Bergtrekking op Maat

Verbreed je horizon en verleg je grenzen door reizen, yoga en outdoor

Bergtrekking op Maat

Trektocht zoals jij het wilt

Maatwerk trekking in Nepal

Je voelt het aan alles. Het is tijd voor nieuwe energie! Wil jij onvergetelijke herinneringen maken, nieuwe inzichten opdoen en in verbinding staan met jezelf en de natuur? En vind jij het leuk om jezelf daarbij fysiek en mentaal uit te dagen? Lees dan snel verder. Ik organiseer trektochten op maat in Nepal en maak van jouw droom een onvergetelijke reis!

Een Bergtrekking op Maat is voor jou wanneer je behoefte hebt aan:

nieuw avontuur

nieuwe inzichten

leren van andere mensen en culturen

jezelf fysiek en mentaal uitdagen

tijd voor jezelf

adembenemende natuur

inspanning en ontspanning

diepgang

Maatwerk trektocht Nepal

Waarom je hier ook bent, een bergtrekking in Nepal is een onvergetelijke ervaring. Je gaat terug naar de basis en geniet van het beste van twee werelden: wandelen en de bergen. Je maakt kennis met de Nepalese cultuur terwijl je wordt omringd door de prachtige berglandschappen van de Himalaya. Tijd voor jezelf in de natuur staat centraal binnen deze reis. En wist je dat de rust en eenvoud in de bergen een waanzinnige uitwerking hebben op je brein? Je voelt je veerkrachtig en sterk. Vol nieuwe energie keer je terug naar huis. Deze reis biedt jou:

Een Bergtrekking op Maat biedt jou:

verbinding met jezelf en de natuur

nieuwe inzichten

een positieve mindset

onvergetelijke herinneringen

persoonlijke groei en ontwikkeling

verbeterde conditie, kracht en flexibiliteit

zelfvertrouwen

nieuwe energie

Heb ik ervaring nodig voor een maatwerk bergtocht in Nepal?

Nee, zeker niet. Nepal kent uiteenlopende trekking regio’s met een gevarieerd aanbod van wandelroutes op allerlei niveau’s. Dus of je nu een groentje bent op het gebied van trektochten of al veel hikes op je naam hebt staan, er is altijd een trekking die bij je past. Is bergwandelen volledig nieuw voor je, dan kan je wellicht beter eerst eens een kortere trekking maken of niet meteen naar extreme hoogte gaan. Heb je ervaring en/of ben je extreem fit, dan past een trektocht in het hooggebergte of naar afgelegen gebieden met weinig tot geen voorzieningen misschien beter bij je. Hoe dan ook, zoveel mensen, zoveel wensen en de keuze is reuze. Dus welkom in Nepal! 

Bergtrekking op Maat Nepal: voor- en nadelen

Een groepsreis met trekking is beregezellig, maar een Bergtrekking op Maat heeft ook voordelen. Je kan elke route kiezen die je wilt, je kunt reizen met mensen die je van tevoren zelf hebt uitgekozen en je kan starten waar en wanneer je wilt. Je kiest daarmee dus vooral voor een stukje vrijheid.  Maar, laten we eerlijk zijn ook aan maatwerkreizen of bergtochten op maat kleven bezwaren. Hieronder de voor- en nadelen op een rijtje.

Voordelen trekking op maat

Je kan je eigen route bepalen

Je kan kiezen op welke dag je start

Je bepaalt zelf met wie je de trekking maakt

De gids is er voor jou alleen

Je bepaalt je eigen tempo

Nadelen trekking op maat

Je kan je verhaal niet delen

Je mist de gezelligheid van een groep

Je mist de extraatjes/kennis van de reisbegeleidster

Beste seizoen Bergtrekking op Maat Nepal

Als vuistregel geldt: het voorjaar en najaar is het beste seizoen voor een trekking in Nepal. Omdat het Nepalese voor- en najaar gelijk is aan het Nederlandse betekent dit grofweg de maanden maart/april en oktober/november. In deze periode is de temperatuur de hele dag aangenaam, de luchten helder en het uitzicht goed. Daar worden we blij van!;) Maar er zijn uitzonderingen. Bij trekkingen in lager gelegen gebieden hoef je geen grote hoogtes te overwinnen, waardoor je ze in principe het hele jaar door kan lopen. Tochten met passen op grote hoogte zijn vaak gebonden aan een bepaalde periode omdat weersomstandigheden zoals kou en sneeuwval trekking onmogelijk kunnen maken. Het beste seizoen, zorgt meestal voor de beste reiservaring. 

Reviews

Ervaringen van andere deelnemers

“Onvergetelijk! Wil je iets unieks beleven en voelen dat je leeft. Een reis naar Nepal is écht een aanrader. Zeker in zo’n klein en leuk gezelschap.”

“Door letterlijk en figuurlijk buiten je comfort zone te stappen, word je rijkelijk beloond door een overweldigende natuur en prachtige vergezichten.”

“De combinatie bergen en back to basic was voor mij de ultieme vorm van opladen. Je leert telkens weer inzien dat er weinig nodig is om blij van te worden.”

Bergtrekking op Maat: hoe voorbereiden?

Happy Hiker: in 3 maanden klaar voor je bergtocht

Een bergtrekking in Nepal is een onvergetelijke ervaring. Zeker wanneer het de eerste keer is. Om het beste uit jezelf en je reis te halen, heb ik Happy Hiker ontwikkeld. Dit programma bereid je fysiek en mentaal voor op de wandelreis. Van paklijst tot ademhaling, van duurzaam reizen tot mindset. Zo ga je goed van start, weet je zeker dat je niets vergeet en voorkom je onaangename verrassingen onderweg. Wel zo fijn toch?

Meer weten over maatwerk bergtocht in Nepal?

Lijkt een bergtocht door de Himalaya jou te gek? Zo’n ervaring die je compleet uit je dagelijkse routine sleurt, waarbij je jezelf tegenkomt en die je vult met positieve energie? Doe het! Wie je ook bent en wat je ook zoekt, er is altijd een bergtrekking die bij je past. Of je nu veel uitdaging zoekt of juist lekker rustig aan wilt doen, Nepal heeft het allemaal. Ben je nieuwsgierig of wil je graag meer weten? Tijdens een één-op-ééngesprek beantwoord ik al vragen. Gewoon doen!

Liever een groepsreis met trekking in Nepal?

Wil je dolgraag naar Nepal, maar ga je liever niet zelfstandig op pad? Dan past een Groepsreis met trekking misschien beter bij je. Je gaat dan met een klein clubje gelijkgestemden op pad, inclusief reisbegeleidster, gids en dragers die het gebied op hun duimpje kennen. Onderweg is er tijd en ruimte voor yoga, meditatie en ademwerk. Dit zorgt ervoor dat je regelmatig even stiltaat en nog bewuster geniet van deze onvergetelijke ervaring. 

Heb je een vraag?

Of wil je meer informatie over de reis?

Neem dan contact met me op via:

06-42241143

7 + 11 =