Go once a year someplace you’ve never been before”, zei Dalai Lama ooit. Een uitstekend plan, behalve dat ik van ieder jaar liever iedere maand maak. Deze maand is Vlieland aan de beurt. Een Nederlands eiland en gemeente met één dorp genaamd Oost-Vlieland. Op Schiermonnikoog na (staat ook nog op het lijstje!) de dunstbevolkte gemeente van Nederland. Samen met Marja ga ik op ontdekkingstocht.

De Vuurduin, vuurtoren Waddeneiland Vlieland

Fotograferen op Vlieland

Vervoer naar en op het Waddeneiland

Vanuit het Friese Harlingen brengt de veerboot van Rederij Doeksen je in 45 minuten tot 1.5 uur naar het prachtige Nederlandse eiland. Je mag geen auto meebrengen naar het Waddeneiland maar dat is geen probleem. Wanneer je van de boot afkomt, kan je meteen een fiets huren bij één van de fietsverhuurbedrijven. Mocht je geen zin hebben om te fietsen? Neem dan gewoon de shuttlebus.

Zeemeeuwen op Vlieland

Marja en Paula op Vlieland

Overnachten op Vlieland

Bij aankomst lopen we naar ons slaapadresje B&B de Getijden. Een absolute aanrader voor je verblijf op Vlie. Theo en Bettine maken ons verblijf tot een feestje en zorgen dat het ons aan niets ontbreekt. Ze hebben oog voor detail en iedere avond lag er weer een verrassing (lees: iets lekkers) voor ons klaar, met een mooie spreuk. Erg leuk! 🙂

Paula wandelen duinen Vlieland

Dorpsstraat Oost-Vlieland

Fietsen en wandelen op Vlieland

Naast het gezellige en historische dorpje Oost-Vlieland bestaat het eiland voornamelijk uit duinen, bosgebied en kleine weiden. Een bezoek aan het Nederlandse Waddeneiland betekent bovenal rust, natuur en ongestoord wandelen en fietsen. Waar ik vooral van genoten heb, zijn de eindeloze grote en lege stranden. Fantastisch!

Paarden Vlieland

Duinen waddeneiland Vlieland

Wandeling bos Vlieland

Doen op het Waddeneiland

Het westelijke deel van Vlieland bestaat uit een grote zandvlakte: de Vliehors. Met de Vliehors Expres (omgebouwde vrachtauto) krijg je een mooi beeld van de ‘Sahara van het Noorden’. Wij beklimmen nog even de Vuurduin, de vuurtoren van Vlieland, voor een uitzicht over het eiland en genieten van leuke restaurantjes, lekker eten en drinken, zonnige terrasjes en goede gesprekken. 🙂

Meer informatie over het waddeneiland vind je op de website van VVV Vlieland.

Heb je iets aan dit artikel? Deel het!