Groepsreizen Nepal met trekking

Verbreed je horizon en verleg je grenzen door reizen, outdoor en yoga

Groepsreizen Nepal met trekking

Memories made together are forever

Wil jij een bergtrekking maken in Nepal? 

Zonder twijfel: doen! Een trekking in Nepal is een unieke en onvergetelijke ervaring. Of je nu een complete beginner bent en nog nooit een berg van dichtbij hebt gezien of een doorgewinterde wandelaar met veel hikes op je naam, een trektocht door de Himalaya is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven. Jaarlijks organiseer ik groepreizen in Nepal met bergtochten op verschillende niveaus. Benieuwd welke het beste bij je past? Lees hier het verschil tussen de Bergtrekking Beginner, Advanced en Pro.

De groepsreizen Nepal met trekking zijn voor jou wanneer je behoefte hebt aan:

nieuw avontuur

nieuwe inzichten

leren van andere mensen en culturen

jezelf uitdagen: fysiek en mentaal

diepgang

adembenemende natuur

tijd voor jezelf

gezelligheid

Reviews groepsreis Nepal met bergtocht

Ervaringen van andere wandelaars

“Ik voel nu eindelijk echt dat ik goed ben zoals ik ben. Een ‘rotsvast’ gevoel door mijn hele lijf. Ik voel me sterk, mentaal altijd al, maar nu ook fysiek. Ik ben toch maar mooi die berg op geklommen.” 

“Wat me het meest is bijgebleven zijn de heldere luchten, de kleuren, de kou, de enorme bergen om me heen, de diversiteit van het landschap en de natuur op lagere gebieden. Maar ook het plezier en grote genieten met elkaar als groep. Daar ben ik van onder de indruk. Niet maakbaar maar heel fijn dat het zo mocht zijn.

“Deze reis heeft een vlammetje aangewakkerd voor ontdekken en reizen. Dat hoeft niet perse op afstand, maar de comfortzone mag best even opgerekt worden. Ik was echt twee weken helemaal in mijn element.”

Groepsreizen Nepal met trekking

Een bergtocht door de Himalaya is een onvergetelijke ervaring. Je gaat terug naar de basis en geniet van het beste van twee werelden: wandelen en de bergen. Onderweg is er tijd voor yoga, meditatie en ademwerk. Je maakt kennis met de Nepalese cultuur terwijl je wordt omringd door de prachtige berglandschappen van de Himalaya. Tijd voor jezelf in de natuur staat centraal binnen deze groepsreizen. En wist je dat de rust en eenvoud in de bergen een waanzinnige uitwerking hebben op je brein? Je voelt je veerkrachtig en sterk. Vol nieuwe energie keer je terug naar huis.

Groepsreizen Nepal met trekking bieden jou:

onvergetelijke herinneringen

verbinding met jezelf en de natuur

nieuwe inzichten

een positieve mindset

nieuwe positieve energie

persoonlijke groei en ontwikkeling

verbeterde conditie, kracht en flexibiliteit

zelfvertrouwen

Heb ik ervaring nodig voor een bergtrekking in Nepal?

Nee, zeker niet. Nepal kent veel trekking regio’s met een gevarieerd aanbod van wandelroutes op allerlei niveau’s. Ieder jaar selecteren we de mooiste routes in uiteenlopende zwaartes: Beginner, Advanced en Pro. Dus of je jezelf nu onder de newbies of pro’s schaart, er is altijd een groepsreis die bij je past. Is bergwandelen volledig nieuw voor je, dan kan het beter zijn eerst eens voor een Bergtocht Beginner te gaan. Is het helemaal jouw ding of houd je van uitdaging? Dan is de Bergtekking Advanced wellicht iets voor je. Ben je superfit, heb je ervaring met bergwandelen en wil je een next level ervaring? Dan past een Bergtrekking Pro je waarschijnlijk het beste. 

Bergtrekking Beginner

Actieve groepsreis met diepgang

Tijdens deze trektocht door de Himalaya wandel je gemiddeld 4 tot 6 uur per dag, kom je op maximaal 3.500m tot 4.500m hoogte en ga je back to basics. De reis is een mooie mix van berwandelen, yoga, meditatie en ademwerk, waarbij de focus op het hiken ligt. Deze reis kan een verdiepingsslag zijn die je leven voorgoed verandert. Wil jij onvergetelijke herinneringen maken, nieuwe inzichten opdoen en in verbinding staan met jezelf en de natuur? Dan is deze groepstrekking in Nepal iets voor jou.

Bergtrekking Advanced

Uitdagende trekking voor avonturiers

Tijdens deze uitdagende groepsreis wandel je gemiddeld zo’n 6 tot 7 uur per dag, kom je op maximaal 4.500m tot 6.000m hoogte en ga je terug naar de basis. Onderweg sta je volledig in verbinding met jezelf en de natuur en is er tijd voor yoga, meditatie en ademwerk. Een onvergetelijke ervaring voor de échte avonturier die niet bang is om moe te worden. Vind je het leuk om de verdieping op te zoeken en jezelf daarbij fysiek en mentaal uit te dagen? Dan is dit de groepsreis in Nepal die bij jou past. 

Bergtrekking Pro

Grensverleggende trektocht met diepgang

Tijdens deze bergtrekking door de Himalaya wandel je gemiddeld 6 tot 8 (met uitschieters naar soms 10) uur per dag. Je komt op maximaal 4.500m tot 6.500m, gaat back to basics en slaapt meerdere nachten achter elkaar op grote hoogte, met weinig tot geen voorzieningen. Soms in tenten en op sneeuw.. Heb je ervaring met bergwandelen en zoek je een  grensverleggende ervaring? Dan is deze kleinschalige groepsreis in Nepal voor jou. Onderweg is er ruimte voor yoga, meditatie en ademwerk.

Beste seizoen groepsreizen Nepal met trekking

Als vuistregel geldt: het voorjaar en najaar is het beste seizoen voor een trekking in Nepal. Omdat het Nepalese voor- en najaar is gelijk aan het Nederlandse betekent dit grofweg de maanden maart/april en oktober/november. In deze periode is de temperatuur de hele dag aangenaam, de luchten helder en het uitzicht goed. En dat willen we.😉 Bij de Bergtrekking Beginner hoef je vaak geen grote hoogtes hoeft te overwinnen, waardoor je deze trekking in principe het hele jaar door doen. Wel biedt het beste seizoen, vaak ook de beste reiservaring. Bij de Bergtrekking Advanced en Bergtrekking Pro kom je op grotere hoogte en zit je vanwege bijvoorbeeld kou of sneeuwval vaak meer vast aan een bepaalde periode. Wij plannen onze reizen vaak op de grens van het hoogseizoen. Zo hebben de beste uitzichten en zijn de paden rustig.

Groepsreizen Nepal met trektocht: voor- en nadelen

Alleen reizen is leuk, maar een bergtrekking in Nepal is leuker in groepsverband. Het kunnen delen van ervaringen, geeft een extra dimensie aan je reis. Daarnaast leer je mensen kennen die ook van dit leven houden. Aan iedere reis die ik heb begeleidt, heb ik dan ook kennissen, vrienden en zelfs mijn vriend en een prachtige dochter overgehouden.🧡 Zo gek kan het gaan. 😉 Maar, laten we eerlijk zijn, er kleven ook nadelen aan groepsreizen. Je hebt je op sommige fronten nu eenmaal aan te passen, want je bent niet alleen. De voordelen en nadelen op een rijtje

Voordelen groepsreizen

Je kan ervaringen delen

Veiligheid: er is altijd iemand die naar je omkijkt

Je kan kennis en informatie delen

Je komt op de mooiste plekjes

Je ziet meer in minder tijd

Je krijgt vrienden voor het leven

Je wordt ontzorgd

Nadelen groepsreizen

Een (redelijk) vast programma

Je kan niet volledig je eigen plan trekken

Je kan elkaar van tevoren niet uitkiezen

Groepsreis Nepal met trekking: hoe voorbereiden?

Happy Hiker: in 3 maanden klaar voor je bergtocht

Een bergtrekking in Nepal is letterlijk en figuurlijk een heel avontuur. Zeker wanneer het de eerste keer is. Om het beste uit jezelf en je reis te halen, heb ik Happy Hiker ontwikkeld. Dit programma bereidt je fysiek en mentaal voor op de wandelreis. Van paklijst tot adem, van duurzaam reizen tot yoga. Zo ga je goed van start, weet je zeker dat je niets vergeet en verspil je geen kostbare tijd. Voor je het weet sta je bovenop die berg… en daar wil je zijn! Toch?

Groepsreizen Nepal met trekking: inspanning en ontspanning

Tijdens de groepsreizen Nepal met trekking is er ruimte voor yoga, meditatie en ademwerk. Dit helpt je bewust stilstaan tijdens deze actieve reis en ook de ontspanning op te zoeken. Ervaring is niet nodig. Ook hoef je niet slank, lenig, jong, hip of whatever te zijn. Het enige dat je nodig hebt, is een open instelling voor het opdoen van nieuwe ervaringen. De dagen bestaan primair uit wandelen. Yoga, meditatie en ademwerk zijn daar een aanvulling op. Tijdens Happy Hiker maak je hier alvast kennis mee.

Reviews groepsreizen Nepal met trektocht

Ervaringen van andere groepsreis deelnemers

“Onvergetelijk! Wil je iets unieks beleven en voelen dat je leeft. Een reis naar Nepal is écht een aanrader. Zeker in zo’n klein en leuk gezelschap.”
“Door letterlijk en figuurlijk buiten je comfort zone te stappen, word je rijkelijk beloond door een overweldigende natuur en prachtige vergezichten.”
“De combinatie bergen en back to basic was voor mij de ultieme vorm van opladen. Je leert telkens weer inzien dat er weinig nodig is om blij van te worden.”

Meer weten over groepsreizen Nepal met bergtocht?

Lijkt een bergtocht door de Himalaya jou te gek? Zo’n ervaring die je compleet uit je dagelijkse routine sleurt, waarbij je jezelf tegenkomt en die je vult met positieve energie? Be my guest!  Wie je ook bent en wat je ook zoekt, er is altijd een bergtrekking die bij je past. Groepen zijn klein en persoonlijk (4 tot 10 personen). Er is aandacht voor iedereen. Ben je nieuwsgierig of wil je graag meer weten? Tijdens een één-op-ééngesprek beantwoord ik al vragen. Gewoon doen!

Liever zelfstandig een bergtrekking maken?

Wil je dolgraag naar Nepal, maar is een groepsreis niet helemaal jouw ding? Ga je liever alleen op pad, met je partner, vriend/vriendin of eigen cluppie? Dan past een Bergtrekking op Maat misschien beter bij je. Je gaat dan zelfstandig op reis met een betrouwbare gids en/of drager die het berggebied op z’n duimpje kent. Ook tijdens deze trektocht kan je ervoor kiezen yoga, meditatie en ademwerk te integreren. 

Heb je een vraag?

Of wil je meer informatie over de reis naar Nepal?

Neem dan contact met me op via:

06-42241143

8 + 2 =