Manaslu Circuit trekking

Verbreed je horizon en verleg je grenzen door reizen, yoga en outdoor

Duur

15 dagen/14 nachten

Trekstijl

Trekking

Groepsgrootte

2 +

Zwaarte

Gemiddeld

Locatie

Manaslu regio

Beginpunt

Jagat

Eindpunt

Dharapani

Hoogste punt

5.106m

Maaltijden

Ontbijt/lunch/diner

Accommodatie

Kathmandu hotel/tea house trekking

Vervoer

Lokale bus/privé vervoer

Vertrek vanaf

Kathmandu

Manaslu Circuit trektocht

Manaslu Circuit is een ronde om de berg Manaslu (8.156m). Een indrukwekkende en avontuurlijke trektocht door ongerept gebied.  

De trekking om Manaslu is een redelijk nieuwe trektocht. Dit traject is dan ook minder belopen dan bijvoorbeeld bergtochten in de Annapurna en Everest regio. Tijdens Manaslu Circuit maak je kennis met het beste dat de Himalaya te bieden heeft: authentieke kleine dorpjes, adembenemende vergezichten en het oversteken van een pas op 5.106m. Onderweg heb je spectaculair zicht op Annapurna (8.091m) en Dhaulagiri (8.167m) en andere indrukwekkende toppen. De gastvrije bevolking heet je van harte welkom en je maakt kennis met hun cultuur en levensstijl.

Besneeuwde bergtoppen, turquoise gletsjermeren, rotsachtig terrein, spectaculaire vergezichten, harige yaks, kleurrijke gebedsvlaggetjes, manimuren en stupa’s. Manalsu is buitengewoon en puur. In alle opzichten!

Mooiste Manaslu trektochten, Manaslu Circuit Birendra Lake

Hoogtepunten Manaslu Circuit bergtocht

Afwisselende trektocht door puur en ongerept gebied

Uitdagende oversteek van Larkya Pass op 5.106m

Startpunt is bereikbaar per jeep, dus vliegen niet nodig

Afwisselend lanschap van subtropisch tot alpien

Minder belopen traject dan bijvoorbeeld trektochten in Annapurna en Everest regio

Programma 

Dag 1 | Aankomst in Nepal

Aankomst op Tribhuwan International Airport. Onze taxi staat voor je klaar en brengt je naar het hotel. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Dag 2 | Kathmandu

Na het ontbijt informeert de gids je over de trekking. Daarna kan je enkele hoogtepunten in de stad bezoeken. Beroemde UNESCO-werelderfgoedlocaties zoals Boudhanath, één van de grootste Stupa’s ter wereld: Swayambhunath, de beroemde apentempel en/of Pashupatinath, een heilig hindoeïstisch tempelcomplex. Ook tref je de eerste voorbereidingen voor de trekking. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Dag 3 | Kathmandu naar Jagat

Na het ontbijt rijd je naar Jagat (1.410m). Een lange maar mooie rit. Onderweg rijd je door traditionele Nepalese dorpjes en subtropische landschappen waar je het lokale leven aanschouwt. Dit alles met een schitterend bergdecor op de achtergrond. Langzaam komt de prachtige Himalaya dichterbij. Onderweg stop je voor een aantal keer, waaronder voor lunch. Jagat (1.410m) is de eindbestemming van vandaag. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 180 km, 8 tot 9 uur rijden

Dag 4 | Jagat naar Deng

Je begint vandaag over een rotsachtige bergkam naar Salleri. Vervolgens daal je af richting de oevers van de rivier en steekt deze over. De vallei wordt breder naarmate het pad stijgt. Je klimt stroomopwaarts naar een lange hangbrug bij Philim, een groot Gurung-dorp. De wandeling gaat verder door gierstvelden en een steile onbewoonde kloof. Dan daal je af naar met gras begroeide hellingen, steekt de Budhi Gandaki over naar de westelijke oever en even later weer terug naar de oostenlijke kant. Terwijl de vallei zich verbreedt loop je door bamboebossen richting Deng. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 19 km, 6 tot 7 uur lopen

Dag 5 | Deng naar Namrung

Na Deng (1.904m) steek je de Budhi Gandaki rivier over en klim je omhoog om op de route te komen. Je neemt de afslag door Prok, een dorp waar je prachtig zicht hebt op Siringi Himal (berg). Verschijdene keren steek je Budi Gandaki over en onderweg zie je diverse gompa’s (kloosters). Het pad volgt de rivier stroomopwaarts door een dicht bos. Waar de rivier door een nauwe kloof dondert, steek je hem nogmaals over. Daarna loopt het pad door minder dicht bebost gebied. Vlak voor Namrung (2.630m), de eindbestemming van vandaag, rest zich nog een laatste klimmetje. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 17 km, 6 tot 7 uur lopen

Dag 6 | Namrung naar Lho

Vanuit Namrung (2.630m) steek je de rivier over en wandel je door rododendron- en eikenbos. In de omgeving zie je kleine nederzettingen met traditionele huizen, wapperende gebedsvlaggetjes en authentieke chorten (de Tibetaanse versie van stupa). Het Tibetaans boeddhisme is volop zichtbaar. Dan volgt nog een geleidelijke klim je naar Lho. Lho Gaon (3.180) staat bekend om zijn boeddhistische klooster. Je hebt prachtig uitzicht op Manaslu en andere omliggende toppen. Wanneer je morgen Pungyen Gompa wilt bezoeken, kan je ook doorlopen naar Shyala. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal Namrung Lho Gaon: afstand 10 km, 4 tot 5 uur lopen
Totaal Namrung Shyala: afstand 13 km, 6 tot 7 uur lopen
Totaal Namrung Lho Gaon inclusief Hinang Gompa: 7 tot 8 uur lopen
Totaal Namrung Shyala inclusief Hinang Gompa: 9 tot 10 uur lopen

Dag 7 | Lho naar Samagaun

Vanuit Lho Gaon (3.180m) (of Shyala (3.520m)) zet je de wandeling voort. In Shyala heb je goed zicht op Manaslu (8.163m). De dag kenmerkt zich door adembenemende uitzichten op bergen, bossen en andere landschappen. Je stijgt geleidelijk naar Shyala met een panoramisch uitzicht op de bergen. Vanaf daar daalt het pad af naar Samagaun (3.520m), de eindbestemming van vandaag. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal Lho Gaon Samagaun: afstand 8 km, 5 tot 6 uur lopen
Totaal Shyala Samagaun: afstand 4 km, 3 tot 4 uur lopen
Totaal Lho Gaon Samagaun inclusief Pungyen Gompa: 16 km, 8 tot 9 uur lopen
Totaal Shyala Samagaun inclusief Pungyen Gompa: 13 km, 7 tot 8 uur lopen

Dag 8 | Acclimatisatiedag Samagaun

Vandaag heb je de mogelijkheid om vanuit Samagaun (3.520) een paar fantastische plekken te bezoeken. Pungyen Gompa (4.600m), een mooi boeddhistisch klooster in de buurt, het turquoise Birendra Tal (3.691m), een schitterend gletsjermeer aan de voet van Manaslu, en/of Manaslu Base Camp (4.800m), een fantastische plek met een fenomenaal uitzicht op omliggende pieken! Vergeet niet wat extra snacks/energie in je tas te stoppen want dit is een pittige klim. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: Lake Birendra afstand 6 km, 2 tot 3 uur lopen
Totaal: Pungyen Gompa afstand 14 km, 6 tot 7 uur lopen
Totaal: Manaslu Base Camp (inclusief Lake Birendra) 15 km, 8 tot 9 uur lopen

Dag 9 | Samagaun naar Samdo

In een halve dag loop je van Samagaun (3.530m) naar Samdo (3.860). Een vrij relaxt dagje. Samdo is een traditioneel stenen dorpje waar je het echte Himalayagevoel krijgt. Wanneer je vroeg aankomt, kan je de omgeving verkennen en optioneel naar een uitzichtpunt klimmen waar je goed zicht hebt op Manaslu. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 10 km, 3 tot 4 uur lopen

Dag 10 | Acclimatisatiedag Samdo

Vandaag is een rustdag waarbij je je lichaam weer laat wennen aan de hoogte. Om acclimatisatie te bevorderen kan je een mooie hike maken naar één van de handelspassen naar Tibet. Je hebt hier een fantastisch uitzicht op Manaslu (8.163m) en vele andere witte pieken. Als je geluk hebt, spot je bergvogels, zoals Lophoporus (de nationale vogel van Nepal) en lammergier. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Dag 11 | Samdo naar Larke Phedi

Je trekt verder omhoog vanuit Samdo (3.860m) naar Larke Phedi (4.500m), ook bekend onder de naam Dharamsala, de voet van de Larkya Pass (5.106m) die je morgen oversteekt. Ga lekker vroeg naar bed en pak je rust voor morgen. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 12 km, 4 tot 5 uur lopen

Dag 12 | Larke Phedi, via Larkya Pass, naar Bimtang

Vandaag is de grote dag. Na het ontbijt trek je vanuit Larke Phedi (4.460m) richting de Larkya pas (5.106m) die je oversteekt. De klim is technisch niet heel moeilijk, maar het is vooral de hoogte die vandaag uitdagend maakt. De meeste trekkers zien de Larkya Pass als het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de trekking. Na een grandioos uitzicht over witte pieken van onder andere het Annapurna en Dhaulagiri gebergte daal je af richting Bimtang (3.590m). Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal afstand 24 km: 8 tot 9 uur lopen

Dag 13 | Bimtang naar Dharapani

Vandaag is de laatste dag van je Manaslu Circuit trekking. Het pad daalt verder af van Bimtang (3.590m) naar Dharapani (1.963m). Je wandelt door uitgestrekte bossen, steekt rivieren over en passeert verschillende nederzettingen. Wanneer je Dudh rivier oversteekt kom je in het mooie dorp Thonje. Even later wandel je langs kleurrijke gebedsvlaggetjes en manimuren voordat je Dharapani bereikt. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 17 km, 6 tot 7 uur lopen

Dag 14 | Dharapani naar Kathmandu

Na het laatste trekkersontbijt rijd je van Dharapani (1.860m) naar Kathmandu (1.400m). Een mooie rit door weelderige groene bossen. Je verveelt je geen moment wanneer je de schitterende Himalayas en het lokale leven langs de weg aanschouwt. Langzaam verdwijnt de Himalaya aan de horizon. Na ongeveer 8 uur bereik je Kathmandu, de eindbestemming van vandaag. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt

Totaal afstand 222 km: 8 tot 9 uur rijden

Dag 15 | Kathmandu

Geniet van je laatste dag Kathmandu (1.400m). Shop de laatste souvenirs, drink een lekkere Nepali Milk tea in een van de leuke restaurantjes of neem een ontspannende en welverdiende massage. Doe je liever iets anders? Boek dan een fijne yogales of klankschaalsessie, verdwaal in de smalle straatjes van de wijk Thamel of strijk neer in de Garden of Dreams met een goed boek. De keuze is reuze. 🙂 Afhankelijk van je vluchttijd brengen we je naar de luchthaven. Een goede reis!

Prijs € 1470,-

Manaslu en Tsum valley trekking dag 13, Samagaun, MBC en Birendra Lake, Paula Birendra Lake

Inclusief

 • Pick-up en drop-off luchthaven
 • 4-sterren hotel in Kathmandu (o.b.v. twin) met ontbijt
 • Sightseeing in Kathmandu o.l.v. een ervaren gids
 • Accommodatie tijdens trekking (tea house/guesthouse/homestay)
 • Alle maaltijden tijdens de trekking (ontbijt/lunch/diner)
 • Vervoer ter plekke (lokale bus/privé vervoer)
 • Engelssprekende gids tijdens trekking
 • Verzekering gids (en drager)
 • Manaslu Restricted Region Permit
 • Manaslu Conservation Area Permit (MCAP)
 • Annapurna Conservation Area Permit (ACAP)
 • TIMS-card (trekking vergunning)
 • EHBO-kit gedragen door de gids
 • Alle papierwerk, administratie- en servicekosten en overheidsbelastingen
 • Happy Hiker: voorbereidingsprogramma (3 maanden) dat je fysiek en mentaal klaarstoomt voor je trekking.

  Optioneel

  • Drager (kosten: 20 USD per dag, draagt maximaal 15 tot 20 kg). Accommodatie, transport en maaltijden worden betaald.
  • Donsjas, 4-seizoenen slaapzak en duffelbag (terug te geven na de trektocht).

  Exclusief

  • Internationale vlucht
  • Visum
  • Reisverzekering (verplicht) die (helikopter) noodevacuatie tot 5.106+m dekt
  • Fooi voor gids (en drager)
  • Lunch/diner in Kathmandu
  • Extra overnachting in Kathmandu in geval van vroege aankomst, laat vertrek en vroegere terugkeer van de berg (om welke reden dan ook) anders dan de geplande route
  • Drankjes en andere faciliteiten zoals warme douche, opladen van telefoon etc.
  • Alle andere uitgaven die niet vermeld staan bij ‘Inclusief’

   Reviews

   Ervaringen van andere deelnemers

   “Onvergetelijk! Wil je iets unieks beleven en voelen dat je leeft. Een reis naar Nepal is écht een aanrader. Zeker in zo’n klein en leuk gezelschap.”

   “Door letterlijk en figuurlijk buiten je comfort zone te stappen, word je rijkelijk beloond door een overweldigende natuur en prachtige vergezichten.”

   “De combinatie bergen en back to basic was voor mij de ultieme vorm van opladen. Je leert telkens weer inzien dat er weinig nodig is om blij van te worden.”

   Zwaarte

   De Manaslu Circuit trekking is goed te doen voor de geoefende wandelaar. Dagelijks loop je zo’n 4 tot 8 uur. Je kunt je eigen rugzak dragen of gebruik maken van een drager. Wat Manaslu Circuit uitdagend maakt, zijn de wat primitievere omstandigheden en de hoogte/ijle lucht. Om hieraan te wennen hebben we bij het samenstellen van de route rekening gehouden met het aantal hoogtemeters dat je stijgt per dag. Heb je meer tijd nodig onderweg, dan kan dat. Het belangrijkste is dat je naar je lichaam luistert en je eigen tempo volgt.

   Tips voorbereiding Manaslu Circuit

   Je wilt de Manaslu Circuit trekking doen? Deze tips helpen je verder.

   Plan je reis

   • Boek je vliegticket, bijvoorbeeld via Skyscanner, Qatar Airways of KLM.
   • Vraag je visum op tijd aan.
   • Sluit een goede reis- en reddingsverzekering af. (Let op dat je medische kosten meeverzekert).
   • Check of je reisverzekering (helikopter) noodevacuatie tot 5.106+m dekt.
   • Ga na of je vaccinaties nodig hebt: bijvoorbeeld via Vaccinaties op Reis en plan direct je afspraak online. Handig!
   • All you need is less: neem zo min mogelijk (niet functionele) spullen mee.
   • Lees het blog: Voorbereiding Manaslu Tsum Valley trekking voor meer info.

   Paklijst trekking Nepal

   Of je het nu meeneemlijst, paklijst of inpaklijst noemt, het belangrijkste is dat je zoveel mogelijk thuislaat. Alle kilo’s die achterblijven zijn mooi meegenomen. Dit betekent weloverwogen kiezen. In dit blog dé volledige Paklijst trekking Nepal.

   Boeken & meer info

   Plan een voorpretgesprek met me in of boek je reis

   Boek deze reis

   Een onvergetelijke ervaring voor € 1.470,-. Dompel jezelf onder in puur, authentiek en ongerept Nepal tijdens deze trektocht rondom de Manaslu.

   Plan een één-op-ééngesprek

   Ben je benieuwd of de Manaslu Circuit trekking bij je past? In een voorpretgesprek beantwoord ik al je vragen. Effectief en efficiënt.

   Heb je een vraag?

   Of wil je meer informatie over de reis?

   Neem dan contact met me op via:

   06-42241143

   14 + 5 =