In oktober en november liepen we Dhaulagiri Circuit trekking. Een spectaculaire tocht om de zevende hoogste berg ter wereld: Dhaulagiri (8.167m). Deze bergtrekking staat in het teken van teken van kou, sneeuw, ijs en gletsjers. We brachten we veel tijd door boven de 4.000m, staken twee passen boven de 5.000m over en sliepen in tenten. Een bizar mooie trekking door de Nepalese wildernis! Hoeveel liepen per dag? Hoeveel hoogtemeters maakten we? Waar sliepen we? En niet geheel onbelangrijk, hoe ging het? In dit blog Dhaulagiri Circuit trekking dag 6: Dobhang naar Choriban Khola

Dag 6: Dobhang naar Choriban Khola

Dhaulagiri Circuit trekking Nepal

Gastblog door (deelnemer) Maunaslu: te volgen via Polarsteps

  • Van: Dobhang (2.520m) naar Choriban Khola (3.110m)
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Start- en stoptijd: 08:00 tot 13:00 uur
  • Afstand: 9 km
  • Stijgen: 871m
  • Dalen: 236m

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Dhaulagiri Circuit dag 6, Dobhang naar Choriban Khola, jungle
Dhaulagiri Circuit dag 6, Dobhang naar Choriban Khola, klimmen bossen

Reisverslag Dhaulagiri Circuit trekking dag 6: Dobhang naar Choriban Khola

Dobhang naar Choriban Khola: stilte

We starten elke ochtend met minimaal een uurtje wandelen in alle stilte en dat is heerlijk acclimatiseren kan ik jullie vertellen. Bovendien blijf ik me op die momenten realiseren hoe bijzonder het is om dit soort tripjes fysiek weer te kunnen doen en dan ook nog eens met deze superchille groep. Waar we gisteren nog compleet in een nazomerende plantenwereld werden ondergedompeld, halen we vandaag de seizoenen bij. Het gaat langzaam aan richting de 3.000m hoogte en de vallende bladeren, de waarneembare frisheid en de rijp op de takken verraden dat we in de herfst zijn beland.

Dhaulagiri Circuit dag 6, Dobhang naar Choriban Khola, lunch trekking Nepal
Dhaulagiri Circuit dag 6, Dobhang naar Choriban Khola, good lunch

Stokoude bomen, sproojesachtige paden

Het duurt bijna twee uur voordat de eerste zonnestralen op ons neerdalen, maar dan is het ook gelijk aangenaam toeven. De sierlijke, en aan de dikte te zien, stokoude bomen, langs de paden, geven de etappe van vandaag een sprookjesachtig aanzien. Het zal niet lang meer duren, voordat we alle vormen van vegetatie onder ons laten. Het is daarom extra genieten van de nu nog geboden beschutting tegen zon, wind en eventuele neerslag.

Dhaulagiri Circuit dag 6, Dobhang naar Choriban Khola, landslide
Dhaulagiri Circuit dag 6, Dobhang naar Choriban Khola, paden

Life cooking en oplospleur

We zijn mooi op tijd in Choriban Khola en spreiden onze yogamatjes weer uit op een fabelachtig fraaie plek voor een ontspannende nidra by Paula. De aanvankelijk heldere lucht is inmiddels volledig dicht getrokken en dat levert dreigend mooie plaatjes op. Uiteindelijk begint het net als gisteren te druppelen en daarom verkassen we de rest van de middag naar de ‘keuken’. De hand van een Happy Hiker is gelukkig snel gevuld. Geef ons een beetje popcorn en een bakkie oplospleur en we maken het supergezellig rondom de warmte van het houtvuur, waar we bovendien getuige mogen zijn van een staaltje onvervalste Nepali life cooking. Dit is één van die vele bijzondere momenten die een trektocht van dit kaliber zo leuk maakt: hoog in de bergen met minimale middelen een maximaal geluksgevoel creëren!

Homestay tea house trekking Nepal Himalaya
Dhaulagiri Circuit dag 6, Dobhang naar Choriban Khola, meisje Nepal
Dhaulagiri Circuit dag 6, Dobhang naar Choriban Khola, relaxen na trekking

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.