Over Paula

Verbreed je horizon en verleg je grenzen door reizen, yoga en outdoor

Over Paula

Hi, ik ben Paula. Freelance tekstschrijver, fulltime levensgenieter en parttime reisbegeleidster en yogadocent. Sinds 2015 reis en schrijf ik onder de naam Wanderworld.

The inner journey

Bewust buiten de lijntjes kleuren, een spanningsboog van drie seconden en altijd op zoek naar nieuw avontuur. Dat waren mijn jonge jaren. Niet zo gek dat ik mezelf regelmatig tegenkwam en het nooit helemaal kon vinden. Totdat ik op reis ging en mijn hart verloor aan Azië. Ik bracht er ruim vijf jaar door en er ging letterlijk een wereld voor me open. Het meest gelukkig word ik van lange wandel- en fietstochten, de natuur, lekker eten en een onverwacht gesprek met een onbekende. Nieuwe inzichten en onvergetelijke herinneringen. Daar draag ik graag aan bij.

Het beste van drie werelden

In 2009 maakte ik kennis met de Himalaya, in 2015 kwam ik in aanraking met yoga en in 2016 vond ik een baan bij een grote Nederlandse reisorganisatie waar ik de kneepjes van het reisbegeleidersvak leerde. Drie dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Op Wanderworld komen ze samen. Jaarlijks organiseer ik kleinschalige yogatrekkingen in Nepal. Reizen die je horizon verbreden, je grenzen verleggen en je leven verrijken. Door jezelf letterlijk tegen een andere achtergrond te houden, doe je nieuwe inzichten op. De rust en eenvoud in de bergen heeft een waanzinnige uitwerking op je brein. Daarnaast houdt de combinatie yoga en trekking je in balans, zowel fysiek als mentaal. Wandelen op hoogte vraagt veel van je lichaam. Yoga helpt blessures voorkomen en zorgt voor ruimte en verdieping.

Nieuwe inzichten en ervaringen

Dichtbij of ver weg, reizen geeft energie. Je komt op de mooiste plekjes, doet elke dag nieuwe inzichten op en ontmoet inspirerende mensen. De meest bijzondere ervaringen hebben vaak iets te maken met andere mensen, maar bovenal met het gevoel dat het me gaf. De monnik hoog in de bergen die ons uitnodigde voor een dahl bat in zijn door roet zwartgeblakerde hutje. Sami uit Samdo die haar bed ter beschikking stelde in een ijskoude winternacht en zelf in de stal sliep. En dat adembenemende uitzicht op die witbesneeuwde bergtoppen bovenop een pas. Zulke ervaringen wil ik jou ook bieden. Unieke belevenissen, nieuwe inzichten en onvergetelijke herinneringen. Ter plekke werk ik het liefste met kleine ondernemers. Zo dragen we ook bij aan hun groei en ontwikkeling, zijn we flexibeler en is de ervaring meer authentiek.

Waarom ik zo graag reis

Het mooiste aan reizen? Het maakt me down to earth. Ik ben tevreden met weinig, leef minimalistisch en hoef niet meer overal aan mee te doen. Van deze innerlijke rust en ruimte pluk ik elke dag de vruchten. Het maakt me sterk en veerkrachtig.

Over Wanderworld

Wat begon als reisblog

Wanderworld begon ooit als reisblog om het thuisfront op de hoogte te houden tijdens mijn wereldreizen. Ik beleefde veel plezier aan de combinatie reizen en schrijven en investeerde er bijna al mijn vrije tijd in. Dit groeide uit tot een website boordevol verhalen, tips en inspiratie op gebied van reizen en outdoor. In 2018 organiseerde ik mijn eerste bergtrekkingen in Nepal. Ik wist meteen: dit is het! Een unieke, bijzondere en onvergetelijke ervaring. In alle opzichten.

Samenwerken

De meeste reizen maak ik zelf. Daarnaast reis ik als reisbegeleidster en werk ik samen met organisaties ter promotie van producten, activiteiten, steden of gebieden. Wil je ook met mij samenwerken? Laat een bericht achter of mail paula@wanderworld.nl.

Ik sta altijd open voor een passende samenwerking. Denk aan:

persreizen waarbij ik een bestemming ontdek en hier één of meerdere blogs over schrijf

teksten/artikelen over activiteiten, accommodaties, (reis)producten en -bestemmingen

gesponsorde content in de vorm van overnachtingen, activiteiten en/of transport

reviews over producten/diensten die aansluiten op de thema’s reizen, wandelen, fietsen, outdoor, kamperen, avontuur en/of ontdekken

gesponsorde berichten

advertorials

winacties

Staat jouw idee er niet tussen? Of wil je me graag iets toesturen? Neem contact op via paula@wanderworld.nl. Ik plaats geen eenmalige gastblogs en doe niet aan linkruil.

Eerdere samenwerkingen

Heb je een vraag?

Of wil je meer informatie over de reis naar Nepal?

Neem dan contact met me op via:

06-42241143

6 + 9 =