In oktober liepen we Dhaulagiri Circuit. Dhaulagiri (8.167m) is de zevende hoogste berg ter wereld en het massief heeft veertien toppen boven de 7.000m. Een trekking rond de Dhaulagiri is dan ook spectaculair en voor de ervaren trekker. Je brengt veel tijd door boven de 4.000m, etappes kunnen lang zijn en paden lastig. In dit blog alles over de voorbereiding Dhaulagiri Circuit. Welke route liepen we? Wat kost Dhaulagiri Circuit trekking? Hoe zit het met gidsen en dragers? Wat is de beste reistijd? Wat eet en drink je onderweg? En welke spullen neem je mee? 

Over Dhaulagiri Circuit trekking

Dhaulagiri Circuit is één van de mooiste en meest uitdagende trektochten in Nepal. Een groot deel van deze trektocht staat in het teken van sneeuw, ijs en gletsjers. Je steekt twee passen boven de 5.000m over, kijkt uit over het Annapurna massief en de Mustang vallei en bent de hele hike omgeven door prachtig witte pieken. Onderweg zijn er twee acclimatisatiedagen die je zeker nodig hebt. Een ronde om de Dhaulagiri is onvergetelijk, vraagt om een uitstekende lichamelijke conditie en flexibele instelling. 

Mooiste Dhaulagiri Circuit trekking Nepal

Dhaulagiri Circuit trekking: reisroute

Dhaulagiri Circuit loopt om het Dhaulagirigebergte. De trekking is ruim 100km lang, duurt minimaal 14 dagen en gaat door dunbevolkt gebied. De bevolkingsgroepen die er leven zijn voornamelijk Gurung en Magar. Ze behoren tot de meest oorspronkelijke bewoners van Nepal.. Tijdens een ronde om Dhaulagiri zijn de uitzichten fenomenaal. Je steekt twee passen over boven de 5.000m (French Col op  5.360m en Dhampus pass op 5.240m). De reisroute is als volgt: 

 • Dag 01: Kathmandu naar Beni (850m)
 • Dag 02: Beni naar Babiachaur (950m)
 • Dag 03: Babiachaur naar Dharapani (1.400m)
 • Dag 04: Dharapani naar Muri (1.800m)
 • Dag 05: Muri naar Boghara (2.080m)
 • Dag 06: Boghara naar Dobhang (2.500m)
 • Dag 07: Dobhang bezoek Choriban Khola (3.110m)
 • Dag 08: Choriban Khola (3.110m) naar Italian Base Camp (3.660m)
 • Dag 09: Acclimatisatiedag Italian Base Camp (3.66m)
 • Dag 10: Italian Base Camp naar Japanese Base Camp (3.890m)
 • Dag 11: Japanese Base Camp naar Dhaulagiri Base Camp (4.700m)
 • Dag 12: Acclimatisatiedag Dhaulagiri Base Camp (4.700m)
 • Dag 13: Dhaulagiri Base Camp, via French Pass (5.360m) naar Hidden Valley (5.050m)
 • Dag 14: Hidden Valley, via Dhampus Pass (5.240m) naar Yak Kharka (3.680m)
 • Dag 15. Yak Kharka naar Marpha (2.650m)
 • Dag 16: Marpha naar Pokhara (822m)
 • Dag 17: Pokhara naar Kathmandu (1.400m)

Dhaulagiri Circuit: kampeertrekking

Tijdens de Dhaulagiri ronde slaap je in tenten, bij mensen thuis en in tea houses. Wanneer je kampeert, slaap je in een 2-persoonstent. Je deelt je tent dus met een ander. Er reist een team van gidsen, dragers en koks mee om de tocht te begeleiden. De volledige uitrusting zoals tenten en kookgerei wordt voor je gedragen. Zelf draag je alleen een dagrugzak. In de homestays en tea houses kan je terecht voor het broodnodige: eten, drinken en slapen. Voor warm water en elektriciteit betaal je vaak extra. Verwacht geen luxe. Je gaat back to basics.😉

Ronde om de Dhaulagiri, mooiste trektochten Nepal

Voorbereiding Dhaulagiri Circuit: kosten

De kosten voor Dhaulagiri Circuit zijn afhankelijk van je wensen en hoe je de trektocht organiseert. Er zijn er twee smaakjes:

1.) Zelfstandig met gids en/of drager
2.) Met een groep 

Wil je goed voorbereid op pad met een gids en drager die dit gebied op z’n duimpje kent. Dan is een Bergtrekking op Maat een goed idee. Vind je het fijn om daarbij niet voor vervelende verrassingen komen te staan, dan kan je gebruik maken van Happy Hiker . Dit voorbereidingprogramma stoomt je in 14 weken klaar voor deze trektocht. Sluit je liever aan bij een groep? Be my guest.😄Jaarlijks organiseer ik kleinschalige (yoga)trektochten op verschillende niveau’s (Beginner, Advanced en Pro)

Wil je weten of Dhaulagiri Circuit bij je past? Of heb je nog geen idee wat je wilt, maar ben je gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Ik help je graag verder. In vrijblijvende inspiratiesessie kijken we wat aansluit op jouw wensen. Plan een online afspraak in mijn agenda wanneer het jou uitkomt.

Voorbereiding Dhaulagiri Circuit, bagage dragers

Wel of geen gids of drager?

Sinds april 2023 heeft de Nepalese overheid het gebruik van gidsen voor trekking in Nepal verplicht gesteld. Aanleiding zijn de vele ongelukken die gebeuren en reddingsacties die moeten plaatsvinden. Maar het gebruik van gidsen heeft meer voordelen. Ze spreken vaak goed Engels, hebben kennis van de omgeving en helpen als het tegenzit. Een drager draagt je spullen. Dit maakt je trip letterlijk lichter en biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld meer foto’s te maken of tóch even dat extra uitstapje te maken. Ook steun je op deze manier de lokale bevolking.

Beste reistijd Dhaulagiri Circuit trekking

Het beste seizoen voor Dhaulagiri Circuit zijn de maanden maart/april en oktober/november. De maanden juni tot september zijn niet ideaal vanwege de moesson. Van cecember tot februari is het erg koud en kan je vanwege sneeuwval mogelijk de passen niet oversteken. Temperaturen kunnen in deze periode dalen tot -30C.

Voorbereiding Dhaulagiri Circuit trekking, Hidden Valley

Dhaulagiri Circuit: eten en drinken

Wanneer je kampeert verzorgt het team een gezonde en voedzame maaltijd. Ook is er altijd warm water en thee verkrijgbaar. Slaap je bij mensen thuis of in een tea house dan eet en drink je daar ook. Het eten onderweg is eenvoudig maar goed: noodle soup, dal bhat, spaghetti, fried rice. De prijzen van eten en drinken stijgen met de hoogtemeters. Dit geldt ook voor andere benodigdheden. Reken erop dat er tijdens de ronde om Dhaulagiri weinig tot niets verkrijgbaar is, aangezien de trekking door afgelegen gebied gaat.

Eten, drinken en hoogteziekte

Om hoogteziekte te helpen voorkomen/verkleinen drink je tijdens Dhaulagiri Circuit veel water (3 tot 5 liter per dag is niet overbodig) Wij zuiveren water met zuiveringstabletten en maken gebruik van een Camelbak waterzak en drinkfles met waterfilter. Dit betekent dat je onderweg geen flessen water hoeft te kopen en dus geen plastic achterlaat. Dit bespaart niet alleen kosten, maar hiermee draag je ook bij aan het terugdringen van het plastic-overschot.

Dhaulagiri Circuit team

Paklijst Dhaulagiri Circuit 

Of je het nu meeneemlijst, paklijst of inpaklijst noemt, het belangrijkste is dat je zoveel mogelijk thuislaat. Alle kilo’s die achterblijven zijn mooi meegenomen. Dit betekent weloverwogen kiezen. In dit blog deel ik mijn volledige Paklijst trekking Nepal.

Tips voorbereiding Dhaulagiri Circuit

Wil je je optimaal voorbereiden voor Dhaulagiri Circuit trekking? Deze tips helpen je verder.

Plan je reis

Dhaulagiri Circuit bergkam

Wil je meer weten over Dhaulagiri Circuit in Nepal? Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Onmisbaar tijdens Dhaulagiri Circuit: een goede wandelkaart en wandelgids Deze vind je op de website van De Zwerver. Of bestel de Dhaulagiri trekking guide op Amazon.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.