In oktober en november liepen we Dhaulagiri Circuit trekking. Een spectaculaire tocht om de zevende hoogste berg ter wereld: Dhaulagiri (8.167m). Deze bergtrekking staat in het teken van teken van kou, sneeuw, ijs en gletsjers. We brachten we veel tijd door boven de 4.000m, staken twee passen boven de 5.000m over en sliepen in tenten. Een bizar mooie trekking door de Nepalese wildernis! Hoeveel liepen per dag? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En niet geheel onbelangrijk, hoe ging het? In dit blog Dhaulagiri Circuit trekking dag 5: Boghara naar Dobhan

Dag 5: Boghara naar Dobhan

Dhaulagiri Circuit trekking Nepal

Gastblog door (deelnemer) Maunaslu: te volgen via Polarsteps

  • Van: Boghara (2.080m) naar Dobhan (2.520m)
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Start- en stoptijd: 08:00 tot 14:45 uur
  • Afstand: 15 km
  • Stijgen: 1.008m
  • Dalen: 363m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Dhaulagiri Circuit dag 5, Boghara naar Dobhang, mooie route
Bijennest honey hunters Himalaya
Dhaulagiri Circuit dag 5, Boghara naar Dobhang, honey hunters Nepal

Reisverslag Dhaulagiri Circuit trekking dag 5: Boghara naar Dobhan

Dikke pannenkoek

Paula heeft de dikste pannenkoek bij het ontbijt gekregen en het oppeuzelen ervan neemt dan ook een groot deel van de ochtend in ‘beslag’. De gestrande Australiërs hebben de nacht doorgebracht in hun tentjes en geven ons daarmee alvast een beeld van wat wij over enkele dagen ook gaan doen. Zin in!

Eentonig

Weet je wat? Wij trekken de lijn van gisteren gewoon door en wandelen over afwisselende paden door een omgeving die het meest lijkt op die van een jungle, compleet met bijbehorende bijennesten, krekelgeluiden, watervallen en luchtvochtigheid. Het begint eentonig te worden, maar ook de lunchplek is er weer eentje om in te lijsten. Terwijl de porters hun dal bhat eten verzorgt Paulaatje weer een fijne yoga nidra sessie bij een intense zonkracht, waar de yaks geen Tibetaans brood van lusten. Op het kronkelende pad is het nog kilometerslang roepietje (of stuivertje) wisselen tussen stijgen en dalen, totdat er na een felle slotklim opeens een open grasvlakte verschijnt, met daarop enkele houten gebouwtjes. Dit is overnachtingsplek Dobhan, wat zoveel betekent als splitsing waar twee rivieren samenkomen. 

Porters, dragers Dhaulagiri Circuit Nepal
Dhaulagiri Circuit dag 5, Boghara naar Dobhang, hike jungle Nepal
Dhaulagiri Circuit dag 5, Boghara naar Dobhang, yoga lunch break
Dhaulagiri Circuit dag 5, Boghara naar Dobhang, Happy Hiker Himalaya Nepal

Boghara naar Dobhan: popcorn

Na de thee komt Sunny, tot onze grote verrassing, met een grote bak popcorn aanzetten. Netflix erbij is niet nodig, want wij bevinden ons reeds in een filmdecor. We zijn compleet omgeven door hoge rotswanden met als gevolg dat het drastisch afkoelt wanneer de zon alleen nog de hoog gelegen toppen beschijnt. Dealen met de kou wordt een dingetje, aangezien we nog maar op 2.500m meter zitten en dus nog een keer zo hoog gaan. We warmen ons op in een schuurtje dat dient als rijstwijn stokerij en na het avondeten komt de aluminium drinkfles van pas, wanneer we deze gevuld met tatopani (heet water) in de expeditie slaapzak stoppen voor een warme nacht in Dobhan.

Dhaulagiri Circuit Nepal waterval jungle
Snack trekking Nepal popcorn

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.