OVER

Over Paula

Hi ik ben Paula. Freelance tekstschrijver, fulltime avonturier en parttime communicatiespecialist. Sinds 2015 schrijf ik onder de naam Wanderworld. Na twee wereldreizen, diverse banen en een studie in het buitenland ga ik als reisbegeleidster in Azië aan de slag. Dan komt er een mini-me en gaat het tempo en de frequentie iets omlaag. Nog steeds ben ik graag onderweg. Ontdekken, inspireren en leren staan daarbij centraal.

Sigiriya Rock Sri Lanka

How I got the travelbug

In mijn studietijd loop ik stage op Curaçao en studeer ik in Hongarije. Er gaat letterlijk een wereld voor me open. Sindsdien is het ernstig blijven kriebelen. Er volgen een aantal onschuldige vakanties en citytrips totdat ik in 2009 ontslag neem en besluit een jaar solo te reizen. Superspannend maar oh zo gaaf. Deze reis brengt mij van Noord-Azië naar Zuidoost-Azië en Oceanië. Ik ontmoet mensen, ervaar andere culturen en zie dingen waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden.

Een tweede wereldreis

Terug in Nederland blijft het reisvirus actief. Begin 2013 vertrek ik weer met de rugzak. Ditmaal start de reis in Australië. Ik leef en reis in een zelfgebouwde camper, werk zeven maanden op een bananenplantage en ervaar het echte Ozzie life. Na een tussenstop op de Filipijnen en Hong Kong staat een volgend avontuur klaar, manager bij het leukste guesthouse van China: de Giggling Tree. Ik zwerf nog een half jaar door het prachtige Azië om na 2.5 jaar terug te keren naar Nederland.

Reisbegeleidster

In Groningen start ik de master Communicatie & Educatie. Ik voel de behoefte om te blijven reizen. Een financiële uitdaging als student dus ik start in 2015 als reisbegeleidster in Azië. Beste keus ooit! Ik doe het met zoveel plezier dat ik zelfs na mijn studie fulltime in de reisbranche blijf werken, totdat ik zwanger raak van mijn dochter. In 2018 organiseer ik mijn eerste bergtrekking naar Nepal. Vanaf dat moment weet ik zeker: dit is het!

Avontuur

Dichtbij of ver weg. Reizen is avontuur. Het ondernemen van nieuwe dingen, ontdekken van mooie plekken en ontmoeten van inspirerende mensen, daar krijg ik energie van. Daarnaast maakt reizen me vooral down to earth. Ik ben tevreden met weinig, leef minimalistisch en heb ontdekt dat alles wat ik nodig heb zich in mezelf bevindt. Het klinkt misschien gek maar dat is de rijkdom die het reizen me heeft gebracht.

Bezochte landen 05-2019

Over Wanderworld

Wanderworld begon ooit als reisblog om het thuisfront op de hoogte te houden. Ik beleefde veel plezier aan de combinatie reizen en schrijven en investeerde bijna al mijn vrije tijd erin. Dit groeide uit tot een website boordevol tips en inspiratie. Naast informatie over outdoor en reizen deel ik ook berichten omtrent wandelen, fietsen en bewust leven. Het laatste jaar kwam daar ook reizen met kinderen bij. Sinds 2018 organiseer ik jaarlijks een bergtrekking naar Nepal, het land waar ik vaak en graag kom.

Blogthema’s

 • Reizen
 • Wereldreis
 • Reizen met kinderen
 • Bewust leven
 • Kamperen
 • Outdoor
 • Wandelen
 • Fietsen
Everest Base Camp trekking, Dag 11, Gokyo Ri summit

Samenwerken

De meeste reizen maak ik zelf. Daarnaast reis ik als reisbegeleidster en werk ik samen met organisaties ter promotie van producten, activiteiten, steden of gebieden. Wil je ook met mij samenwerken? Laat een bericht achter of mail paula@wanderworld.nl.

Samenwerken met Wanderworld?

Ik sta altijd open voor een samenwerking met een bedrijf dat goed past bij Wanderworld. Denk hierbij aan:

 • persreizen waarbij ik een bestemming ontdek en hier één of meerdere blogs over schrijf;
 • teksten/artikelen over activiteiten, accommodaties, (reis)producten en -bestemmingen;
 • reviews over producten/diensten die aansluiten op de thema’s reizen, wandelen, fietsen, outdoor, kamperen, avontuur en/of ontdekken;
 • gesponsorde content in de vorm van overnachtingen, activiteiten en/of transport;
 • inspiratie- en reisfilms van bestemmingen;
 • gesponsorde berichten;
 • advertorials;
 • winacties.

Staat jouw idee er niet tussen? Of wil je me graag iets toesturen? Neem contact op via paula@wanderword.nl. Ik plaats geen eenmalige gastblogs en doe niet aan linkruil.

Wanderworld is sinds 11-11-2015 ingeschreven onder KVK 64480259.