Dhaulagiri Circuit trekking

Verbreed je horizon en verleg je grenzen door reizen, yoga en outdoor

Duur

21 dagen/20 nachten

Trekstijl

Trekking

Groepsgrootte

4 +

Zwaarte

Uitdagend

Locatie

Dhaulagiri regio

Beginpunt

Beni

Eindpunt

Marpha

Hoogste punt

5.360m

Maaltijden

Ontbijt/lunch/diner

Accommodatie

Kathmandu/Pokhara hotel, trekking homestay/tent

Vervoer

Lokale bus/privé vervoer/ binnenlandse vlucht

Vertrek vanaf

Kathmandu

Dhaulagiri Circuit trektocht

Dhaulagiri Circuit is fantastische off the beaten trektocht door de Nepalese wildernis. Tijdens deze trekking kampeer je op een gletsjer, steek je meerdere passen boven de 5.000m over en wandel je door verlaten valleien. Dit alles met weinig tot geen voorzieningen onderweg. 

Dhaulgiri Circuit is één van de mooiste en zwaarste trektochten in Nepal. Deze kampeertrektocht voelt als een expeditie en onderweg sta je oog in oog met ruim vijftien bergtoppen boven de 7.000m. De overweldigende natuur tijdens deze ruige trekking op hoogte doet je letterlijk en figuurlijk je adem ontnemen. De weinig belopen paden en grote variëteit aan landschappen maakt Dhaulagiri Circuit een onvergetelijke belevenis. 

Tijdens de ronde om Dhaulagiri wandel je van pittoresque bergdorpjes en een weelderig groene jungle naar ijzige gletsjers, reusachtige witte pieken en verborgen valleien. Ervaring met trektochten op hoogte is een must, evenals een flexibele instelling en goede lichamelijke conditie.

Team Dhaulagiri

Hoogtepunten Dhaulagiri Circuit bergtocht

Kijk je ogen uit op de besneeuwde toppen en ijzige gletsjers van o.a. het Dhaulagiri massief  

Ervaar het expeditiegevoel wanneer je kampeert in de wildernis en op een gletsjer

Steek meerdere passen boven de 5.000m over, zoals French Pass (5.360m) en Dhampus Pass (5.200m)

Wandelen door schitterende verborgen valleien, waaronder Hidden Valley

Maak kennis met de lokale bevolking, hun cultuur en levensstijl

Programma 

Dag 1 | Aankomst in Nepal

Aankomst op Tribhuwan International Airport. Onze taxi staat voor je klaar en brengt je naar het hotel. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Dag 2 | Kathmandu

Na het ontbijt informeert de gids je over de trekking. Daarna kan je enkele hoogtepunten in Kathmandu (1.400m) bezoeken. Beroemde UNESCO-werelderfgoedlocaties zoals Boudhanath, één van de grootste Stupa’s ter wereld; Swayambhunath, de beroemde apentempel en/of Pashupatinath, een heilig hindoeïstisch tempelcomplex. Ook tref je de eerste voorbereidingen voor de trekking. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Dag 3 | Kathmandu naar Beni

Na een vroeg ontbijt verlaat je Kathmandu (1.400m) met de bus naar Beni (950m). Een mooie en van zo’n 280km, waar je ongeveer 10 tot 11 uur over doet. Er is veel te zien onderweg en je stopt een aantal keer, waaronder voor lunch. Bij aankomst in Beni tref je de laatste voorbereidigen voor de trekking. Overnachting in homestay, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 210 km, 9 tot 10 uur rijden.

Dag 4 | Beni naar Babiyachaur

Vandaag begint je ronde om de Dhaulagiri. Vanuit Beni (850m) loop je langzaam omhoog richting Babiyachaur (950m), een klein dorpje tussen de rijstvelden. Je volgt de Myagdi Khola (rivier), steekt deze meerdere malen over en eindigt je eerste wandeldag in het prachtige Babiyachaur. Overnachting in homestay, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 20 km, 5 tot 6 uur lopen

Dag 5 | Babiyachaur naar Dharapani

Je wandelt vandaag van Babiyachaur (950m) naar Dharapani (1.400m). De route start over een zandweg waarbij je het lokale leven van dichtbij aanschouwt. Onderweg kijk je uit over een prachtig groene vallei, de turquoise Myagdi rivier en veel kleine pittoresque dorpjes. Overnachting in homestay inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 16 km, 4 tot 5 uur lopen, stijgen 773m, dalen 212m.

Dag 6 | Dharapani naar Muri

Vanuit Dharapani (1.400m) wandel je door Takum en Sibang, twee welvarende dorpjes met veel terrassen waar rijst en tarwe wordt verbouwd. Tijdens de wandeling passeer je traditionele dorpjes met uitzicht op de bergen. Veel van de mannen uit deze regio werken in het Midden-Oosten of bij de Britse en Indiase Gurkha’s in het buitenland. Het uitzicht op Gurja Himal en Puta Hiunchuli in het westen is goed. Nadat je Dhara Khola via een hangbrug bent overgestoken, loop je naar het Magardorp Muri (1.800m) waar je de nacht doorbrengt. Overnachting in homestay, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 14 km, 3 tot 4 uur lopen, stijgen 724m, dalen 420m.

Dag 7 | Muri naar Boghara

Vanuit het kamp in Muri (1.800m) dalen we af naar de brug die de Muri Khola oversteekt. We lopen door bossen, langs bamboestalletjes, over open velden en langs boerderijen. Verder naar het noorden wordt het dal steiler en ook het pad is hier en daar steil en smal. De uitzichten zijn subliem! Je slaapt midden tussen rijstterrassen bij een lokale familie in het dorp Boghara (2.080m). Overnachting in homestay, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 15 km, 5 tot 6 uur lopen, stijgen 1.019m, dalen 999m.

Dag 8 | Boghara naar Dobhang

De komende dagen wandel je langs de Myagdi Khola (rivier) omhoog. In dit gebied regent het vaak vanwege naderende wolken uit India, die aan het einde van de vallei opstijgen om over Dhaulagiri te trekken. Vaak regent het in de middag, en klaart het ‘s avonds weer op. Veel neerslag betekent weelderige subtropische bossen, maar ook voorzichtig lopen vanwege gladheid. Vooral boomwortels kunnen spekglad worden. Vandaag hike je van Boghara (2.080m) naar Dobhan (2.520m). Vanaf Boghara volgt het pad de westelijke oever van Myagdi Khola. Je wandelt over een heuvelachtig pad door het bos. Als je goed kijkt, zie je soms grote bijennesten in de rotswanden boven je. Dorpelingen, de zogenaamde honey hunters. halen hier honing die ze op de zwarte markt goed kunnen verkopen. Daarna wandel je verder door het bos naar een open plek bij Dobang (2.520m). Overnachting in homestay, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: 15 km, 4 tot 5 uur lopen, stijgen 1.008m, dalen 363m.

Dag 9 | Dobang naar Choriban Khola

Het pad klimt langzaam verder omhoog van Dobang (2.520m) naar Choriban Khola (3.110m). Het pad gaat door schitterende diepgroene en gevarieerde vegetatie van varens, bamboe en rododendrons. Je steekt een brug over naar de oostelijke oever van de Myagdi Khola en kampeert op een open plek in het bos: Sallaghari of wandelt door naar Choriban Khola. Overnachting in homestay/tent, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 9 km, 3 tot 4 uur lopen, stijgen 871m, dalen 236m.

Dag 10 | Choriban Khola naar Italian Base Camp

Vandaag staat er een ‘piece of cake day’ op het programma. Een hike van Choriban Khola (3.110m) naar Italian Base Camp (3.660m) Je verlaat Sallaghari/Choriban Khola door dennen-, rododendron- en
berkenbos. Even later, boven de boomgrens zie je vooral heide, jeneverbes en azalea’s. Het pad leidt je naar een grasveld op de stuwwal bij Italian Base Camp. Boven het kamp ligt de indrukwekkende westelijke muur van Dhaulagiri. Tsaurabong Peak zie je aan de andere kant van de vallei. Overnachting in homestay/tent, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 4 km, 1 tot 2 uur lopen, stijgen 513m, dalen 30m.

Dag 11 | Acclimatisatiedag Italian Base Camp

Om te acclimatiseren breng je nog een nacht door in Italian Base Camp (3.660m). Deze ochtend heb je tijd om de omgeving te verkennen en ‘s middags breng je tijd door in het kamp. Een prachtige omgeving met
overweldigende natuur. Overnachting in homestay/tent, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 3 km, 1 tot 2 uur lopen, stijgen 345m, dalen 345m.

Dag 12 | Italian Base Camp naar Japanese Base Camp

Vandaag trek je de échte wildernis in en loop je van Italian Base Camp (4.210m) naar Japanese Base Camp (4.210m). Je trekt verder door rotsachtige gebied en over een steile helling voordat je de gletsjermorenen oversteekt. Je passeert een breed grasveld in een ondiepe vallei en wandelt door de Chongardan kloof over rotsen langs de rivier. Aan het einde van de dag beklim je de Chongardan gletsjer waar je de tent opzet en de nacht doorbrengt. Deze plek staat bekend als Japanese Base Camp. Je ziet de westkant van Dhaulagiri I (8.167m) aan de ene kant en Tsaurabong Peak (6.395m) aan de andere kant. Overnachting in tent, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 11 km, 3 tot 4 uur lopen, stijgen 714m, dalen 203m.

Dag 13 | Japanese Base Camp naar Dhaulagiri Base Camp

Een pittige dag staat voor de deur: Japanese Base Camp (4.210m) naar Dhaulagiri Base Camp (4.740m). Lopend op de gletsjer, soms op de stuwwal en het golvende oppervlak van de gletsjer zelf, baan je je voorzichtig een weg naar Dhaulagiri Base Camp. Het is koud in de schaduw, maar wanneer de zon zich laat zien is het goed vertoeven. De hoogte en het uitzicht doen je letterlijk en figuurlijk je adem ontnemen. Je ziet de machtige toppen van Dhaulagiri (8.167m) en de verbazingwekkende ijsval die afdaalt van de bergruggen van Dhaulagiri (8.167m) en Tukuche (6.920m). Overnachting in tent, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 6 km, 2 tot 3 uur lopen, stijgen 603m, dalen 63m.

Dag 14 | Acclimatisatiedag Dhaulagiri Base Camp

Vandaag laat je je lichaam nog meer wennen aan de hoogte. Dit gaat je helpen wanneer je morgen de French Pass (5.360m) oversteekt, het hoogste punt van deze trektocht. Tijdens deze rustdag in Dhaulagiri Base Camp (4.740m) sta je oog in oog met de gigantische witte reuzen van de Himalaya. Overnachting in tent, inclusief ontbijt/lunch/diner.

 

Dag 15 | Dhaulagiri Base Camp, via French Pass, naar Hidden Valley

Na een vroeg ontbijt verlaat je Dhaulagiri Base Camp (4.740m) in de ijzige kou langs de morenen. Je steekt de linkerkant van de Chongardan gletsjer over en volgt de morene richting French Pass (5.360m). Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht terug in de vallei naar Dhaulagiri I (8.167m) en Tukuche (6.920m). De klim naar French Pass begint bij een stapel stenen de bergkam op en loopt over sneeuwhellingen naar de pas. Op French Pass wapperen gebedsvlaggetjes stevig in de wind. Het uitzicht vanaf de top is werkelijk fantastisch. Je ziet diverse toppen waaronder: Sita Chuchura, Mukut Himal, Tashi Kang, Tukuche en natuurlijk Dhaulagiri I. Voordat je Hidden Valley binnenloopt daal je af via een sneeuwhelling. Na een behoorlijke wandeling bergafwaarts bereik je het tentenkamp bij de rivier, niet ver van de voet van Dhampus Peak (6.012m). De vegetatie in Hidden Valley (5.200m) beperkt zich tot geïsoleerde mos- en grasvelden. Dit gebied wordt beïnvloed door het regenschaduweffect van het Dhaulagiri-massief. Overnachting in tent, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 9 km, 3 tot 4 uur lopen, stijgen 786m, dalen 330m.

Dag 16 | Hidden Valley, via Dhampus Pass, naar Yak Kharka

De langste en zwaarste dag staat op de planning. Na een vroege start in Hidden Valley (5.200m) loop je vanuit het tentenkamp over een matige sneeuwhelling omhoog richting Dampus Pass (5.240m) Op de pas heb je links uitzicht op Dhampus (6.012m) en rechts op de prachtige ijsgroeven op Tukuche (6.920m). Vanaf Dhampus Pass daalt het pad zo’n 100m voordat het naar links afbuigt. Afhankelijk van sneeuw- en ijsomstandigheden zijn stijgijzers raadzaam. Dan volgt een 4 uur durende afdaling over sneeuw en rotsen. Het is vooral de ijle lucht die het zwaar maakt. Ondertussen heb je uitstekend zicht op o.a. Nilgiri en het westelijke uiteinde van het Annapurna-massief. Bij een grote steenman begint de steile afdaling naar het kamp bij Yak Kharka (3.680m). Overnachting in tent, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 13 km, 4 tot 5 uur lopen, stijgen 400m, dalen 1.291m.

Dag 17 | Yak Kharka naar Marpha

Na het ontbijt verlaat je Yak Kharka (3.680m) Je merkt meteen dat je je weer in lager gebied bevindt. Het is minder koud en de lucht is minder ijl. Er ligt een lange afdaling richting Marpha (830m) in de Kali Gandaki vallei op je te wachten. Marpha staat bekend als de appelhoofdstad van Nepal en wordt gekenmerkt door de vele appelboomgaarden. Vergeet dus zeker niet de lokale appelsap te proeven. Nog niet uitgewandeld? Slenter dan nog even heerlijk rond door de mooie geplaveide straatjes, langs de witgekalkte huisjes en het boeddhistische klooster. Geniet tot slot met je voetjes in de lucht van een heerlijke warme maaltijd om je overwinning te vieren. Je hebt het verdiend. Overnachting in het hotel, inclusief ontbijt.

Totaal: afstand 7 km, 2 tot 3 uur lopen, stijgen 3m, dalen 1.496m.

Dag 18 | Marpha naar Pokhara

Na het ontbijt verlaat je Marpha (2.650m) in de vroege uurtjes voor de rit naar Pokhara (820m). Een lange hobbelige rit waarbij er onderweg ontzettend veel te zien is. In Pokhara geniet je op je eigen manier na van deze prachtige trektocht. Ga voor een overheerlijke voetmassage, eet een smoothie bowl voor een vitamine boost of strijk neer met een goed boek aan Lake Side bij één van de vele leuke horecagelegenheden. Overnachting in het hotel, inclusief ontbijt.

Totaal: afstand 150km, 5 tot 6 uur rijden

Dag 19 | Vrije dag Pokhara

Vandaag staat een vrije dag in Pokhara (820m) op de planning. Zo kan je op je eigen manier nagenieten van deze prachtige reis. Fiets je benen ‘los’ tijdens een mooie mountainbiketocht door de dorpjes rondom Pokhara, slenter langs het Phewa meer, ga paragliden of huur een bootje en bezoek de Shanti Stupa aan de overzijde van het meer. Doe je het liever rustig aan, ga dan voor die heerlijke smoothie bowl of lekkere cappuccino bij één van de vele leuke eettentjes in de stad. Kortom, de keuze is reuze. Overnachting in het hotel, inclusief ontbijt.

Dag 20 | Pokhara naar Kathmandu

Na een vroeg ontbijt verlaat je Pokhara (820m) per toeristenbus. De rit naar Kathmandu (1.400m) duurt zo’n 8 uur. Er is veel te zien onderweg en je stopt een aantal keer, waaronder voor lunch. Bij aankomst in Kathumandu brengen we je naar het hotel. Als je tijd/zin hebt kan je ‘s avonds nog op ontdekkingstocht gaan of een afscheidsdrankje doen in de stad. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Opmerking: Het is mogelijk een binnenlands vlucht te nemen van Kathmandu naar Pokhara. Deze vlucht duurt ongeveer 30 minuten en kost circa 125 USD per persoon (enkele reis). Wil je dit, dan kunnen we een vlucht voor je reserveren. Laat het ons weten.

Dag 21 | Kathmandu

Geniet van je laatste dag in Nepal. Shop de laatste souvenirs, drink een lekkere Nepali Milk tea in een van de leuke restaurantjes of neem een ontspannende en welverdiende massage. Doe je liever iets anders? Boek dan een fijne yogales of klankschaalsessie, verdwaal in de smalle straatjes van de wijk Thamel of strijk neer in de Garden of Dreams met een goed boek. De keuze is reuze. Afhankelijk van je vluchttijd brengen we je naar de luchthaven. Een goede reis!

Prijs € 2670,- 

Dhaulagiri Circuit dag 9, Italian Base Camp naar Japanese Base Camp, steile afgrond

Inclusief

 • Pick-up en drop-off luchthaven
 • 4-sterren hotel in Kathmandu/Pokhara (o.b.v. twin) met ontbijt
 • Sightseeing in Kathmandu o.l.v. ervaren gids
 • Accommodatie tijdens trekking (homestay/tent)
 • Tent en kampeerbenodigdheden
 • Alle maaltijden tijdens de trekking (ontbijt/lunch/diner)
 • Koffie/thee tijdens kampeernachten
 • Vervoer van en naar trekking (lokale bus/privé vervoer)
 • Engelssprekende gids, dragers en keukenploeg tijdens trekking
 • Verzekering gids, dragers en keukenploeg
 • Annapurna Conservarion Area Permit (ACAP-vergunning)
 • Dhaulagiri Restricted Area Permit (DRAP-vergunning)
 • TIMS-card (trekking vergunning)
 • EHBO-kit (gedragen door de gids)
 • Alle papierwerk, administratie- en servicekosten en overheidsbelastingen
 • Happy Hiker: voorbereidingsprogramma (3 maanden) dat je fysiek en mentaal klaarstoomt voor je trekking.

Optioneel

 • Donsjas, 4-seizoenen slaapzak en duffelbag (terug te geven na de trektocht).

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Visum
 • Reisverzekering (verplicht) die (helikopter)noodevacuatie tot 5.360+m dekt)
 • Fooi voor gids (en dragers)
 • Lunch/diner in Kathmandu/Pokhara
 • Extra overnachting in Kathmandu/Pokhara in geval van vroege aankomst, laat vertrek en vroegere terugkeer van de berg (om welke reden dan ook) anders dan de geplande route
 • Drankjes en andere faciliteiten zoals warme douche, opladen van telefoon etc.
 • Alle andere uitgaven die niet vermeld staan bij ‘Inclusief’

  Reviews

  Ervaringen van andere deelnemers

  “Onvergetelijk! Wil je iets unieks beleven en voelen dat je leeft. Een reis naar Nepal is écht een aanrader. Zeker in zo’n klein en leuk gezelschap.”

  “Door letterlijk en figuurlijk buiten je comfort zone te stappen, word je rijkelijk beloond door een overweldigende natuur en prachtige vergezichten.”

  “De combinatie bergen en back to basic was voor mij de ultieme vorm van opladen. Je leert telkens weer inzien dat er weinig nodig is om blij van te worden.”

  Zwaarte

  Dhaulagiri Circuit is een trektocht voor de ervaren bergwandelaar. Dagelijks loop je (netto) zo’n 2 tot 8 uur. Een drager draagt je bagage, zelf draag je dagrugzak van zo’n 6 tot 8 kg. Wat Dhaulagiri Circuit uitdagend maakt, is het ontbreken van voorzieningen en de hoogte/ijle lucht. Om aan de hoogte te wennen, hebben we bij het samenstellen van de route voldoende acclimatisatiedagen ingepland en houden we rekening met het aantal hoogtemeters per dag. Heb je meer tijd nodig onderweg, dan kan dat. Het belangrijkste is dat je naar je lichaam luistert en je eigen tempo volgt.

  Tips voorbereiding Dhaulagiri Circuit trekking

  Je wilt de Dhaulagiri Circuit trekking doen? Deze tips helpen je verder.

  Plan je reis

  • Boek je vliegticket, bijvoorbeeld via Skyscanner, Qatar Airways of KLM.
  • Vraag je visum op tijd aan.
  • Sluit een goede reis- en reddingsverzekering af. (Let op dat je medische kosten meeverzekert).
  • Check of je reisverzekering (helikopter) noodevacuatie tot 5.360+m dekt.
  • Ga na of je vaccinaties nodig hebt: bijvoorbeeld via Vaccinaties op Reis en plan direct je afspraak online. Handig!
  • All you need is less: neem zo min mogelijk (niet functionele) spullen mee.
  • Lees het blog: Voorbereiding Dhaulagiri Circuit voor meer info.

  Paklijst trekking Nepal

  Of je het nu meeneemlijst, paklijst of inpaklijst noemt, het belangrijkste is dat je zoveel mogelijk thuislaat. Alle kilo’s die achterblijven zijn mooi meegenomen. Dit betekent weloverwogen kiezen. In dit blog dé volledige Paklijst trekking Nepal.

  Boeken & meer info

  Plan een voorpretgesprek met me in of boek je reis

  Boek deze reis

  Een onvergetelijke ervaring voor € 2.670,-. Dompel jezelf onder in de mooiste natuur ter wereld tijdens het Annapurna Circuit.

  Plan een één-op-ééngesprek

  Ben je benieuwd of Dhaulagiri Circuit bij je past? In een voorpretgesprek beantwoord ik al je vragen. Effectief en efficiënt.

  Heb je een vraag?

  Of wil je meer informatie over de reis?

  Neem dan contact met me op via:

  06-42241143

  13 + 8 =