Everest Base Camp via Gokyo lakes trekking

Verbreed je horizon en verleg je grenzen door reizen, yoga en outdoor

Duur

18 dagen/17 nachten

Trekstijl

Trekking

Groepsgrootte

2 +

Zwaarte

Gemiddeld

Locatie

Everest regio

Beginpunt

Lukla

Eindpunt

Lukla

Hoogste punt

5.600m

Maaltijden

Ontbijt/lunch/diner

Accommodatie

Kathmandu hotel/tea house trekking

Vervoer

Lokale bus /privé vervoer/ binnenlandse vlucht

Vertrek vanaf

Kathmandu

Everest Base Camp via Gokyo lakes trektocht

Everest Base Camp via Gokyo lakes, bekend om de Gokyo meren en de Cho La pass, brengt je langs de hoogtepunten van de Khumbu regio.  

Heb je drie weken de tijd en wil je meer dan alleen Everest Base Camp? Dan is Everest Base Camp via Gokyo lakes voor jou. Je combineert de hoogtepunten van het basiskamp met de minder bezochte Gokyo meren, Gokyo Ri en de uitdagende Cho La pass. Onderweg heb je zicht op Everest (8.848m) en andere indrukwekkende toppen van de Khumbu regio. De gastvrije Sherpa’s heten je van harte welkom en je maakt kennis met hun cultuur en levenstijl.

Besneeuwde bergtoppen, schitterende turquoise meren, rotsachtig terrein, spectaculaire vergezichten, harige yaks, kleurrijke gebedsvlaggetjes, manimuren en stupa’s. Everest Base Camp via Gokyo lakes is een prachtige trektocht. In alle opzichten!

Everest Base Camp via Gokyo lakes

Hoogtepunten Everest Base Camp via Gokyo lakes bergtocht

Verbluffend uitzicht op Mount Everest, de hoogste berg ter wereld, en andere toppen van 8.000m.

Ervaar de spectaculaire vlucht van en naar Lukla

Ontdek het levendige Namche Bazaar, één van de hoogste steden ter wereld

Proef oprechte gastvrijheid in de authentieke dorpjes in Khumbu regio

Maak kennis met de lokale Sherpa’s, hun cultuur en levensstijl

Programma 

Dag 1 | Aankomst in Nepal

Aankomst op Tribhuwan International Airport. Onze taxi staat voor je klaar en brengt je naar het hotel. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Dag 2 | Kathmandu

Na het ontbijt informeert de gids je over de trekking. Daarna kan je enkele hoogtepunten in de stad bezoeken. Beroemde UNESCO-werelderfgoedlocaties zoals Boudhanath, één van de grootste Stupa’s ter wereld: Swayambhunath, de beroemde apentempel en/of Pashupatinath, een heilig hindoeïstisch tempelcomplex. Ook tref je de eerste voorbereidingen voor de trekking. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Dag 3 | Kathmandu naar Phakding

Na een vroeg ontbijt verlaat je Kathmandu (1.400m) voor een spannende vlucht naar Lukla (2.840m). Deze duurt ongeveer 35 minuten. De vlucht naar Lukla is één van de beroemdste ter wereld. Tenzing Hillary Airport ligt op een heuvel en heeft een extreem korte landingsbaan die afdaalt richting een diepe vallei. De vlucht is dus al een avontuur op zich. 🙂  In Lukla ben je meteen in een compleet andere wereld. Het bergachtige landschap is al goed zichtbaar en de lucht is fris zoals je dat van de Himalaya mag verwachten. Je wandelt eerst richting Cheplung Village en later via een mooi pad omhoog naar het door heuvels omringde Phakding. Dit dorp ligt in de Dudh Koshi River vallei ten noorden van Lukla en huisvest veel trekkers. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Opmerking: Het weer in Lukla is onvoorspelbaar. Door slecht weer kan de vlucht vertraagd zijn of geannuleerd worden. Als de vlucht wordt geannuleerd, keer je terug naar het hotel in Kathmandu. Het vervoer terug naar het hotel en de accommodatie voor deze nacht is niet inbegrepen. Als het de volgende dag helder weer is, krijg je een 3e of 4e vlucht naar Lukla. Als het weer nog steeds niet helder is, is er een optie voor een helikoptervlucht. Prijzen hiervoor staan niet vast en worden per dag door de luchtvaartmaatschappijen vastgesteld. Vaak moet je ongeveer 250 USD extra betalen voor de helikoptervlucht van KTM naar Lukla. Hoewel dit zeldzaam is, is het onze plicht om je dit van tevoren te laten weten.

Dag 4 | Phakding naar Namche Bazaar

In Phakding (2.610m) opent het pad zich verder naar het beroemde bergstadje Namche Bazaar (3.440m). Onderweg loop je door verschillende kleine dorpjes, zoals Jorsale en Monjo. Monjo ligt ten noorden van Phakding en is de toegangspoort van het Sagarmatha National Park. Via het pad door het National Park kom je uiteindelijk in Namche. Wandelend door Sagarmatha zie je alpine bossen, kleine rivieren, beken en loofbossen. Ook dennen en cederbomen sieren het landschap. Namche Bazaar is vanwege zijn strategische ligging het commerciële centrum van de Khumbu regio. Het ligt op een berghelling waardoor je geweldig zicht hebt op de Thamserku Peak en de Kongdi Ri Himal. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Dag 5 | Namche Bazaar

Vandaag heb je een rustdag om te wennen aan de hoogte in Namche Bazaar (3.440m). Deze stad is het handels- en administratieve centrum van de Khumbu-regio en de thuisbasis van verschillende overheidskantoren, banken, winkels en cafés. Een behoorlijk levendig stadje dus, waar veel te beleven is. Wandel naar het Everest View Hotel voor een mooi uitzicht op Mt. Everest of ontdek andere plekjes in de buurt. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Dag 6 | Namche Bazaar naar Tengboche

Je beklimt de bergkam boven Namche Bazaar (3.440m) en daalt af naar de Dudh Koshi rivier voordat je omhoog klimt naar Tengboche Monastery, het belangrijkste klooster in de regio. Het charmante dorpje Debuche, ligt iets verderop (20 minuten). Afhankelijk van het weer en andere factoren eindig je de dag in Debuche (4.410m) of Tengboche (3.860m). Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Dag 7 | Tengboche naar Dingboche

Vandaag loop je vanaf Tengboche (3.860m) door de gezellige dorpjes Pangboche (3.860m) en Dingboche (4.410m). Je maakt een snelle afdaling naar Debuche (3.820m) voordat je begint aan de klim richting Pangboche. Onderweg stop je thee en lunch. Vervolgens steek je de Imja vallei en de Lobuche stroom over voordat je naar Dingboche klimt. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Dag 8 | Dingboche

Een rustdag in Dingboche (4.410m) om te wennen aan de hoogte. Je kunt ervoor kiezen om te relaxen of om de omgeving te verkennen. Er zijn verschillende wandelingen te maken in de omgeving. Eén van de opties is de 5 uur durende hike (op en neer) naar Nangkartshang. Deze top trakteert op een panoramisch uitzicht op Lobuche East (6.119m), Lobuche West (6.145m), Kangtega (6.685m), Taboche Peak (6.367m), Thamserku (6.608m) en Ama Dablam (6.856). Als je Makalu ziet, ‘s werelds 5e hoogste berg, mag je jezelf gelukkig prijzen. Wel zo prettig. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal optionele hike Nangkartshang: afstand 5 km, 720 stijgen, 720 dalen

Dag 9 | Dingboche naar Lobuche

Vandaag staat er een pittige dag met veel klimwerk op het menu. Je start de dag met een redelijke geleidelijke klim van Dingboche (4.410m) naar Dughla (4.620m). Hier stop je voor lunch en vind je een gedenkteken van beroemde bergbeklimmers zoals Scott Fisher en Babu Chiri Sherpa. Na de lunch ga je het gletsjergebied van Khumbu binnen en volg je de route naar Lobuche (4.910m). Het eindpunt van vandaag. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Dag 10 | Lobuche via Everest Base Camp naar Gorakshep

Vanaf Lobuche (4.910m) volgt een winderig en rotsachtig pad naar Everest. Je ziet verschillende bergen, zoals Pumori (7.161m), Mahalangur (8.848m), Lingtren (6.749m), Nuptse (7.861m) etc. Het pad leidt langs de Khumbu gletsjer naar Gorakshep (5.164m). Na de lunch vertrek je naar Everest Base Camp (5.365m), ‘s werelds hoogste basiskamp. Op Everest Base Camp heb je geen uitzicht op Everest zelf, maar wel fantastische uitzichten op de Khumbu ijsval en de kleurrijke Everest expeditie camping tijdens het expeditieseizoen. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Dag 11 | Gorakshep naar Dzongla

Vandaag is één van de moeilijke maar meest belonende dagen van de trekking. Het grootste deel van de ochtend besteed je aan de klim van Gorakshep (5.153m) naar Kale Patthar (5.600m). Wanneer je vertrekt is het vroeg en ijzig koud. Dit maakt de beklimming extra pittig. Eenmaal op de top, word je getrakteerd op één van de meest magnifieke bergpanorama’s ooit. Je kijkt uit op Everest, met 8.848m het hoogste punt van de planeet. Vlak daarnaast zie je ook andere pieken zoals Nuptse (7.861m), Pumori (7.161m), Lhotse (8.516m) en vele andere witte reuzen. Je daalt weer af naar Gorakshep waar je geniet van een heerlijk warme maaltijd. Vervolgens sla je van de reguliere EBC-route af en hike je richting Dzongla (4.830m), waar je de nacht doorbrengt. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Dag 12 | Dzongla naar Dragnak/Thangna

Je begint de dag in de kou met een klim Cho La Pass (5.420m). Een schitterende, uitdagende en avontuurlijke hike. Opgeven is geen optie. Dat komt met name doordat het zo ontzettend mooi is. Luister goed naar de gids. Hij helpt en begeleid je bij de oversteek. Stijgijzers zijn niet overbodig in dit gebied. Wanneer je de pas over bent, daal je af naar Dragnak/Thangna (4.700m). Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Dag 13 | Dragnak/Thangna naar Gokyo

Vandaag is een speciale dag. Je beloont jezelf met een onbeschrijvelijk gevoel wanneer je lichaam en geest uitdaagt bij het oversteken van de Ngozumpa gletsjer. Deze grote gletsjer van 36km is uitdagend en oh zo mooi! Het dorp Gokyo (4.790) staat bij het derde meer en de berg Cho Oyu (8.188m). Woorden schieten tekort bij de verbazingwekkende ruige en rauwe vergezichten in dit gebied. Na de lunch kan je het meer verkennen en zoveel foto’s maken als je wilt. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Dag 14 | Gokyo naar Dole

Je staat vroeg op voor een klim naar Gokyo Ri (5.357m) vanuit Gokyo (4.790m). Vanaf Gokyo Ri heb je een spectaculair uitzicht over alle omringende toppen in de Khumbu regio. De beklimming is intens maar absoluut de moeite waard. Na 2 uur wandelen bereik je de top en heb je zicht op Cho Oyu, De Gyachung Kang, Everest, Lhotse, Makalu, Cholatse en Tawache. Ook zie de enorme gletsjer je gister bent overgestoken. Je voelt je sterk en groots, maar tegelijkertijd nietig en klein. Daarna zak je langzaam af naar Dole (4.110m). Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Dag 15 | Dole naar Namche Bazar

Vanaf Dole (4.110m) daal je via een steil pad af naar Phortse Thanga (3.650m). Onderweg geniet je van rododendrons, wilde bloemen en watervallen. Op weg naar Namche Bazaar heb je goed zicht op de bergen Taboche, Ama Dablam, Thamserku en Kangtega. Kijk nog éénmaal achterom om een laatste glimp van Everest op te vangen voordat je Namche Bazaar (3.440m) bereikt.Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Dag 16 | Namche Bazar naar Lukla

Na het ontbijt volg je het hoofdpad naar Dhudh Koshi en zwaai je Namche Bazar vaarwel. Het pad volgt de stroom van de Dudh Koshi rivier en leidt je terug naar Phakding. De laatste kilometers loop je via diverse Sherpadorpen en de Thado Kosh hangbrug naar Lukla. Vlak voordat je in Lukla bent, klim je nog ongeveer 45 minuten. Dan heb je de hele Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking voltooid. Je kijkt terug op een fantastische trektocht. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Dag 17 | Lukla naar Kathmandu

Je vliegt vanaf Lukla (2.840m) terug naar Kathmandu (1.400m)en wordt naar je hotel gebracht. Geniet op je eigen manier na van deze onvergetelijk trektocht door de Nepalese Himalaya. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Dag 18 | Kathmandu

Geniet van je laatste dag Kathmandu (1.400m). Shop de laatste souvenirs, drink een lekkere Nepali Milk tea in een van de leuke restaurantjes of neem een ontspannende en welverdiende massage. Doe je liever iets anders? Boek dan een fijne yogales of klankschaalsessie, verdwaal in de smalle straatjes van de wijk Thamel of strijk neer in de Garden of Dreams met een goed boek. De keuze is reuze. 🙂  Afhankelijk van je vluchttijd brengen we je naar de luchthaven. Een goede reis!

Prijs € 1970,-

Everest Base Camp trekking, Everest Base Camp

Inclusief

 • Pick-up en drop-off luchthaven
 • Hotel in Kathmandu (o.b.v. twin) met ontbijt
 • Sightseeing in Kathmandu o.l.v. een ervaren gids
 • Binnenlandse vluchten (Kathmandu/Lukla)
 • Accommodatie tijdens trekking (tea house/guesthouse/homestay)
 • Alle maaltijden tijdens de trekking (ontbijt/lunch/diner)
 • Vervoer ter plekke (lokale bus/privé vervoer)
 • Engelssprekende gids tijdens trekking
 • Verzekering gids (en drager)
 • Khumbu Pasang Lhamu Rural Municipality vergunning
 • Sagarmatha National Park vergunning
 • TIMS-card (trekking vergunning)
 • EHBO-kit gedragen door de gids
 • Alle papierwerk, administratie- en servicekosten en overheidsbelastingen
 • Happy Hiker: voorbereidingsprogramma (3 maanden) dat je fysiek en mentaal klaarstoomt voor je trekking.

  Optioneel

  • Drager (kosten: 20 USD per dag, draagt maximaal 15 tot 20kg). Accommodatie, transport en maaltijden voor drager worden betaald.
  • Donsjas, 4-seizoenen slaapzak en duffelbag (terug te geven na de trektocht).

  Exclusief

  • Internationale vlucht
  • Visum
  • Reisverzekering (verplicht) die (helikopter) noodevacuatie tot 5.600+m dekt
  • Fooi voor gids (en drager)
  • Lunch/diner in Kathmandu
  • Extra overnachting in Kathmandu in geval van vroege aankomst, laat vertrek en vroegere terugkeer van de berg (om welke reden dan ook) anders dan de geplande route
  • Drankjes en andere faciliteiten zoals warme douche, opladen van telefoon etc.
  • Alle andere uitgaven die niet vermeld staan bij ‘Inclusief’. 

   Reviews

   Ervaringen van andere deelnemers

   “Onvergetelijk! Wil je iets unieks beleven en voelen dat je leeft. Een reis naar Nepal is écht een aanrader. Zeker in zo’n klein en leuk gezelschap.”

   “Door letterlijk en figuurlijk buiten je comfort zone te stappen, word je rijkelijk beloond door een overweldigende natuur en prachtige vergezichten.”

   “De combinatie bergen en back to basic was voor mij de ultieme vorm van opladen. Je leert telkens weer inzien dat er weinig nodig is om blij van te worden.”

   Zwaarte

   De Everest Base Camp via Gokyo lakes trekking is goed te doen voor de geoefende wandelaar. Dagelijks loop je zo’n 4 tot 8 uur. Je kunt je eigen rugzak dragen of gebruik maken van een drager. Wat Everest Base Camp via Gokyo lakes uitdagend maakt, is de hoogte/ijle lucht. Om hieraan te wennen hebben we bij het samenstellen van de route voldoende acclimatisatiedagen ingepland. Heb je meer tijd nodig onderweg, dan kan dat. Het belangrijkste is dat je naar je lichaam luistert en je eigen tempo volgt.

   Tips voorbereiding Everest Base Camp via Gokyo lakes

   Je wilt de Everest Base Camp via Gokyo lakes trekking doen? Deze tips helpen je verder.

   Plan je reis

   Paklijst trekking Nepal

   Of je het nu meeneemlijst, paklijst of inpaklijst noemt, het belangrijkste is dat je zoveel mogelijk thuislaat. Alle kilo’s die achterblijven zijn mooi meegenomen. Dit betekent weloverwogen kiezen. In dit blog dé volledige Paklijst trekking Nepal.

   Boeken & meer info

   Plan een voorpretgesprek met me in of boek je reis

   Boek deze reis

   Een onvergetelijke ervaring voor € 1.970,-. Sta oog in oog met ‘s werelds hoogste toppen tijdens de trektocht naar Everest Base Camp via Gokyo lakes.

   Plan een één-op-ééngesprek

   Ben je benieuwd of de Everest Base Camp via Gokyo lakes trekking bij je past? In een voorpretgesprek beantwoord ik al je vragen. Effectief en efficiënt.

   Heb je een vraag?

   Of wil je meer informatie over de reis?

   Neem dan contact met me op via:

   06-42241143

   14 + 3 =