In oktober en november liepen we Dhaulagiri Circuit trekking. Een spectaculaire tocht om de zevende hoogste berg ter wereld: Dhaulagiri (8.167m). Deze bergtrekking staat in het teken van teken van kou, sneeuw, ijs en gletsjers. We brachten we veel tijd door boven de 4.000m, staken twee passen boven de 5.000m over en sliepen in tenten. Een bizar mooie trekking door de Nepalese wildernis! Hoeveel liepen per dag? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En niet geheel onbelangrijk, hoe ging het? In dit blog Dhaulagiri Circuit trekking dag 1: Pokhara naar Babiyachaur.

Dag 1: Pokhara naar Babiyachaur

Dhaulagiri Circuit trekking Nepal

Gastblog door (deelnemer) Maunaslu: te volgen via Polarsteps

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lakeside Pokhara

Reisverslag Dhaulagiri Circuit trekking dag 1: Pokhara naar Babiyachaur

Pokhara naar Babiyachaur: Dhaulagiri tijd!

We nemen deze ochtend helaas afscheid van Helena, die binnenkort doorreist naar Vietnam en Thailand, Laos, Cambodja, Nieuw Zeeland, etc. Ook een heel vervelend programma. Tof dat je erbij was Nar Phu was echt majestueus magnifiek! Wellicht tot subiet. Gids Ganesh is aangekomen met de nachtbus vanuit Kathmandu en heeft enkele duffel bags meegebracht voor het deel van onze spullen die zullen worden gedragen door dragers. Bij slecht weer zijn deze waterdichte tassen ideaal en daarom laten we onze backpacks in Pokhara. De naam duffel is overigens afgeleid van de plek waar de stof voor deze tassen oorspronkelijk werd gemaakt, het nabij Antwerpen gelegen Belgische Duffel. Maar dat terzijde.

Kuddes geiten voor Dashain

De weg naar de aanvankelijke slaapplek in de plaats Beni is zo verrassend goed dat we na de lunch ter plekke nog tijd genoeg hebben om door te rijden naar Babiachaur. Hiermee creëren we een dag extra speling voor onvoorziene omstandigheden zoals slecht weer of ziekte. Onderweg staan langs de weg vele kuddes met geiten die tijdens het Dashain geofferd gaan worden om de goden gunstig te stemmen. We chillen de rest van de dag op het dak van ons ultra basic hotel in het verlaten dorpje, uitkijkend op de groene bergen en de blauwe rivier.

Dit is geen trekking, dit is een expeditie

We zijn enigszins overdonderd door de hoeveelheid mensen die ons gaan begeleiden. Naast Ganesh, Sherpa J.B. en zijn zoon Sunny, gaan er maar liefst tien porters mee! Er gaat een complete keuken en voor twee weken aan voedsel mee voor in totaal zeventien personen. We laten het maar gewoon op ons afkomen, want we weten überhaupt niet wat we mogen verwachten, De enige zekerheid die we hebben, is dat het een waanzinnig avontuur wordt! Spannend dus, want dit is nieuw, dit is een expeditie.

Je trektocht begint en/of eindigt in Kathmandu en Pokhara. Dit zijn leuke steden waar superveel te doen is. Benieuwd naar de mogelijkheden? Check hier mijn favoriete dingen om te doen in Pokhara en Kathmandu.

Dhaulagiri Circuit dag 1, Pokhara naar Babiyachaur, Babiyachaur village

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.