Een aantal weken geleden werd ik blij verrast door mijn lieve collega en vriendin Grietje. Ik krijg een briefje in m’n handen gedrukt met een aantal superlieve en mooie woorden, en de uitnodiging voor een gezellig weekendje weg. Omdat ik het verdiend heb. 🙂 Hoe leuk (en lief!). Daar zeg ik natuurlijk geen ‘nee’ tegen. Zo gezegd zo gedaan, en een aantal weken later zitten we een heerlijk lang winterweekend op Ameland.

Ameland in de winter met Grietje

Prachtig Ameland in de winter

In de zomer is Ameland een populaire vakantiebestemming, maar hoe zit dat in de winter? Voordat we vertrokken werden we zelfs gewaarschuwd voor het feit dat er niets te doen zou zijn. Maar… niets was minder waar. We hebben ons uitstekend vermaakt en eigenlijk kwamen we nog een aantal dagen tekort. Het was koud. Dat wel. Maar tegelijkertijd ook fantastisch mooi. De schitterende winterzon, frisse koude zeelucht, en de duinen bedekt onder een laagje van ijskristalletjes… Ameland is prachtig in haar winterjasje!

Winterweekend op Ameland

Paula op Ameland in de winter

Doen op Ameland in de winter

Uiteraard hebben we niet stilgezeten tijdens ons gezellige weekendje weg. Bij aankomst eerst honderduit gekletst, lekker gekookt en wijntjes gedronken in ons fijne appartementje onder vuurtoren. De volgende dag zijn er (uiteraard) weer de nodige kilometers gewandeld, want daar zijn we goed in. Door de duinen, de dorpjes, en over het strand… we hebben onszelf weer flink in beweging gezet. Dan warmen we onszelf op met een lekkere cappuccino, een verse kop snert en een sneetje roggebroodje met katenspek. Yum! Naast veel en lekker eten hebben we ook nog eens leuk geshopt, en voor mij misschien wel het hoogtepunt: paardgereden op Ameland. Wauw, dat was genieten! Grietje nogmaals bedankt, het was weer veel te leuk.

Paardrijden op Ameland

Grietje en Paula paardrijden op Ameland in de winter

Wil jij ook eens wat anders in het weekend? Even ontsnappen aan de dagelijkse routine en het gevoel hebben even écht weg te zijn? Dan is Ameland, ook in de winter, een aanrader. Zo dichtbij en toch ver weg. Meer nuttige informatie over het eiland vind je op de website van VVV Ameland.

Heb je iets aan dit artikel? Deel het!