Wanneer je op reis gaat naar Nepal heb je een geldig visum nodig. Je kunt dit op verschillende manieren regelen. Hoe vraag je een visum voor Nepal aan? Wat is de geldigheidsduur voor een Nepalees toeristenvisum? En wat zijn de kosten voor het aanvragen van een Nepal visum. In dit blog alles wat je moet weten over je visum Nepal aanvragen.  

Welk visum voor Nepal heb ik nodig?

Ga je op reis naar Nepal en heb je de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan heb je een geldig (toeristen)visum nodig. Afhankelijk van je reisduur, kies je voor een visum van 15, 30 of 90 dagen. Het aantal reisdagen gaan in op de dag dat je Nepal binnenkomt. Daarnaast moet je paspoort minimaal twee lege pagina’s bevatten én bij terugreis nog minstens een half jaar geldig zijn. 

Visum Nepal aanvragen: de opties

Je kunt een visum voor Nepal grofweg op twee manieren aanvragen: 1.) Vooraf, via het consulaat voor Nepal in Amsterdam (of bij een visumbureau). 2.) Bij aankomst, met (of zonder) visumautorisatie vooraf. Persoonlijk vind ik het vooraf aanvragen van visumautorisatie het prettigste, maar een visum aanvragen via het consulaat is ook een optie. Beide hebben voor- en nadelen. Zonder visum naar Nepal komen kan, maar daar kleven risico’s aan. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je geweigerd wordt op een vlucht vanwege het ontbreken van een visum.

Visum Nepal aanvragen: via consulaat 

Vind je het een prettig idee om voor vertrek alvast een visum in je paspoort te hebben, dan kan je het beste een visum aanvragen via het Nepal Consulaat in Amsterdam. Je start de aanvraagprocedure online en haalt het visum persoonlijk af op het consulaat. Check de website van het consulaat voor actuele procedures en openingstijden. Dit wisselt nogal eens en Nepal kent veel festivals/feestdagen, waardoor het consulaat zomaar eens gesloten kan zijn. 😉

Kosten visum Nepal aanvragen via Consulaat

 • 15 dagen – € 45,-
 • 30 dagen – € 65,-
 • 90 dagen – € 125,-
Dhaulagiri Circuit dat 10, Japanese Base Camp naar Dhaulagiri Base Camp, tent

Voor- en nadelen aanvragen visum via consulaat 

Voordelen Nepal visum aanvragen via consulaat

 • Visum is direct klaar
 • Vooraf een visum in je paspoort, dus geen stress
 • Direct doorlopen op de luchthaven in Nepal
 • Pinnen of contant betalen 

Nadelen Nepal visum aanvragen via consulaat

 • Je moet naar het consulaat om je visum op te halen
 • Consulaat kent beperkte openingstijden
 • Kosten via het consulaat (en zéker via een visumdienst) liggen hoger dan bij een visa on arrival 
 • Visum moet binnen 6 maanden na aangifte gebruikt worden

Er zijn malafide visumbureaus online die beweren je Nepal visum te kunnen regelen. Wees hierop alert! De enige officiele instelling in Nederland die Nepal visa uitgeeft is het consulaat. De enige officiele website voor visumautorisatie is die van de Nepalese immigratie via de link in dit blog.

Ronde om de Dhaulagiri, mooiste trektochten Nepal

Visum Nepal aanvragen: on arrival

Een andere manier om je visum voor Nepal te regelen is bij aankomst. Het snelste en veiligste is om hierbij vooraf visumautorisatie aan te vragen op de website van de Nepalese immigratie. Kies voor de optie ‘Elektronic Travel Autorhisation – Visa Application for ETA’ (apply for visa online before arriving in Nepal) en vul het formulier in. Je ontvangt een bevestiging per e-mail. Deze print je uit en neem je mee op reis. Het officiele visum haal je af bij aankomst op de luchthaven (en betaalt daar ook). Niet registreren (lees: op de bonnefooi naar Nepal gaan) is mogelijk maar kent risico’s: je kan geweigerd worden op een vlucht of moet lang wachten als veel reizigers hun visum ter plekke nog moeten regelen. Genoeg reden om vooraf visumautorisatie aan te vragen.

Kosten visum on arrival Nepal

 • 15 dagen – US$ 30,-
 • 30 dagen – US$ 50,-
 • 90 dagen – US$ 125,-
Bergtrekking op Maat Nepal

Voor- en nadelen aanvragen visum bij aankomst

Voordelen Nepal visum on arrival mét visumauthorisatie

 • Weinig gedoe vooraf
 • Je kan niet geweigerd worden op een vlucht
 • Voordeligste optie voor een Nepal visum

Nadelen Nepal visum on arrival mét visumauthorisatie

 • Vooraf het ‘Electronic Travel Authorisation – Visa Application for ETA’ doorlopen
 • Je kan niet direct doorlopen op de luchthaven
 • Alleen contante betaling in US$ mogelijk

Procedure visumautorisatie: belangrijk om te weten

Je kunt visumautorisatie ‘Electronic Travel Authorisation – Visa Application for ETA’ aanvragen vanaf 15 dagen voor vertrek. Kom je Nepal binnen via de luchthaven in Kathmandu, kies dan bij aanvraag van autoristatie bij ‘entry point‘ Tribhuvan International Airport (TIA). Ook vul je de naam van het eerste hotel in. Wanneer je het online formulier hebt ingevuld, ontvang je een bevestiging. Print deze uit, neem hem mee naar Nepal en sluit bij aankomst in Kathmandu aan in de rij ‘Visa on Arrival’, Na betaling van je visum loop je door naar immigratie. 

Let op! Je ontvangt bij aanvraag van visumautorisatie geen visum, maar registreert jezelf voor het aanvragen van een visum. Je ontvangt een e-mail met bevestiging. Print deze uit en neem hem mee.

Hidden Valley Dhaulagiri Circuit Nepal

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.