Nar Phu Valley trekking

Verbreed je horizon en verleg je grenzen door reizen, yoga en outdoor

Duur

12 dagen/11 nachten

Trekstijl

Trekking

Groepsgrootte

2 +

Zwaarte

Gemiddeld

Locatie

Annapurna regio

Beginpunt

Koto

Eindpunt

Besisahar

Hoogste punt

5.306m

Maaltijden

Ontbijt/lunch/diner

Accommodatie

Kathmandu hotel/tea house trekking

Vervoer

Lokale bus/privé vervoer/binnenlandse vlucht

Vertrek vanaf

Kathmandu

Nar Phu Valley trektocht

Nar Phu Valley is een trektocht door de wildernis. Afgelegen dorpen, hoge toppen, ijzige gletsjers, smalle ravijnen, verbazingwekkende rotsformaties, yaks, gompa’s en manimuren. Deze mystieke vallei is sinds 2003 geopend voor trekking en weinig bezocht.

Verscholen tussen het Annapurna- en Manaslubergmassief ligt de Nar Phu Vallei. Dit verborgen juweeltje biedt een uitzonderlijke kans om ongerepte natuur te ervaren en ongeschonden paden te bewandelen. Onderweg is het Tibetaans boeddhisme volop aanwezig. Je bezoekt de populaire dorpen Nar en Phu, brengt (optioneel) een bezoek aan Himlung Base Camp (4.900m) en trotseert de Kang La pas op 5.306m. 

Een trekking door de verborgen Nar Phu vallei is een mooie mix tussen rauwe natuur, autentieke cultuur en boeddhistische spiritualiteit. Een goede keuze wanneer je een uitdagende bergtocht wilt maken door de ongerepte Himalaya.

Nar Phu Valley trekking Nepal, dame Phu

Hoogtepunten Nar Phu Valley bergtocht

Trekking door afgelegen en weinig bezocht gebied

Verbluffend uitzicht op Annapurna II, Himlung Himal, Gangapurna en Tilicho Peak

Overnachten in authentieke en traditionele dorpen

Ervaar het Tibetaans plateau dat zich uitstrekt tot in Nepal

Maak kennis met de Tibetaans boeddhistische cultuur, kloosters en unieke en kleurrijke gebedsstenen

Programma 

Dag 1 | Aankomst in Nepal

Aankomst op Tribhuwan International Airport. Onze taxi staat voor je klaar en brengt je naar het hotel. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Dag 2 | Kathmandu

Na het ontbijt informeert de gids je over de trekking. Daarna kan je enkele hoogtepunten in Kathmandu (1.400m) bezoeken. Beroemde UNESCO-werelderfgoedlocaties zoals Boudhanath, één van de grootste stupa’s ter wereld; Swayambhunath, de beroemde apentempel en/of Pashupatinath, een heilig hindoeïstisch tempelcomplex. Ook tref je de eerste voorbereidingen voor de trekking. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Dag 3 | Kathmandu naar Koto

Na een vroeg ontbijt verlaat je Kathmandu (1.400m) en rijd je naar Besi Sahar (947m). In de middag stap je over op ander vervoer en volgt een uitdagende rit naar Koto. Een ruige maar mooie rit! Je volgt het eerste deel van Annapurna Circuit met prachtige watervallen en diepe kloven. Aan het einde van de middag bereik je Koto (2.620m), de eindbestemming van vandaag. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 240 km, 9 tot 10 uur rijden.

Dag 4 | Koto naar Meta

Vroeg in de morgen verlaat je Koto (2.620m). Je steekt de rivier over en wandelt richting de Nar Phu vallei. Hiermee neem je ook afscheid van een stukje comfort. De tea houses op Annapurna Circuit zijn meer ontwikkeld dan in de Nar Phu vallei. Wandelend door prachtige bossen, tref je hier en daar schuilplaatsen in grotten en rustplekken voor pelgrims. Het pad eindigt in een smalle kloof en loopt onder een grote waterval door. Bossen worden dunner en uitzichten weidser. Vlak voor Meta (3.560m) rest een steile klim omhoog. Eenmaal boven heb je zicht op enkele grote witte pieken in de regio. Meta ligt op een grote open vlakte en bestaat uit enkele huisjes. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 22 km, stijgen 1.371m, dalen 406m, 6 tot 7 uur lopen

Dag 5 | Meta naar Phu

Je wandelt van Meta (3.560m) naar Phu (4.080m). Wanneer je Meta uitloopt, verschijnen een aantal prachtige chorten langs de route. Dit zijn traditionele Tibetaans boeddhistische stupa’s waar de Nar Phu vallei bekend om staat. Het pad slingert langs de bergkam. In de verte zie je Nar Phedi Gompa (klooster) waar je over een aantal dagen zult verblijven. Na nog 2 uur wandelen langs prachtige ravijnen en kloven bereik je het steile pad naar Phu (4.080m), het eindpunt van vandaag. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 23 km, stijgen 1.060m, dalen 583m, 7 tot 8 uur lopen

Dag 6 | Phu

Vandaag staat een rustdag in Phu (4.080m) op de planning, zodat je lichaam kan wennen aan de hoogte. Phu is een boeiend dorp en de ideale plek om lokaal leven te aanschouwen. Kijk hoe locals zich bezighouden met dagelijkse werkzaamheden zoals het spinnen van yak- en schapenwol of het stampen van mosterdzaad tot olie. Doe je liever iets actiefs, dan kan je optioneel hike (+/- 5 uur op en neer) maken naar Himlung Base Camp (4.900m). Deze 7.125m hoge piek is nog zolang geopend voor beklimming. De kans is groot dat je onderweg kuddes blauwe schapen (geitensoort) tegenkomt die vakkundig de steile kliffen opklimmen. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal (dorpswandeling): afstand 2 km, stijgen 124m, dalen 175m, 2 tot 3 uur lopen

 

Dag 7 | Phu naar Nar Phedi

Je volgt het pad terug naar Meta, maar slaat af bij Nar Phedi. Je brengt de nacht door in het Nar Phedi klooster (3.490m). Het prachtige boeddhistische klooster is het enige waar Nar Phedi uit bestaat. De kamers in het klooster zijn schoon en netjes en de nonnen die er leven zijn ontzettend gastvrij. In de keuken zie je hoe ze het eten bereiden bij de open haard. Rond 17.00 uur vind er dagelijks een puja (ceremonie) plaats die je bij kunt wonen. In de donatiebox kan je een bijdrage achterlaten waarmee ze deze fijne plek kunnen onderhouden. Overnachting in klooster, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 20 km, stijgen 601m, dalen 1.098m, 6 tot 7 uur lopen

Dag 8 | Nar Phedi naar Nar

Vanuit Nar-Phedi (3.490m) kronkelt het pad omhoog richting Nar (4.110m). Onderweg passeer je weer traditionele Tibetaanse chorten. De route is vandaag niet zo lang. Rond het middaguur kom je aan in het oude Nar. Het dorp Nar is weinig bezocht, traditioneel en schilderachtig. Je proef de oude sfeer. In vergeljking met Phu is Nar iets levendiger. Je ziet de dames uit het dorp al kletsend vloerkleden en dekens weven en er is van alles gaande. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 4 km, stijgen 625m, dalen 10m, 1 tot 2 uur lopen

Dag 9 | Nar, via Kang La Pass, naar Ngawal

Er staat een lange dag op het menu. Voor zonsopkomst wandel je richting de Kang La Pass (5.306m). Deze pas brengt je terug naar het populaire en veel belopen Annapurna Circuit. Het is geen moeilijk pas maar het is vooral de hoogte die vandaag veel van je vraagt. Bovenop geniet je van een prachtig uitzicht over onder andere Annapurna II, Gangapurna en Tilicho Peak. De route naar beneden begint steil en brengt je over puinvelden naar Ngawal. Onderweg stop je voor lunch. Bij Ngawal, op de Upper Pisang route van het Annapurna Circuit, kom je in totaal andere wereld terecht. Tea houses zijn groot, hebben een uitgebreide menukaart, Wi-Fi en vaak is er ook weer telefoonbereik. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 15 km, stijgen 1.100m, dalen 1.619m, 5 tot 6 uur lopen

Dag 10 | Ngawal, via Pisang, naar Besisahar

Hoe verder je afdaalt hoe warmer en groener de omgeving wordt. Je wandelt vanuit Ngawal (3.650m) naar Pisang (3.250m). Het pad is breed en comfortabel, en voelt als een makkie na de puinvelden van gister. Net buiten Pisang ligt een mooi meer. In het dorpje kan je nog even wat snacks inslaan voordat je terugrijd naar Besisahar (760m). Hier breng je de nacht door. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 11 km, 2 tot 3 uur lopen, stijgen 323m, dalen 682m. Rit afstand : 80km, 5 tot 6 uur rijden.

Dag 11 | Besisahar naar Kathmandu

Na het ontbijt rijd je teurg naar Kathmandu. Hier kan je op je eigen manier nagenieten van je trektocht. Shop de nodige souvenirs, drink een lekker Nepalese melk thee in een van de leuke restaurantjes of neem een ontspannende en welverdiende massage. Doe je liever iets anders? Boek dan een fijne yogales of klankschaalsessie, verdwaal in de smalle straatjes van de wijk Thamel of strijk neer in de Garden of Dreams met een goed boek. De keuze is reuze. 🙂 Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Totaal: afstand 180 km, 6 tot 7 uur rijden.

Dag 12 | Kathmandu

Geniet van je laatste dag in Nepal. Shop de laatste souvenirs, drink een lekkere Nepali Milk tea in een van de leuke restaurantjes of neem een ontspannende en welverdiende massage. Doe je liever iets anders? Boek dan een fijne yogales of klankschaalsessie, verdwaal in de smalle straatjes van de wijk Thamel of strijk neer in de Garden of Dreams met een goed boek. De keuze is reuze. 🙂 Afhankelijk van je vluchttijd brengen we je naar de luchthaven. Een goede reis!

Prijs € 1270,- 

Nar Phu Valley trekking Nepal, rotsformaties

Inclusief

 • Pick-up en drop-off luchthaven
 • 4-sterren hotel in Kathmandu (o.b.v. twin) met ontbijt
 • Sightseeing in Kathmandu o.l.v. ervaren gids
 • Accommodatie tijdens trekking (tea house/guesthouse/homestay)
 • Alle maaltijden tijdens de trekking (ontbijt/lunch/diner)
 • Vervoer ter plekke (lokale bus/privé vervoer)
 • Engelssprekende gids tijdens trekking
 • Verzekering gids (en drager)
 • Annapurna Conservarion Area Permit (ACAP-vergunning)
 • Nar Phu Valley Restricted Area Permit (NRA-vergunning)
 • TIMS-card (trekking vergunning)
 • EHBO-kit (gedragen door de gids)
 • Alle papierwerk, administratie- en servicekosten en overheidsbelastingen
 • Happy Hiker: voorbereidingsprogramma (3 maanden) dat je fysiek en mentaal klaarstoomt voor je trekking.

Optioneel

 • Drager (20 USD per dag, draagt maximaal 15 tot 20 kg). Accommodatie, transport en maaltijden voor drager worden betaald.
 • Donsjas, 4-seizoenen slaapzak en duffelbag (terug te geven na de trektocht).

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Visum
 • Reisverzekering (verplicht) die (helikopter) noodevacuatie tot 5.306+m dekt)
 • Fooi voor gids (en drager)
 • Lunch/diner in Kathmandu
 • Extra overnachting in Kathmandu in geval van vroege aankomst, laat vertrek en vroegere terugkeer van de berg (om welke reden dan ook) anders dan de geplande route
 • Drankjes en andere faciliteiten zoals warme douche, opladen van telefoon etc.
 • Alle andere uitgaven die niet vermeld staan bij ‘Inclusief’

  Reviews

  Ervaringen van andere deelnemers

  “Onvergetelijk! Wil je iets unieks beleven en voelen dat je leeft. Een reis naar Nepal is écht een aanrader. Zeker in zo’n klein en leuk gezelschap.”

  “Door letterlijk en figuurlijk buiten je comfort zone te stappen, word je rijkelijk beloond door een overweldigende natuur en prachtige vergezichten.”

  “De combinatie bergen en back to basic was voor mij de ultieme vorm van opladen. Je leert telkens weer inzien dat er weinig nodig is om blij van te worden.”

  Zwaarte

  De Nar Phu Valley trekking is goed te doen voor de geoefende wandelaar. Dagelijks loop je zo’n 4 tot 8 uur. Je kunt je eigen rugzak dragen of gebruik maken van een drager. Wat de de Nar Phu Valley trekking uitdagend maakt, is de hoogte/ijle lucht. Om hieraan te wennen hebben we bij het samenstellen van de route voldoende acclimatisatiedagen ingepland en houden we rekening met het aantal hoogtemeters per dag. Heb je meer tijd nodig onderweg, dan kan dat. Het belangrijkste is dat je naar je lichaam luistert en je eigen tempo volgt.

  Tips voorbereiding Nar Phu Valley trekking

  Je wilt de Nar Phu Valley trektocht doen? Deze tips helpen je verder.

  Plan je reis

  • Boek je vliegticket, bijvoorbeeld via Skyscanner, Qatar Airways of KLM.
  • Vraag je visum op tijd aan.
  • Sluit een goede reis- en reddingsverzekering af. (Let op dat je medische kosten meeverzekert).
  • Check of je reisverzekering (helikopter) noodevacuatie tot 5.306+m dekt.
  • Ga na of je vaccinaties nodig hebt: bijvoorbeeld via Vaccinaties op Reis en plan direct je afspraak online. Handig!
  • All you need is less: neem zo min mogelijk (niet functionele) spullen mee.
  • Lees het blog: Voorbereiding Nar Phu Valley trekking voor meer info.

  Paklijst trekking Nepal

  Of je het nu meeneemlijst, paklijst of inpaklijst noemt, het belangrijkste is dat je zoveel mogelijk thuislaat. Alle kilo’s die achterblijven zijn mooi meegenomen. Dit betekent weloverwogen kiezen. In dit blog dé volledige Paklijst trekking Nepal.

  Boeken & meer info

  Plan een voorpretgesprek met me in of boek je reis

  Boek deze reis

  Een onvergetelijke ervaring voor € 1.270,-. Dompel jezelf onder in de mooiste natuur ter wereld tijdens de authentieke Nar Phu Valley trekking.

  Plan een één-op-ééngesprek

  Ben je benieuwd of de Nar Phu Valley trekking bij je past? In een voorpretgesprek beantwoord ik al je vragen. Effectief en efficiënt.

  Heb je een vraag?

  Of wil je meer informatie over de reis?

  Neem dan contact met me op via:

  06-42241143

  11 + 15 =