OVER DE BLOGGER

Het gezicht achter Wanderworld ben ik, Paula. 30+, actief, dol op reizen, schrijven, kaas, sneakers en festivals. Geboren en getogen in het mooie Staphorst. Al snel blijkt dit wereldje te klein en zoek ik het avontuur groter. Na twee wereldreizen, diverse banen, een studie en stage in het buitenland reis ik nog steeds erg graag. Ontdekken, inspireren en leren staan daarbij centraal.

How I got the travelbug

In mijn studietijd loop ik stage op Curaçao en studeer ik in Hongarije. Er gaat letterlijk een wereld voor me open. Sindsdien is het ernstig blijven kriebelen. Er volgen een aantal onschuldige vakanties en citytrips totdat ik in 2009 ontslag neem en besluit zelfstandig een jaar te reizen. Superspannend maar oh zo gaaf. Deze reis brengt mij naar Noord-Azië, Zuidoost-Azië en Oceanië. Ik ontmoet mensen, ervaar andere culturen en zie dingen waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden.

Een tweede avontuur

Weer terug in Nederland blijft het reisvirus actief. Begin 2013 vertrek ik weer met de rugzak. Ditmaal start de reis in Australië. Ik leef en reis in een zelfgebouwde camper, werk zeven maanden op een bananenplantage en ervaar het echte Ozzie life. Na een tussenstop op de Filipijnen en Hong Kong staat een volgend avontuur klaar: manager bij de Giggling Tree, het leukste guesthouse van China. Dan zwerf ik nog een half jaar door het prachtige Azië om na 2.5 jaar terug te keren naar Nederland. Een derde wereldreis is in aantocht. 🙂

“You’ll never know, until you go.”

Waarom ik zo graag reis

Dichtbij of ver weg. Reizen is avontuur. Het ontdekken van mooie plekken en het ontmoeten van inspirerende mensen, daar krijg ik energie van. Daarnaast maakt reizen me vooral down to earth. Ik hecht geen waarde (meer) aan luxe, doe niet mee aan de consumptiemaatschappij en voel me goed en fijn bij mijn sobere leventje. Het klinkt misschien gek maar dat is de rijkdom die het reizen me heeft gebracht.

Bezochte landen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.