In mei liepen wij de Pikey Peak trekking in Nepal, een schitterende trektocht in de lagere Everest regio. De route brengt je via authentieke dorpjes en sprookjesachtige rhodondendronbossen naar Pikey Peak (4.065m), waar een panoramisch uitzicht over de Himalaya op je wacht. In dit blog onze voorbereiding Pikey Peak trekking. Welke route lopen we? Wat kost een trekking naar Pikey Peak? Wel of geen gids/drager? Wat is de beste reistijd? Wat eet en drink je onderweg? En welke spullen mag je niet vergeten? 

Over Pikey Peak trekking

Pikey Peak trekking is een veelzijdige hike in de Solukhumbu regio met panoramisch zicht op alle achtduizenders in Nepal, waaronder Everest (8.848m). Bij helder weer kijk je van Dhaulagiri in het westen tot Kanchenjunga in het oosten. Sir Edmund Hillary, die samen met Tenzing Norgay in 1953 als eerste de top van Everest bereikte, claimde zelfs dat Pikey Peak het mooiste uitzicht op Everest biedt. Onderweg wandel je van dorp naar dorp door dichte bossen en uitgestrekte landschappen terwijl boeddhistische kloosters, stupa’s en manimuren de route sieren. Pikey Peak is een toegankelijke trekking voor beginners en een uitstekende keuze wanneer je wilt genieten van bloeiende rhodondendrons in het voorjaar.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Jasmane Bhanjyang Pikey Peak trekking Nepal

Pikey Peak trekking: reisroute

Pikey Peak is via meerdere routes aan te vliegen. Afhankelijk van het start- en stoppunt doe je gemiddeld tussen de 5 tot 10 dagen over deze trekking. Wij liepen 72 km in 6 dagen, van Dhap naar Phaplu. Heb je meer tijd, dan kan je Pikey Peak combineren met Everest Base Camp, Everest Base Camp via Gokyo Lakes of Everest Three Passes. Onze reisroute was als volgt:

 • Dag 01: Kathmandu naar Dhap (2.850m)
 • Dag 02: Dhap naar Japre (2.850m)
 • Dag 03: Japre naar Pikey Peak Base Camp (3.750m)
 • Dag 04: Pikey Peak Base Camp, via Pikey Peak, naar Bhanjyang (3.515m)
 • Dag 05: Bhanjyang naar Junbesi (2.687m)
 • Dag 06: Junbesi naar Ringmu (2.734m)
 • Dag 07: Ringmu naar Phaplu (2.490m)
 • Dag 08: Phaplu naar Kathmandu (1.400m)

Pikey Peak trekking: tea house trekking

Pikey Peak trekking, staat synoniem voor tea houses. Dit zijn eenvoudige accommodaties waar je voor het broodnodige terecht kan: eten/drinken, slapen, een douche en elektriciteit (voor warm water en het opladen van je apparatuur betaal je vaak extra). Verwacht geen luxe. Kamers zijn niet meer dan houten hokjes door dunne schotten van elkaar gescheiden en het bed is slechts een houten plank met schuimrubberen matrasje. Douche en toilet deel je met anderen, dus breng zeker een hoofdlampje mee om ‘s nachts het toilet te kunnen vinden. Daarnaast kan het behoorlijk koud zijn in de bergen, dus kleed je volgens het 3-lagen systeem en neem een slaapzak mee die je warm houdt in de nacht.

Dragers eten trektocht Nepal

Kosten Pikey Peak trekking

Wat Pikey Peak trekking kost, is afhankelijk van je wensen én hoe je de trektocht organiseert. Er zijn twee smaakjes:

1.) Zelfstandig met gids (en drager)
2.) Met een groep 

Wil je goed voorbereid op pad met een gids (en drager) die dit gebied op z’n duimpje kent. Dan is een Bergtrekking op Maat een goed idee. Vind je het fijn om daarbij niet voor vervelende verrassingen komen te staan, volg dan Happy Hiker. Dit voorbereidingprogramma stoomt je in 14 weken klaar voor deze trektocht. Sluit je liever aan bij een groep? Be my guest. 🙂 Jaarlijks organiseer ik kleinschalige groepsreizen met trekking op verschillende niveau’s (BeginnerNext Level en Ultimate). Lees hier het verschil tussen de trektochten.

Wil je weten of Pikey Peak trekking bij je past? Of heb je nog geen idee welke wandeling je wilt maken, maar ben je gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Ik help je graag verder. In vrijblijvende inspiratiesessie kijken we welke trektocht aansluit op jouw wensen. Plan een online afspraak in mijn agenda wanneer het jou uitkomt.

Pikey Peak trektocht dag 4, Pikey Peak Base Camp naar Bhanjyang, ijzige gebedsvlaggetjes

Wel of geen gids of drager?

Sinds april 2023 heeft de Nepalese overheid het gebruik van gidsen voor trekking in Nepal verplicht gesteld. Aanleiding zijn de vele ongelukken die gebeuren en reddingsacties die moeten plaatsvinden. Het gebruik van gidsen heeft voordelen. Ze spreken vaak goed Engels, hebben kennis van de omgeving en helpen als het tegenzit. Een drager draagt je spullen. Dit maakt je trip letterlijk lichter en biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld meer foto’s te maken of tóch even dat extra uitstapje te maken. Ook steun je op deze manier de lokale bevolking.

Beste reistijd Pikey Peak trekking

Het beste seizoen voor Pikey Peak trektocht is maart/april/mei en september/oktober/november. Dit zijn ook de drukste periodes van het jaar. De maanden juni tot september zijn niet ideaal vanwege de moesson. December, januari en februari zijn ook prima maanden, het is dan kouder en rustiger. Wij liepen Pikey Peak trektocht in mei en belanden in een sneeuwstorm. dus de wonderen zijn de wereld nog niet uit. 😉

Ben je benieuwd welke trektochten je nog meer kunt lopen in het Annapurna berggebied? Dit zijn de mooiste trektochten in de Everest regio. De mooiste Annapurna, Dhaulagiri, Langtang, Manaslu en Mustang trekkingen vind je hier.

Pikey Peak trekking dag 6, Junbesi naar Ringmu Taksindu, Dzarong Thupten Dongak Choeling klooster, ceremonie

Pikey Peak trekking: eten en drinken

Wanneer je overnacht in een tea house wordt verwacht dat je daar ook eet en drinkt. Van deze verdiensten moeten ze het hebben. Het eten onderweg is eenvoudig maar goed: noodle soup, dal bhat, spaghetti, fried rice, pannekoek en muesli etc. De prijs van eten en drinken stijgt met de hoogtemeters. Dit geldt ook voor andere benodigdheden, zoals toiletpapier, rekverband etc. Deze kosten boven op de berg drie keer zoveel als normaal.

Eten, drinken en hoogteziekte

Om hoogteziekte te voorkomen drink je tijdens Pikey Peak trekking veel water, zo’n 3 liter per dag is niet overbodig. Dit neem je mee in een drinkfles en/of waterzak en kan je op verschillende manieren zuiveren. Het voordeel van zelf water zuiveren is dat je geen plastic flessen hoeft te kopen onderweg. Dit bespaart niet alleen kosten, maar draagt ook bij aan het terugdringen van het plastic-overschot. Lees hier wat de beste drinkfles en waterzak is, en hoe je water zuivert tijdens je trektocht.

Happy Hikers trekking Nepal

Meeneemlijst Pikey Peak bergtocht

Of je het nu inpaklijst, paklijst of meeneemlijst noemt, het belangrijkste is dat je zoveel mogelijk thuislaat. Alle kilo’s die achterblijven zijn mooi meegenomen. Denk van tevoren dus goed na over wat je wel of niet meeneemt. In dit blog deel ik mijn volledige Paklijst trekking Nepal.

Reisfilm Pikey Peak trektocht

De Pikey Peak trekking in Nepal is een prachtige route door sprookjesachtige bossen, uitgestrekte landschappen en authentieke dorpjes. Ben je benieuwd hoe het is om deze trektocht te lopen? Bekijk hier de reisvideo: 6 dagen in 5 minuten. Enjoy!

Tips voorbereiding Pikey Peak trekking

Wil je je optimaal voorbereiden voor de Pikey Peak trekking? Deze tips helpen je verder.

Plan je reis

 • Boek je vliegticket voordelig via Skyscanner, Qatar Airways of KLM.
 • Boek je Groepsreis of Bergtrekking op Maat bij ons en ga op pad met de beste gidsen.
 • Vraag je visum op tijd aan.
 • Sluit een goede reis- en reddingsverzekering af. (Let op dat je medische kosten meeverzekert).
 • Check of je reisverzekering (helikopter) noodevacuatie (tot 4.065+m) dekt.
 • Hike high, sleep low: klim dagelijks naar een hoger punt dan dat je slaapt.
 • All you need is less: neem zo min mogelijk (niet functionele) spullen mee.
Pikey Peak trekking dag 7, Ringmu naar Phaplu, Nepalees kindje

Wil je meer weten over de Pikey Peak trekking in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens de Pikey Peak trekking: een goede wandelkaart. Deze vind je op de website van De Zwerver.

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.