Trekking in Nepal: reis van je leven

Tijd voor jezelf, geen prikkels en terug naar de basis. Hoe vaak doe je dat echt? Jaarlijks organiseer ik een bergtrekking naar Nepal, het land van de wit besneeuwde bergtoppen, kleurrijke gebedsvlaggetjes en vriendelijke bewoners. Het doel van deze reis is volledig resetten. De rust, eenvoud en stilte in de bergen hebben een waanzinnige uitwerking op je brein. Je voelt je opgeladen, sterk en fit. Vol nieuwe energie keer je weer naar huis. Onvergetelijke herinneringen gegarandeerd! 😊 Are you in?

Data trekking in Nepal

  • Langtang Valley trekking. Yogatrekking (teahouse trekking) van 27 april tot 8 mei 2022 (12 dagen).
  • Annapurna Base Camp trekking. Bergtrekking (teahouse trekking) van 5 tot 18 oktober 2022 (14 dagen).

Yogatrekking in Nepal

Tijdens de yogatrekking gaan we onder leiding van een ervaren gids de Himalaya ontdekken. Dagelijks zijn er twee lesmomenten: één in de morgen en één in de avond. De lessen zijn yin en yang en worden afwisselend verzorgd door Raj van studio Divine Yoga in Kathmandu en mijzelf. Overdag loop je door de rododendronbossen, rijstvelden en authentieke dorpjes. Je overnacht in een teahouse. Dit is een guesthouse die vaak gerund wordt door een lokale familie.

Bergtrekking in Nepal

Tijdens de bergtrekking trekken we onder leiding van een gediplomeerd gids de bergen in. De hele dag staat in het teken van wandelen. Onderweg wandel je door mooie landschappen, komen we door kleine dorpjes en aanschouw je het lokale leven met eigen ogen. In de avond kan het fris zijn en zit je met een dikke trui bij de open haard in één van de tea houses waar we overnachten.

Everest Base Camp trekking, Dag 8, Lobuche, Gorakshep, EBC

Inspiratie trekking in Nepal

Wil je meer informatie, ben je benieuwd of het iets voor jou is of wil je alvast inspiratie opdoen? Hieronder vind je reisfilms en reisverslagen van eerdere bergtrekkingen in Nepal:

The Manaslu gang

Review

“Ik kan niet anders dan concluderen dat het iedere keer opnieuw een groot avontuur is om met Paula op reis te gaan.”

Jacobyn

“Ik was helemaal geen wandelaar voordat ik me aanmeldde om mee te gaan naar Nepal maar het was een schitterende ervaring. Elke dag wandelen door een prachtig landschap, over geitenpaadjes en spectaculaire hangbruggen. En wat een lieve mensen. Onvergetelijk!”

Jan-Pieter