In de eerste weken van september liep ik samen met Aafke de Tour du Mont Blanc. In tien dagen liepen we rond het bergmassief door Frankrijk, Italië en Zwitersland. Wat neem je mee tijdens deze trekking? In dit blog deel ik mijn meeneemlijst voor een Tour du Mont Blanc kampeertrip. Een gouden tip: all you need is less. Ik heb alles wat ik meenam gebruikt, dus niets overbodigs meegesjouwd. Fijn!😊 In dit blog mijn Tour du Mont Blanc kamperen paklijst.

Waar sliepen we?

Tijdens onze bergrekking hebben we veel wild gekampeerd. Wanneer het uitkwam, stonden we op een camping of een officiële bivakplek. Onze tent en kampeerspullen hebben we dus iedere dag meegedragen tijdens de TMB. Op de helft trakteerden we onszelf op een heerlijke overnachting bij Hotel Lo Campagnar in het prachtige Italiaanse Courmayeur. Heerlijk!👌
Backpack Col du Tricot camping TMB

Tour du Mont Blanc kamperen paklijst

Om het overzichtelijk te houden heb ik de meeneemlijst gesegmenteerd in de onderdelen: Administratie, Basisuitrusting, Kleding, Kamperen, Eten en drinken en Hygiëne. Lekker overzichtelijk.

Administratie

Basisuitrusting

Kleding

Kamperen

Eten en drinken

Hygiëne

Backpack Col du Tricot camping TMB
Wil je meer weten over de Tour du Mont Blanc? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Tour du Mont Blanc: het routeboekje van Noes Lautier. Hierin staat de klassieke route beschreven, inclusief varianten. Superhandig! Daarnaast is het ook raadzaam om een kaart mee te nemen. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.