Wandelvakantie Nepal met yoga

Verbreed je horizon en verleg je grenzen door reizen, outdoor en yoga

Wandelvakantie Nepal met yoga

Sky above, earth below, peace within

Wil jij wandelen in Nepal combineren met yoga? 

Goed idee! Een wandel- en yogareis in Nepal is een unieke en onvergetelijke ervaring. Of je nu een complete beginner bent en nog nooit een yogamat of berg van dichtbij hebt gezien of elke dag op de mat staat en al veel hikes op je naam hebt staan, een yoga trektocht in Nepal is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven. Jaarlijks organiseer ik wandelvakanties op verschillende niveaus. Benieuwd welke het beste bij je past? Lees hier het verschil tussen de Bergtrekking Beginner, Advanced en Pro.

Een wandelvakantie Nepal met yoga is voor jou wanneer je behoefte hebt aan:

nieuw avontuur

nieuwe inzichten

leren van andere mensen en culturen

jezelf uitdagen: fysiek en mentaal

diepgang

adembenemende natuur

tijd voor jezelf

gezelligheid

Reviews wandelreis Nepal met yoga

Ervaringen van andere bergwandelaars

“Onvergetelijk! Wil je iets unieks beleven en voelen dat je leeft. Een reis naar Nepal is écht een aanrader. Zeker in zo’n klein en leuk gezelschap.”
“Door letterlijk en figuurlijk buiten je comfort zone te stappen, word je rijkelijk beloond door een overweldigende natuur en prachtige vergezichten.”
“De combinatie bergen en back to basic was voor mij de ultieme vorm van opladen. Je leert telkens weer inzien dat er weinig nodig is om blij van te worden.”

Wandelvakantie Nepal met yoga, meditatie en ademwerk

Een trektocht door de Himalaya is een onvergetelijke ervaring. Je gaat terug naar de basis en geniet van het beste van twee werelden: wandelen en de bergen. Onderweg is er tijd voor yoga, meditatie en ademwerk. Je maakt kennis met de Nepalese cultuur terwijl je wordt omringd door de prachtige berglandschappen van de Himalaya. Tijd voor jezelf in de natuur staat centraal binnen deze groepsreizen. En wist je dat de rust en eenvoud in de bergen een waanzinnige uitwerking hebben op je brein? Je voelt je veerkrachtig en sterk. Vol nieuwe energie keer je terug naar huis.

Een wandelreis Nepal met yoga biedt jou:

onvergetelijke herinneringen

verbinding met jezelf en de natuur

nieuwe inzichten

een positieve mindset

nieuwe positieve energie

persoonlijke groei en ontwikkeling

verbeterde conditie, kracht en flexibiliteit

zelfvertrouwen

Heb ik ervaring nodig voor een wandelvakantie in Nepal?

Nee, zeker niet. Nepal kent veel bergketens met een gevarieerd aanbod van wandelroutes op allerlei niveau’s. Ieder jaar selecteren we de mooiste routes in uiteenlopende zwaartes: Beginner, Advanced en Pro. Dus of je jezelf nu onder de newbies of pro’s schaart, er is altijd een wandelvakantie met yoga die bij je past. Is bergwandelen helemaal nieuw voor je, dan kan je misschien beter starten met de Bergtrekking Beginner. Is hiken helemaal jouw ding of houd je van uitdaging? Dan is de Bergtekking Advanced wellicht iets voor je. Ben je superfit, heb je ervaring met bergwandelen en wil je een next level ervaring? Dan past een Bergtrekking Pro je waarschijnlijk het beste. 

Bergtrekking Beginner

Actieve wandelvakantie Nepal met yoga

Tijdens deze trektocht door de Himalaya wandel je gemiddeld 4 tot 6 uur per dag, kom je op maximaal 3.500m tot 4.500m hoogte en ga je back to basics. De reis is een mooie mix van berwandelen, yoga, meditatie en ademwerk, waarbij de focus op het hiken ligt. Deze reis kan een verdiepingsslag zijn die je leven voorgoed verandert. Wil jij onvergetelijke herinneringen maken, nieuwe inzichten opdoen en in verbinding staan met jezelf en de natuur? Dan is deze wandelvakantie Nepal met yoga iets voor jou.

Bergtrekking Advanced

Uitdagende wandelvakantie met yoga

Tijdens deze uitdagende wandelreisreis hike je ongeveer 6 tot 7 uur per dag, kom je op maximaal 4.500m tot 6.000m hoogte en ga je terug naar de basis. Onderweg sta je volledig in verbinding met jezelf en de natuur en is er tijd voor yoga, meditatie en ademwerk. .Vind je het leuk jezelf fysiek en mentaal uit te dagen en daarbij de verdieping op te zoeken? Dan is dit de wandelvakantie Nepal met yoga helemaal jouw ding. 

Bergtrekking Pro

Grensverleggende wandelreis met yoga

Tijdens deze bergtrekking door de Himalaya sta je gemiddeld 6 tot 8 op je benen (met uitschieters naar soms 10) uur per dag. Je komt op maximaal 4.500m tot 6.500m, gaat back to basics en slaapt meerdere nachten achter elkaar op grote hoogte. Je trekt door afgelegen gebied met weinig tot geen voorzieningen en slaapt soms in tenten. Heb je ervaring met bergwandelen en zoek je een  grensverleggende ervaring? Dan is deze kleinschalige wandelvakantie in Nepal voor jou. Onderweg is er ruimte voor yoga, meditatie en ademwerk.

Bergtrekking op Maat

Zelfstandige wandelvakantie Nepal

Wil je graag een wandelreis in Nepal maken, maar ga je liever met je partner, collega, vriend of vriendin? Dan past een Bergtrekking op Maat misschien bij je. Je gaat zelfstandig of met je eigen clubje op pad, vergezeld door een betrouwbare gids en/of drager die het berggebied op z’n duimpje kent. Yoga, meditatie en ademwerk zijn optioneel toe te voegen aan deze wandelreizen Nepal. In dat geval is de gids ook de yogadocent. 

Wandelvakantie Nepal met yoga: inspanning en ontspanning

Tijdens je wandelvakantie Nepal is yoga, meditatie en ademwerk een mooie toevoeging. Dit helpt je, naast het actieve aspect van de reis ook bewust stil te staan en de ontspanning op te zoeken. Ervaring is niet nodig. Alle sessien onderweg zijn voor iedereen toegankelijk. Ook hoef je niet slank, lenig, jong en hip te zijn of aan andere zogenaamde eisen te voldoen. Het enige dat je nodig hebt, is een sportieve en open instelling voor het opdoen van nieuwe ervaringen. De reisdagen bestaan primair uit wandelen. Yoga, meditatie en ademwerk zijn daar een aanvulling op

Beste seizoen wandelreis Nepal met yoga

Het voor- en najaar geldt als beste seizoen voor een wandelvakantie Nepal met yoga. Omdat onze seizoenen gelijk zijn aan de Nepalese betekent dit grofweg de maanden maart/april en oktober/november. De temperatuur is in deze periode de hele dag aangenaam, de luchten helder en het uitzicht goed. Wij bieden wandelvakanties met yoga in drie niveaus: Bergtrekking Beginner, Bergtrekking Advanced en Bergtrekking Pro. Bij de Bergtrekking Beginner trotseer je vaak geen extreme hoogtes, waardoor je deze wandelvakantie in principe het hele jaar door kan maken. Wel biedt het beste seizoen vaak de beste reiservaring. Bij de Bergtrekking Advanced en Bergtrekking Pro kom je op grotere hoogte en zit je vanwege bijvoorbeeld kou of sneeuwval meer vast aan een bepaalde periode. Wij plannen onze reizen vaak op de grens van het hoogseizoen. Dit betekent de beste uitzichten en rustige paden.

Reviews wandelvakantie Nepal met yoga

Ervaringen van andere deelnemers

“Ik voel nu eindelijk echt dat ik goed ben zoals ik ben. Een ‘rotsvast’ gevoel door mijn hele lijf. Ik voel me sterk, mentaal altijd al, maar nu ook fysiek. Ik ben toch maar mooi die berg op geklommen.” 

“Wat me het meest is bijgebleven zijn de heldere luchten, de kleuren, de kou, de enorme bergen om me heen, de diversiteit van het landschap en de natuur op lagere gebieden. Maar ook het plezier en grote genieten met elkaar als groep. Daar ben ik van onder de indruk. Niet maakbaar maar heel fijn dat het zo mocht zijn.

“Deze reis heeft een vlammetje aangewakkerd voor ontdekken en reizen. Dat hoeft niet perse op afstand, maar de comfortzone mag best even opgerekt worden. Ik was echt twee weken helemaal in mijn element.”

Wandelreis Nepal met yoga: hoe voorbereiden?

Happy Hiker: in 3 maanden klaar voor je bergtocht

Een wandelvakantie in Nepal met yoga is letterlijk en figuurlijk een heel avontuur. Zeker wanneer het de eerste keer is. Om het beste uit jezelf en je reis te halen, heb ik Happy Hiker ontwikkeld. Dit programma bereidt je fysiek en mentaal voor op de wandelreis. Van paklijst tot duurzaam reizen. Zo ga je goed van start, weet je zeker dat je niets vergeet en verspil je geen kostbare tijd. Voor je het weet sta je bovenop die berg… en daar wil je zijn! Toch?

Meer weten over wandelreizen Nepal met yoga?

Lijkt een wandelreis door de Himalaya jou te gek? Zo’n ervaring die je compleet uit je dagelijkse routine sleurt, waarbij je jezelf tegenkomt en die je vult met positieve energie? Be my guest!  Wie je ook bent en wat je ook zoekt, er is altijd een trekking die bij je past. Groepen zijn klein en persoonlijk (4 tot 10 personen), dus er is aandacht voor iedereen. Ben je nieuwsgierig of wil je graag meer weten over deze yogareizen in Nepal met trekking? Tijdens een één-op-ééngesprek beantwoord ik al vragen. Gewoon doen!

Heb je een vraag?

Of wil je meer informatie over de reis naar Nepal?

Neem dan contact met me op via:

06-42241143

5 + 11 =