we maken er het beste van. Omdat hij daar verder helemaal alleen zit is het wellicht leuk om hem eens een kaartje sturen. Hoeft niet mag wel! 🙂

Adres:

Impian Divers

Mark
5/6 Moo2, old town Mae Haad, Koh Tao
84360 Suratthani
Thailand

To be continued…