We hebben een divers weekje achter de rug. We treinen in Sri Lanka door de fantastische hooglanden, maken een aantal schitterende bergwandelingen bij Ella en relaxen in het ontspannen surfdorpje Arugam Bay. En wat zo lekker is aan reizen door Sri Lanka, dat zijn de korte reisafstanden. In een mum van tijd ben je op de plek van bestemming. Dat is even anders dan bijvoorbeeld reizen in China.

Paula Ella Rock Sri Lanka

Paula Ella Rock Sri Lanka

Treinen in Sri Lanka, Kandy naar Ella

In alle vroegte staan we op… want vandaag gaan we treinen in Sri Lanka, van Kandy naar Ella wel te verstaan. We zijn laat met reserveren dus krijgen niet de beste zitplaatsen toegewezen. Wil je een plekje kiezen? Dan is vooraf reserveren een goed idee, zeker in de zomermaanden. Gelukkig zitten we wel bij het raam, dus we klagen niet. De prachtige treinrit duurt zo’n acht uur en brengt ons van dorpje naar dorpje door benevelde hooglanden en diepgroene theeplantages. Aan boord is veel te zien, een prachtige natuur, schoolkinderen in uniform die onderweg zijn naar huis en hardwerkende dames op de theeplantages. In onze coupé zit een clubje Sri Lankaanse jongens die samen een weekendje weggaan. Iedereen is goed gestemd, zit gezellig te kletsen en hangt geregeld uit de trein voor een leuke fotoshoot, net als wij.:)

Treinreis Kandy Ella

Treinreis Kandy Ella

Sri Lankaanse hooglanden

Sri Lankaanse hooglanden

Treinen in Sri Lanka

Treinen in Sri Lanka

Theeplantages Sri Lanka

Theeplantages Sri Lanka

Adembenemend Ella

Ella, voor mij misschien wel het mooiste stukje Sri Lanka. Een schitterende bergachtige omgeving met prachtige uitzichten en mooie wandelmogelijkheden, dat wat ik het liefste doe. Daarnaast kent Ella ook een gezellige centrum met leuke winkeltjes en eettentjes. Ok, het is er behoorlijk toeristisch maar dat is dus niet voor niets. Op de kleurrijke ochtendmarkt hebben de mooie Sri Lankaanse mensen al vroeg in de morgen hun groente en fruit uitgestald, in alle soorten en maten. Het is fijn om hier even te mogen neuzen.

Wandelen Ella

Wandelen Ella

Ochtendmarkt Ella

Ochtendmarkt Ella

Sri Lankaanse dame

Sri Lankaanse dame

Vanuit Ella zijn diverse mooie wandeltochten te maken. We besluiten eerst een wandeling naar Ella Rock te maken. Voor mij onbetwistbaar het beste uitzichtpunt van Sri Lanka. Adembenemend mooi! Ik heb van iedere seconde genoten. De dreiging van de wolken, de oneindige vergezichten, de diversiteit van de natuur en het ontzettend aandoenlijke mannetje op de top die heerlijke en liefdevolle kopjes thee verzorgde. Al was de thee niet lekker geweest, dan kocht je nog een kopje. Ondanks dat we de klim naar boven ietwat onderschat hadden, ging de afdaling een stuk vlotter. Dit kwam voornamelijk doordat we om de beurt ons grip verloren en hele stukken naar beneden gleden.

Omdat de Sri Lankaanse keuken, en daarmee eigenlijk de curries, zo onbeschrijfelijk lekker zijn besluiten we in Ella een kookcursus te volgen. Zo kunnen we ook thuis nog eens nagenieten van een smaakvol stukje Sri Lanka. In de middag maken we weer een wandeling, dit keer brengen onze beentjes ons naar Little Adams Peak, waar wederom een mooi uitzicht op ons ligt te wachten.

Ella Rock Sri Lanka Loïs, Marja

Ella Rock Sri Lanka Loïs, Marja

Thee op Ella Rock

Thee op Ella Rock

View Ella Rock Sri Lanka

View Ella Rock Sri Lanka

Sri Lankaans eten

Sri Lankaans eten

Zon, zee en surfen in Arugam Bay

Na het trainen van de beenspieren is het tijd voor ontspanning. Zon, zee en surfen, oftewel Arugam Bay. Een relaxt en chill kustplaatsje met veel souvenirshopjes, leuke restaurants, drukke strandfeestjes, en veel jonge mensen. Arugam Bay staat bekend om het surfen en zo is er op iedere hoek van de straat een surfshop te vinden. We huren een surfplank en laten ons per tuktuk afzetten bij een strandje. Wat een mooie actieve surfdag had moeten worden, werd een help-ik-ben-in-een-zandstorm-beland-dag. Het zand zat werkelijk overal en zelfs schuilen achter de rotsen was geen optie. Zulke dagen blijken uitzonderlijk dus eigenlijk hadden we gewoon dikke pech. Maar… daarentegen wel een full body scrub, gratis en voor niets. We sluiten Arugam Bay af met de Red Bull ride my wafe surfwedstrijd en een leuk strandfeestje. Dan pakken de bus en zakken verder zuidwaarts langs de kust.

Arugam Bay

Arugam Bay

Visser Arugam Bay

Visser Arugam Bay

Surfen Arugam Bay

Surfen Arugam Bay

Hondjes Arugam Bay

Hondjes Arugam Bay

Onze tweede week in Sri Lanka is een feit en we hebben weer veel mooie dingen gezien en gedaan. Treinen in Sri Lanka, wandelen in Ella en chillen in Arugam Bay. Mijn hoogtepunt? Ella Rock! Helaas hebben we onze plannen om iets langer in de hooglanden te verblijven moeten bijstellen vanwege dichte mist en regen. Dit betekende een paar extra daagjes in Arugam Bay. Onze laatste week in Sri Lanka zullen we al strandhoppend afzakken terug naar Colombo. Daarover binnenkort meer.

To be continued…