Yoga trekking Nepal

Verbreed je horizon en verleg je grenzen door reizen, outdoor en yoga

Yoga trekking Nepal

Be the energy you want to attract

Wil jij een yoga trekking in Nepal maken? 

Zonder twijfel: doen! Een yoga trekking Nepal is een unieke en onvergetelijke ervaring. Of je nu een complete beginner bent en nog nooit een berg van dichtbij hebt gezien of een doorgewinterde wandelaar met veel hikes op je naam, een trektocht door de Himalaya is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven. Combineer dit met yoga en je reis is compleet. Jaarlijks organiseer ik trektochten op uiteenlopende niveaus. Benieuwd welke het beste bij je past? Lees hier het verschil tussen de Bergtrekking Beginner, Advanced en Pro.

Yoga trekking Nepal is voor jou wanneer je behoefte hebt aan:

nieuw avontuur

nieuwe inzichten

leren van andere mensen en culturen

jezelf uitdagen: fysiek en mentaal

diepgang

adembenemende natuur

tijd voor jezelf

gezelligheid

Reviews yoga trekking Nepal

Ervaringen van andere deelnemers

“Ik voel nu eindelijk echt dat ik goed ben zoals ik ben. Een ‘rotsvast’ gevoel door mijn hele lijf. Ik voel me sterk, mentaal altijd al, maar nu ook fysiek. Ik ben toch maar mooi die berg op geklommen.” 

“Wat me het meest is bijgebleven zijn de heldere luchten, de kleuren, de kou, de enorme bergen om me heen, de diversiteit van het landschap en de natuur op lagere gebieden. Maar ook het plezier en grote genieten met elkaar als groep. Daar ben ik van onder de indruk. Niet maakbaar maar heel fijn dat het zo mocht zijn.

“Deze reis heeft een vlammetje aangewakkerd voor ontdekken en reizen. Dat hoeft niet perse op afstand, maar de comfortzone mag best even opgerekt worden. Ik was echt twee weken helemaal in mijn element.”

Yoga trekking Nepal

Een bergtocht door de Himalaya is een onvergetelijke ervaring. Je gaat terug naar de basis en geniet van het beste van twee werelden: wandelen en de bergen. Onderweg is er tijd voor yoga, meditatie en ademwerk. Je maakt kennis met de Nepalese cultuur terwijl je wordt omringd door de prachtige berglandschappen van de Himalaya. Tijd voor jezelf in de natuur staat centraal binnen deze yoga trekking. En wist je dat de rust en eenvoud in de bergen een waanzinnige uitwerking hebben op je brein? Je voelt je veerkrachtig en sterk. Vol nieuwe energie keer je terug naar huis.

Deze yoga trekking Nepal biedt jou:

verbinding met jezelf en de natuur

nieuwe positieve energie

nieuwe inzichten

onvergetelijke herinneringen

een positieve mindset

persoonlijke groei en ontwikkeling

verbeterde conditie, kracht en flexibiliteit

zelfvertrouwen

Heb ik ervaring nodig voor een yoga trektocht in Nepal?

Zeker niet. Nepal kent veel bergketens met een gevarieerd aanbod van wandelroutes op allerlei niveau’s. Ieder jaar selecteren we de mooiste routes op verschillende niveaus: Beginner, Advanced en Pro. Dus of je jezelf nu onder de newbies of pro’s schaart, er is altijd een yoga trekking die bij je past. Is bergwandelen volledig nieuw voor je? Dan zou je eens kunnen kijken bij de Bergtrekking Beginner. Houd je van veel uitdaging, dan past Bergtekking Advanced wellicht beter bij je. Heb je ervaring met bergwandelen, ben je fit en wil je een overtreffende ervaring opdoen? Dan is Bergtrekking Pro je waarschijnlijk jouw ding.

Bergtrekking Beginner

Actieve yogareis met diepgang

Tijdens deze yogatrekking Nepal wandel je gemiddeld 4 tot 6 uur per dag, kom je op maximaal 3.500m tot 4.500m hoogte en ga je back to basics. De reis is een mooie mix van berwandelen, yoga, meditatie en ademwerk, waarbij de focus op het hiken ligt. Deze reis kan een verdiepingsslag zijn die je leven voorgoed verandert. Wil jij onvergetelijke herinneringen maken, nieuwe inzichten opdoen en in verbinding staan met jezelf en de natuur? Dan is deze yoga trekking Nepal voor jou.

Bergtrekking Advanced

Uitdagende yoga trekking voor avonturiers

Tijdens deze uitdagende yoga trekking in Nepal wandel je gemiddeld zo’n 6 tot 7 uur per dag, kom je op maximaal 4.500m tot 6.000m hoogte en ga je terug naar de basis. Onderweg sta je volledig in verbinding met jezelf en de natuur. Ook is er tijd voor yoga, meditatie en ademwerk. Houd je van een fysieke en mentale uitdaging? Dan is dit de yoga trekking in Nepal die bij jou past. Onvergetelijke ervaringen gegarandeerd.

Bergtrekking Pro

Grensverleggende yoga trektocht met diepgang

Tijdens deze yoga trekking in Nepal wandel je gemiddeld 6 tot 8 (met uitschieters naar soms 10) uur per dag. Je komt op maximaal 4.500m tot 6.500m, gaat back to basics en slaapt meerdere nachten achter elkaar op grote hoogte met weinig tot geen voorzieningen. Soms in tenten en op sneeuw.. Ben je op zoek naar een grensverleggende ervaring en heb je ervaring met bergwandelen, dan is deze kleinschalige yoga trekking Nepal helemaal jouw ding. Onderweg is er ruimte voor yoga, meditatie en ademwerk.

Bergtrekking op Maat

Zelfstandige yoga trekking Nepal

Wil je graag yoga trektocht in Nepal maken, maar ga je collega, partner, vriend of vriending op pad? Dan past een Bergtrekking op Maat misschien bij je. Je gaat zelfstandig of met je eigen clubje op pad, vergezeld door een proffessionele gids en/of drager die het berggebied op z’n duimpje kent. Yoga, meditatie en ademwerk zijn optioneel toe te voegen aan de wandelreis. Doe je liever een trekking zonder yoga, dan kan dat natuurlijk ook.

Yoga trekking Nepal: inspanning en ontspanning

Tijdens je yoga trekking Nepal bestaan de dagen primair uit wandelen. Yoga, meditatie en ademwerk zijn daar een aanvulling op. Dit helpt je, naast het actieve aspect van de reis, bewust stil te staan. Ervaring is niet nodig. Alle sessies zijn voor iedereen toegankelijk. Man, vrouw, vol, slank, lenig, stijf, donker, licht, oud, jong… iedereen is welkom. Het enige dat je nodig hebt, is een open mind en sportieve instelling voor het opdoen van nieuwe ervaringen. 

Beste seizoen yoga trektocht Nepal

Het beste seizoen voor een yoga trekking in Nepal zijn de maanden maart/april en oktober/november. In deze periode is de lucht helder, zijn de uitzichten goed en is de temperatuur de hele dag aangenaam, maar buiten deze periode kan je vaak ook prima yoga trektochten maken. Bij de Bergtrekking Beginner hoef je vaak geen grote hoogtes hoeft te overwinnen, waardoor je de yoga trekking in principe het hele jaar door kan doen. Wel biedt het beste seizoen, vaak ook de beste reiservaring. Bij de Bergtrekking Advanced en Pro kom je op grotere hoogte en zit je vanwege bijvoorbeeld sneeuwval of kou meer vast aan een bepaalde periode. Wij plannen onze yoga bergtochten in Nepal vaak in of op de grens van het hoogseizoen. Zo hebben de beste uitzichten en zijn de paden rustig.

Hoe bereid ik me voor op een yoga trekking in Nepal?

Happy Hiker: in 3 maanden klaar voor je bergtocht

Een yoga trekking door de Himalaya is letterlijk en figuurlijk een heel avontuur. Zeker wanneer het de eerste keer is. Om het beste uit jezelf en je reis te halen, heb ik Happy Hiker ontwikkeld. Dit programma bereidt je fysiek en mentaal voor op de wandelreis. Van paklijst tot lokale gebruiken, van looptechniek tot ademhaling. Zo ga je goed van start, weet je zeker dat je niets vergeet en verspil je geen kostbare tijd. Handig!

Reviews yoga trekking Nepal

Ervaringen van andere wandelaars

“Onvergetelijk! Wil je iets unieks beleven en voelen dat je leeft. Een reis naar Nepal is écht een aanrader. Zeker in zo’n klein en leuk gezelschap.”
“Door letterlijk en figuurlijk buiten je comfort zone te stappen, word je rijkelijk beloond door een overweldigende natuur en prachtige vergezichten.”
“De combinatie bergen en back to basic was voor mij de ultieme vorm van opladen. Je leert telkens weer inzien dat er weinig nodig is om blij van te worden.”

Meer weten over yoga trekking Nepal?

Lijkt een yoga wandelreis door de Himalaya jou te gek? Zo’n ervaring waarbij je jezelf even volledig binnenstebuiten keert, nieuwe inzichten opdoet en geniet van frisse berglucht? Be my guest!  Wie je ook bent en wat je ook zoekt, een yoga trekking Nepal is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven. Groepen zijn klein en persoonlijk (4 tot 10 personen), dus er is aandacht voor iedereen. Ben je nieuwsgierig of wil je graag meer weten? Tijdens een één-op-ééngesprek beantwoord ik al vragen. Gewoon doen!

Heb je een vraag?

Of wil je meer informatie over de reis naar Nepal?

Neem dan contact met me op via:

06-42241143

12 + 3 =