Al sinds 2015 werk ik voor mezelf, maar van visitekaartjes is het nooit gekomen. Tot vandaag! Hoe leuk. Een tijdje geleden werd ik benaderd door Drukwerknodig met de vraag of ik één van hun producten wilde testen. Visitekaartjes heb ik inmiddels écht nodig, dus: ‘Ja, graag!’. Maandagavond deed ik mijn bestelling en woensdagmorgen ontving ik het pakketje al door de brievenbus. Snelle service! Het eerste pluspunt.

Eerste indruk: professioneel

In de envelop zitten drie stapeltjes kaartjes inclusief een transparante kaarthouder. Het pakketje ziet er netjes uit. Het papier is lekker stevig, de kleuren helder en het drukwerk strak. De vrij gedetailleerde zwartwit foto op de voorzijde van het visitekaartje is scherp en duidelijk. Ja, mijn eerste indruk is erg goed.

De bestelling

Als je visitekaartjes wilt bestellen, kies je uit vier opties: liggend of staand en enkelzijdige of dubbelzijdige bedrukt. Ik koos voor de liggende variant met dubbelzijdige bedrukking (8,5 x 5,5 cm). In de online editor ontwerp je de kaartjes zelf eenvoudig from scratch of kies je voor een standaard ontwerp, waarbij je de verschillende opties aanpast naar jouw eigen huisstijl. Ik koos voor het laatste zodat de basis en basisverhoudingen al mooi in balans zijn.

Pluspunten

  • Heldere kleuren
  • Goede papierkwaliteit
  • Scherp en gedetailleerd drukwerk
  • Geïntegreerde QR-code maker
  • Handig opbergdoosje zodat je je visitekaartjes goed kunt bewaren
  • Snelle levering

Verbeterpunten

  • Meer opties in de editor qua icoontjes zou ik prettig vinden. Ik wilde bijvoorbeeld een Facebook en Instagram logo toevoegen maar deze waren qua stijl heel anders dan de icoontjes voor bellen of e-mail. De perfectionist in mij kon daar niet mee leven. Uiteindelijk ervoor gekozen ze weg te laten. (Waar ik achteraf eigenlijk heel blij mee ben. Je wilt al snel teveel informatie op je visitekaartje kwijt, wat de leesbaarheid vaak niet ten goede komt).
  • Meer beschikbare lettertypes. Eén van mijn huisstijllettertypes was niet beschikbaar.
  • Een optie om het eindresultaat te bewonderen voordat je de bestelling plaatst, miste ik. Je ziet bij een dubbelzijdig kaartje slechts één zijde. Wanneer je ze beide ziet, kan je nog even een double check doen voordat je tot bestelling overgaat.

Eindoordeel: superblij

Helemaal happy! Onderaan de streep ben ik supertevreden met mijn visitekaartjes. Deze durf ik wel uit te delen.😊 Ik overweeg zelfs om nog meer drukwerk te bestellen. Het ziet er heerlijk professioneel uit.