In oktober en november liepen we Dhaulagiri Circuit trekking. Een spectaculaire tocht om de zevende hoogste berg ter wereld: Dhaulagiri (8.167m). Deze bergtrekking staat in het teken van teken van kou, sneeuw, ijs en gletsjers. We brachten we veel tijd door boven de 4.000m, staken twee passen boven de 5.000m over en sliepen in tenten. Een bizar mooie trekking door de Nepalese wildernis! Hoeveel liepen per dag? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En niet geheel onbelangrijk, hoe ging het? In dit blog Dhaulagiri Circuit trekking dag 2: Babiyachaur naar Dharapani.

Dag 2: Babiyachaur naar Dharapani

Dhaulagiri Circuit trekking Nepal

Gastblog door (deelnemer) Maunaslu: te volgen via Polarsteps

  • Van: Babiyachaur (950m) naar Dharapani (1.400m)
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Start- en stoptijd: 08:00 tot 14:30 uur
  • Afstand: 16 km
  • Stijgen: 773m
  • Dalen: 212

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Dhaulagiri Circuit dag 2, Babiyachaur naar Dharapani, uitzicht
Dhaulagiri Circuit dag 2, Babiyachaur naar Dharapani, crew

Reisverslag Dhaulagiri Circuit trekking dag 2: Babiyachaur naar Dharapani

Wel goed, niet gek

We lopen met de bonte karavaan porters grotendeels over de prima weg. Ik beeld me in dat bikepacking hier ook prima zou kunnen. We zijn geadviseerd om een buff te dragen tegen de stofwolken die passerende voertuigen veroorzaken, maar gelukkig is het rustig. Wellicht heeft dit te maken met het Dashain festival of gewoon omdat het zondagochtend is. We lunchen maar liefst 2 uurtjes in het levendige Dobhan en in de tussentijd laden de porters een pick-up truck tjokkievol met alles wat ze op de rug dragen. De route naar Dharapani is namelijk nog gewoon berijdbaar en ook Nepalezen zijn wel goed, maar niet gek.

Nepalese huisjes in de bergen
Dhaulagiri Circuit dag 2, Babiyachaur naar Dharapani, smokkelen

Babiyachaur naar Dharapani

Het wordt steeds onbevolkter op de weg en doordat we gestaag stijgen, worden de uitzichten ook weer fraaier en fraaier. Af en toe nemen we een steil oplopend olifantenpaadje als voorproefje op wat ongetwijfeld nog komen gaat de komende twee weken. We logeren vandaag in een werkelijk prachtige homestay in Dharapani. Het robuust ogende gebouw is strak geschilderd in de kleuren geel/blauw en de omliggende grond wordt volop benut om zelfvoorzienend te kunnen leven. Een van de welgevoede hanen hebben we nog net op tijd kunnen vastleggen, voordat deze wordt geslacht om onze staf te kunnen voorzien van wat eiwitten in de dal bhat.

Dhaulagiri Circuit dag 2, Babiyachaur naar Dharapani, hike door bossen
Dhaulagiri Circuit dag 2, Babiyachaur naar Dharapani, Myagdi Khola rivier

Hallucinerend lekker

Het beest springt en loopt eerst nog een tijdje rond zonder kop, terwijl het bloed uit de nek spuit. Fascinerend. We zijn vroeg en omdat de zon nog een tijdje uitbundig schijnt, slepen we onze yogamatjes mee naar een akelig prettige locatie voor een zen yin- en meditatiesessie. Terug in de homestay doen we nog even een voorstelrondje van alle dragers. Paula noteert heel handig de namen, zodat ik deze later kan toevoegen aan de groepsfoto. Het gaat vast lukken om iedereen op deze manier uit elkaar te houden.

Tijd voor de food review: de pompoencurry die we krijgen voorgeschoven is één van de beste trekkingmaaltijden ooit en door de hennep pickel hallucinerend lekker.

Dhaulagiri Circuit Dharapani
Yoga bergtrekking Nepal

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.