In december liep ik samen met Raman de Everest Base Camp trekking. Tijdens deze 16-daagse trekking staken we ook de Kongma La pass (5.545m) en Cho La pass (5.420m) over. Een te gekke bergtocht met waanzinnige uitzichten. Wat nam ik mee tijdens deze trekking? In dit blog deel ik mijn meeneemlijst voor de Mount Everest Base Camp trekking in Nepal. Eén gouden tip: all you need is less

Waar sliepen we?

Tijdens onze bergrekking sliepen we in tea houses. Een tea house is de Nepalese versie van een blokhut. Je kunt hier terecht voor het broodnodige: eten, drinken, douchen en slapen. Tegen een kleine vergoeding kan je ook gebruik maken van internet en/of je telefoon en apparatuur opladen. Van de douche hebben we slechts één keer gebruik gemaakt, omdat het water tot 12.00 uur ‘s middags vaak bevroren was of het te koud was om je kleren uit te trekken.

Paklijst Everest Base Camp trekking Nepal

Everest Base Camp trekking paklijst

Of je het nu paklijst, meeneemlijst of inpaklijst noemt, Alles wat je meeneemt tijdens de EBC trekking in Nepal is functioneel. Hieronder mijn paklijst Everest Base Camp trekking gesegmenteerd in de onderdelen: Administratie, Basisuitrusting, Kleding, Kamperen, Eten en drinken en Hygiëne. Lekker overzichtelijk dus.

Administratie

Je paspoort, geld en bankpassen zijn niet het grootste qua pakvolume, maar wel belangrijk. Wie zijn paspoort verliest is niet blij. Wanneer je waardevolle spullen altijd op dezelfde plek terugstopt, raak je ze minder snel kwijt.

Elektronica

Basisuitrusting

Kleding

Eten en drinken

  • Thee
  • Rozijnen/cacaopoeder
  • Kokosrasp/gebroken lijnzaad
  • Noten/trailmix
  • Chocola/repen
  • Geconcentreerde limonade
  • Pindakaas

Hygiëne

Everest Base Camp trekking Nepal

Wil je meer weten over de Everest Base Camp trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Everest Base Camp trekking: een goede wandelkaart en wandelgids Deze vind je op de website van De Zwerver.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou ook leuk? Jaarlijks organiseer ik een bergtrekking in Nepal en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.