Manaslu Circuit

Verbreed je horizon en verleg je grenzen door reizen, yoga en outdoor

Duur

16 dagen/15 nachten

Trekstijl

Trekking

Groepsgrootte

2 +

Zwaarte

Gemiddeld

Locatie

Manaslu regio

Beginpunt

Maccha Khola

Eindpunt

Besisahar

Hoogste punt

5.106m

Maaltijden

Ontbijt/lunch/diner

Accommodatie

Kathmandu hotel/tea house trekking

Vervoer

Lokale bus/privé vervoer

Vertrek vanaf

Kathmandu

Manaslu Circuit

Manaslu Circuit is een ronde om de berg Manaslu (8.156m). Een indrukwekkende en avontuurlijke trektocht door ongerept gebied.  

De trekking om Manaslu is een redelijk nieuwe trektocht. Dit traject is dan ook minder belopen dan bijvoorbeeld bergtochten in de Annapurna en Everest regio. Tijdens Manaslu Circuit maak je kennis met het beste dat de Himalaya te bieden heeft: authentieke kleine dorpjes, adembenemende vergezichten en het oversteken van een pas op 5.106m. Onderweg heb je spectaculair zicht op Annapurna (8.091m) en Dhaulagiri (8.167m) en andere indrukwekkende toppen. De gastvrije bevolking heet je van harte welkom en je maakt kennis met hun cultuur en levensstijl.

Besneeuwde bergtoppen, turquoise gletsjermeren, rotsachtig terrein, spectaculaire vergezichten, harige yaks, kleurrijke gebedsvlaggetjes, manimuren en stupa’s. Manalsu is buitengewoon en puur. In alle opzichten!

Mooiste Manaslu trektochten, Manaslu Circuit Birendra Lake

Hoogtepunten Manaslu Circuit

Afwisselende trektocht door puur en ongerept gebied

Uitdagende oversteek van Larkya Pass op 5.106m

Startpunt is bereikbaar per jeep, dus vliegen niet nodig

Afwisselend lanschap van subtropisch tot alpien

Minder belopen traject dan bijvoorbeeld trektochten in Annapurna en Everest regio

Programma 

Dag 1 | Aankomst in Nepal

Aankomst op Tribhuwan International Airport. Onze taxi staat voor je klaar en brengt je naar het hotel. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Dag 2 | Kathmandu

Na het ontbijt informeert de gids je over de trekking. Daarna kan je enkele hoogtepunten in de stad bezoeken. Beroemde UNESCO-werelderfgoedlocaties zoals Boudhanath, één van de grootste Stoepa’s ter wereld: Swayambhunath, de beroemde apentempel en/of Pashupatinath, een heilig hindoeïstisch tempelcomplex. Ook tref je de eerste voorbereidingen voor de trekking. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Dag 3 | Kathmandu naar Maccha Khola

Na een vroeg ontbijt verlaat je Kathmandu (1.400m) voor een rit naar Maccha Khola. Een lange maar mooie zit. Onderweg rijd je door traditionele Nepalese dorpjes en subtropische landschappen waar je alvast een glimp kunt opvangen van het lokale leven. Dit alles met een schitterend bergdecor op de achtergrond. Langzaam komt de prachtige Himalaya dichterbij. Onderweg stop je voor verschillende korte pauzes. Ook stop je voor lunch. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: 8 tot 9 uur rijden

Dag 4 | Maccha Khola naar Jagat

Vandaag loop je door een diepe kloof richting Jagat (1.400m). Wanneer je omhoog kijkt zijn de uitzichten indrukwekkend. Je passeert het dorp Tatopani dat letterlijk vertaal ‘heet water’ betekent. Hier komt warm water uit de grond. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: 6 tot 7 uur lopen

Dag 5 | Jagat naar Deng

Je begint vandaag over een rotsachtige bergkam naar Salleri. Vervolgens daal je af richting de oevers van de rivier en steekt deze over. De vallei wordt breder naarmate het pad stijgt. Je klimt stroomopwaarts naar een lange hangbrug in Philim, een groot Gurung-dorp. De wandeling gaat verder door gierstvelden en een steile onbewoonde kloof. Dan daal je af naar met gras begroeide hellingen, steekt de Budhi Gandaki over naar de westelijke oever en even later weer terug naar de oostenlijke kant. Terwijl de vallei zich verbreedt loop je door bamboebossen richting Deng. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: 6 tot 7 uur lopen

Dag 6 | Deng naar Namrung

Na Deng (1.904m) steek je de Budhi Gandaki rivier over en klim je omhoog om op de route te komen. Je neemt de afslag door Prok, een dorp waar je prachtig zicht hebt op Siringi Himal (berg). Nog verschijdene keren steek je Budi Gandaki over en onderweg zie je diverse gompa’s (kloosters). Het pad volgt de rivier stroomopwaarts door een dicht bos. Waar de rivier door een nauwe kloof dondert, steek je hem nogmaals over. Daarna loopt het pad door minder dicht bebost gebied. Vlak voor Namrung (2.630m), de eindbestemming van vandaag, rest zich nog een laatste klimmetje. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: 6 tot 7 uur lopen

Dag 7 | Namrung naar Samagaun

Je klimt rustig verder omhoog door bossen richting Lihi, een mooi dorp met veel chorten (stupa’s) en gerstterassen. Het pad daalt, je passeert de dorpen Sho, Lho en Shyala voordat je Sama Village bereikt. Vanuit Lho heb je een buitengewoon uitzicht op Manaslu (8.361m). Ook kan je het beroemde Ribung Gompa (klooster) verkennen. In Shyala word je omringd door onder andere Himal Chuli (7.871m) op links, grote gletsjers recht voor je en andere witte pieken waaronder Ganesh Himal op rechts. De dag eindigt in Samagaun (3.530m). Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: 6 tot 7 uur lopen

Dag 8 | Acclimatisatiedag Samagaun

Vandaag laat je je lichaam wennen aan de hoogte en ontdek je de omgeving van Samagaun (3.530m). Je maakt kennis met de sherpacultuur en ziet duizenden manistenen met boeddhistische teksten en afbeeldingen. Op een kleine heuvel bij het dorp Sama ligt Pungyen Gompa (3.980m), een klooster met prachtig uitzicht over een gletsjer. Deze kan je bezoeken. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: 6 tot 7 uur lopen

Dag 9 | Samagaun naar Samdo

Op je gemak wandel je vandaag in een halve dag van Samagaun (3.530m) naar Samdo (3.860m). De route gaat over een vrij vlak terrein en is niet ingewikkeld. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: 4 tot 5 uur lopen

Dag 10 | Acclimatisatiedag Samdo

Vandaag is een rustdag waarbij je je lichaam weer laat wennen aan de hoogte. Om acclimatisatie te bevorderen kan je een mooie hike maken naar één van de handelspassen naar Tibet. Je hebt hier een fantastisch uitzicht op Manaslu (8.163m) en vele andere witte pieken. Onderweg kan je mooie bergvogels spotten zoals Lophoporus (de nationale vogel van Nepal) en lammergier. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Dag 11 | Samdo naar Larke Phedi

Je vervolgt je wandeling en loopt ook vandaag weer geleidelijk omhoog. Nadat je twee beekjes overgestoken bent en de Larkya gletser hebt gespot, stijg je naar Dharamsala, een stenen pension op 4.450m. Dit is geen lodge maar een schuilplaats. Dharamsala is ook wel bekend onder de naam Larke Phedi. De korte hike van vandaag gunt je ook weer tijd om extra goed te acclimatisren. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: 4 tot 5 uur lopen

Dag 12 | Larke Phedi, via Larkya Pass, naar Bimthang

Na het ontbijt maak je je klaar voor een pittige dag. Je begint de dag vroeg vanuit Larke Phedi (4.460m) en start je klim naar de Larkya pas (5.106m). Het terrein is technisch niet moeilijk, maar wel uitdagend vanwege de hoogte. Voor veel trekkers is de pas het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van het Manaslu Circuit. Na een fantastisch uitzicht daal je af richting Bimtang (3.600m). Je kijkt uit op Annapurna (8.091m) en Dhaulagiri (8.167m) en vele andere witte reuzen. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: 8 tot 9 uur lopen

Dag 13 | Bimthang naar Tilije

Je daalt vandaag verder af van Bimtang (3.720m) naar Tilije (2.300m). Vanaf een bergkam bij Bimthang geniet je van geniale uitzichten op onder andere Manaslu, Lamjung Himal en Himlung Himal. Vervolgens daal je verder af en steek je een hooggelegen weide over (Sangure Kharka), gevolgd door een hangbrug over de Dudh Khola. Tot slot wandel je door rodondendronbossen en volg je een pad door een smal dal tot je bij Karche (2.785m) bent, het hoogste gecultiveerde land van de vallei. Je passeert velden, klimt omhoog over een bergkam en daalt naar de oever van de rivier op 2.580m. Even verderop ligt Gho, maar jij slaapt in een betere lodge in Tilije. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Totaal: 5 tot 6 uur lopen

Dag 14 | Tilije naar Tal

Je klimt over een kleine bergkam en geniet van het geplaveide pad dat door een mooi dorp loopt. Je steekt de brug over de Dudh Khola over ziet weer chorten en manimuren wanneer je richting Thonje wandelt. In Thonje is er weer een permit check en loop je richitng Dharapani. Je gaat van het Manaslu Circuit over op het Annapurna Circuit. Verder dalend kom je door het dorp Karte. Na een tijdje steek je via een brug de Marshyangdi Khola over. Je ziet nog enkele manimuren voordat je Tal (1.700m) bereikt. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: 5 tot 6 uur lopen

Dag 15 | Tal naar Kathmandu

Vanuit Tal (1.700m) rijd je terug naar Kathmandu (1.400m). Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Totaal: 9 tot 10 uur rijden

Dag 16 | Kathmandu

Geniet van je laatste dag Kathmandu (1.400m). Shop de laatste souvenirs, drink een lekkere Nepali Milk tea in een van de leuke restaurantjes of neem een ontspannende en welverdiende massage. Doe je liever iets anders? Boek dan een fijne yogales of klankschaalsessie, verdwaal in de smalle straatjes van de wijk Thamel of strijk neer in de Garden of Dreams met een goed boek. De keuze is reuze. Afhankelijk van je vluchttijd brengen we je naar de luchthaven. Een goede reis!

Prijs € 1470,-

Manaslu en Tsum valley trekking dag 13, Samagaun, MBC en Birendra Lake, Paula Birendra Lake

Inclusief

 • Pick-up en drop-off luchthaven
 • Hotel in Kathmandu (o.b.v. twin) met ontbijt
 • Sightseeing in Kathmandu o.l.v. een ervaren gids
 • Entreegelden bezienswaardigheden
 • Accommodatie tijdens trekking (tea house/guesthouse/homestay)
 • Alle maaltijden tijdens de trekking (ontbijt/lunch/diner)
 • Vervoer ter plekke (lokale bus/privé vervoer)
 • Gecertificeerde Engelssprekende gids tijdens trekking
 • Verzekering gids (en drager)
 • Manaslu Restricted Region Permit
 • Manaslu Conservation Area Permit (MCAP)
 • Annapurna Conservation Area Permit (ACAP)
 • TIMS-card (trekking vergunning)
 • EHBO-kit gedragen door de gids
 • Alle papierwerk, administratie- en servicekosten en overheidsbelastingen

  Optioneel

  • Drager (kosten: 20 USD per dag, draagt maximaal 15 tot 20kg). Accommodatie, transport en maaltijden worden betaald.
  • Donsjas, 4-seizoenen slaapzak en duffelbag (terug te geven na de trektocht).
  • Happy Hiker: 3 maanden programma dat je fysiek en mentaal klaarstoomt voor je trekking.

  Exclusief

  • Internationale vlucht
  • Visum
  • Reisverzekering (die noodevacuatie tot 5.106+m dekt)
  • Fooi voor gids (en drager)
  • Lunch/diner in Kathmandu
  • Extra overnachting in Kathmandu in geval van vroege aankomst, laat vertrek en vroegere terugkeer van de berg (om welke reden dan ook) anders dan de geplande route
  • Drankjes en andere faciliteiten zoals warme douche, opladen van telefoon etc.
  • Alle andere uitgaven die niet vermeld staan bij ‘Inclusief’. 

   Reviews

   Ervaringen van andere deelnemers

   “Onvergetelijk! Wil je iets unieks beleven en voelen dat je leeft. Een reis naar Nepal is écht een aanrader. Zeker in zo’n klein en leuk gezelschap.”

   “Door letterlijk en figuurlijk buiten je comfort zone te stappen, word je rijkelijk beloond door een overweldigende natuur en prachtige vergezichten.”

   “De combinatie bergen en back to basic was voor mij de ultieme vorm van opladen. Je leert telkens weer inzien dat er weinig nodig is om blij van te worden.”

   Zwaarte

   De Manaslu Circuit trekking is goed te doen voor de geoefende wandelaar. Dagelijks loop je zo’n 4 tot 8 uur. Je kunt je eigen rugzak dragen of gebruik maken van een drager. Wat Manaslu Circuit uitdagend maakt, zijn de wat primitievere omstandigheden en de hoogte/ijle lucht. Om hieraan te wennen hebben we bij het samenstellen van de route rekening gehouden met het aantal hoogtemeters dat je stijgt per dag. Heb je meer tijd nodig onderweg, dan kan dat. Het belangrijkste is dat je naar je lichaam luistert en je eigen tempo volgt.

   Tips voorbereiding Manaslu Circuit

   Je wilt de Manaslu Circuit trekking doen? Deze tips helpen je verder.

   Plan je reis

   • Boek je vliegticket voordelig via Skyscanner of Qatar Airways.
   • Vraag je visum op tijd aan.
   • Sluit reis- en reddingsverzekering af. bijvoorbeeld bij Allianz Global Assistance. Zij hebben kortlopende, doorlopende en annuleringsverzekeringen waarbij bergwandelen op gebaande paden tot 7.000m is inbegrepen. (Let op dat je medische kosten meeverzekert.)
   • Check of je reisverzekering (helikopter) noodevacuatie tot 5.106+m dekt.
   • Ga na of je vaccinaties nodig hebt: bijvoorbeeld bij de GGD of Meditel.
   • All you need is less: neem zo min mogelijk (niet functionele) spullen mee.

   Paklijst trekking Nepal

   Of je het nu meeneemlijst, paklijst of inpaklijst noemt, het belangrijkste is dat je zoveel mogelijk thuislaat. Alle kilo’s die achterblijven zijn mooi meegenomen. Dit betekent weloverwogen kiezen. In dit blog dé volledige Paklijst trekking Nepal.

   Boeken & meer info

   Plan een voorpretgesprek met me in of boek je reis

   Boek deze reis

   Een onvergetelijke ervaring voor € 1.470,-. Dompel jezelf onder in puur, authentiek en ongerept Nepal tijdens deze trektocht rondom de Manaslu.

   Plan een één-op-ééngesprek

   Ben je benieuwd of de Manaslu Circuit trekking bij je past? In een voorpretgesprek beantwoord ik al je vragen. Effectief en efficiënt.

   Heb je een vraag?

   Of wil je meer informatie over de reis naar Nepal?

   Neem dan contact met me op via:

   06-42241143

   8 + 3 =