Upper Mustang trekking

Verbreed je horizon en verleg je grenzen door reizen, yoga en outdoor

Duur

18 dagen/17 nachten

Trekstijl

Trekking

Groepsgrootte

2 +

Zwaarte

Gemiddeld

Locatie

Mustang regio

Beginpunt

Jomsom

Eindpunt

Jomsom

Hoogste punt

3.820m

Maaltijden

Ontbijt/lunch/diner

Accommodatie

Kathmandu & Pokhara hotel/tea house trekking

Vervoer

Lokale bus/privé vervoer/binnenlandse vlucht

Vertrek vanaf

Kathmandu

Upper Mustang trektocht

Upper Mustang is een prachtige trektocht door onherbergzaam, droog en verlaten gebied. Onderweg maak je kennis met de rijke Tibetaanse boedhhistische cultuur.

Tijdens Upper Mustang wandel je van Jomsom naar Lo Manthang, de hoofdstad van (voormalig) koninkrijk Lo dat pas in 1992 is opengesteld voor toerisme. Een fascinerend landschap van uitgesneden ravijnen, indrukwekkende zandformaties en uitgestrekte bergplateaus. Imposante forten, kloosters en stupa’s sieren de route. Het kleurenpalet van deze regio bestaat uit vele tinten geel, rood en bruin, doordat het gebied in de regenschaduw van Annapurna ligt. Dit maakt Upper Mustang ook een uitstekende wandelbestemming in de zomermaanden (regenseizoen).

Upper Mustang is rauw en geeft je kijkje in de wereld van het Tibetaans boeddhisme. Ben je op zoek naar een mooie mix van cultuur, natuur en spiritualteit, dan is Upper Mustang voor jou.

Upper Mustang, Kagbeni sculpture

Hoogtepunten Upper Mustang bergtocht

Fascinerend landschappen: uitgesneden ravijnen, indrukwekkende zandformaties en uitgestrekte bergplateaus

Op ontdekkingstocht in het prachtige ommuurde middeleeuwse Lo Manthang

In de regenschaduw van Annapurna, dus ook een uitstekende wandelbestemming in de zomermaanden

Kennismaking met de Tibetaans boeddhistische cultuur

Proef oprechte gastvrijheid in de authentieke dorpjes onderweg

Trekking in Nepal, mooiste Upper Mustang trektochten, Upper Mustang regio

Programma 

Dag 1 | Aankomst in Nepal

Aankomst op Tribhuwan International Airport. Onze taxi staat voor je klaar en brengt je naar het hotel. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Dag 2 | Kathmandu

Na het ontbijt informeert de gids je over de trekking. Daarna kan je enkele hoogtepunten in Kathmandu (1.400m) bezoeken. Beroemde UNESCO-werelderfgoedlocaties zoals Boudhanath, één van de grootste stupa’s ter wereld; Swayambhunath, de beroemde apentempel en/of Pashupatinath, een heilig hindoeïstisch tempelcomplex. Ook tref je de eerste voorbereidingen voor de trekking. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Dag 3 | Kathmandu naar Pokhara

Na een vroeg ontbijt verlaat je Kathmandu (1.400m) per bus. De rit naar Pokhara duurt zo’n 8 uur. Er is veel te zien onderweg en je stopt een aantal keer, waaronder voor lunch. Bij aankomst in Pokhara brengen we je naar het hotel. Als je tijd/zin hebt kan je nog op ontdekkingstocht gaan. ‘s Avonds tref je de laatste voorbereidigen voor de trekking. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Opmerking: Het is mogelijk een binnenlandse vlucht te nemen van Kathmandu naar Pokhara. Deze vlucht duurt ongeveer 30 minuten en kost circa 125 USD per persoon (enkele reis). Wil je dit, dan kunnen we een vlucht voor je reserveren. Laat het ons weten.

Dag 4 | Pokhara naar Kagbeni

In de vroege ochtend neem je een korte pittoreske vlucht van Pokhara (820m) naar Jomsom (2.720m). De vlucht duurt zo’n 20 minuten. Bij mooi weer is er een fantastische uitzicht op Annapurna (8.091m), Dhaulagiri (8.167m) en de diepste kloof ter wereld: Kali Gandaki. In Jomsom wandel je naar het prachige Kagbeni, waar het Upper Mustang district begint. In Kagbeni is een prachtig stadje waar je heerlijk kan rondslenteren. Bezoek het eeuwenoude Kag Chode klooster bezoeken, maak kennis met Tibetaanse stammen of breng een bezoek aan de Yak Donalds. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: 20 minuten vliegen, 3 tot 4 uur lopen.

Dag 5 | Kagbeni naar Chele

Je wandelt van Kagbeni (2.743m) naar Chele (3.050m). Terwijl de wind door de vallei fluit, volg je het pad langs de Kali Gandaki rivier. Een buff is geen overbodige luxe hier. Je ziet de witgekalkte huisjes in Tangbe Village en wandelt tussen de boekweit- en gerstvelden. Ook appelboomgaarden zijn goed vertegenwoordigd in dit gebied. Het pad volgend, dompel je jezelf steeds verder onder in de Tibetaanse cultuur. Daarna trek je langs een bergkam voordat we bij Chele bereikt. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 17 km, 6 tot 7 uur lopen

Dag 6 | Chele naar Syanbochen

Vanuit Chele (3.050m) wandel je naar Syanbochen (3.800m). Je loopt langs een koperrode kloof door een steil en somber landschap. Bij het oversteken van de Taklam La Pass (3.624 m) en Darjori La Pass (3.735 m) wordt de trekking uitdagender. Onderweg geniet je van waanzinnig zicht op Tilicho, Yaskawa Kang en Damodar Danda en passeer je de Ramchung grot. Na een langzame afdaling naar verschillende stupa’s (chortens in het Tibetaans) op een bergkam, bereik je Samar. Vanaf dit mooie dorpje beklim je een bergkam en daal je af in een enorme kloof. Vervolgens daal je af, steek je een vallei en beek over en loop je bergafwaarts totdag je Syangbochen bereikt. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 16 km, 5 tot 6 uur lopen

Dag 7 | Syanbochen naar Ghami

Je wandelt geleidelijk bergopwaarts vanuit Syangboche (3.800m) tot je de Yamda La Pass (3.850m) bereikt. Vervolgens daal je af naar de nederzetting Gheling (3.570m). Vanaf Gheling wandel je bergopwaarts door velden naar het centrum van de vallei. Dan volgt een hike over iets moeilijker terrein naar Nyi La Pass (4.010m) in de kop van de vallei gevolgd door een afdaling naar een kruising zo’n 30 minuten verderop. Het rechterpad leidt naar Tsarang, het linkerpad naar Ghami, één van de grootste steden in de Lo regio. Ghami (3.520m), de eindbestemming van vandaag, kenmerkt zicht door witgekalkte lemen en stenen woningen onder de bescherming van een overhangende rots. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 9,5 km, 5 tot 6 uur lopen

Dag 8 | Ghami naar Tsarang

De wandeling gaat vandaag vanuit Ghami (3.520m) naar het droogste gebied van Mustang regio. Als je de Tsarang La Pass (3.870m) oversteekt, wordt de wandeling inspannender, maar des te groter is je beloning wanneer je de eindbestemming van vandaag bereikt: Tsarang (3.560m). Bij Tsarang word je beloond met een spectaculair uitzicht op het platteland omringd met bergen in alle richtingen. Je kunt bij deze enorme nederzetting nog even stoppen op de top van Tsarang Chu Canyon. Een middeleeuws fort en een rood klooster (gompa) ten oosten van het dorp bevatten een bijzondere verzameling beelden en thangka’s. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 11 km, 5 tot 6 uur lopen

Dag 9 | Tsarang naar Lo Manthang

Na een uitgebreid trekkersontbijt loop je van Tsarang (3.560m) naar Lo Manthang (3.820m), een van de belangrijkste en mooiste bezienswaardigheden van deze trektocht. De hike is vrij eenvoudig vandaag. Je beklimt de Lo Pass (3.950m), een kleine pas vanwaar je uitzicht hebt op de ommuurde hoofdstad Lo Manthang (3.820m). Na een korte afdaling bereik je de plaats waar de koning van Lo woonde. Op dit moment is deze plek locatie van vele unieke en kleurrijke boeddhistische evenementen. De omliggende bergen, waaronder de Nilgiri, Tilicho, Annapurna I en Bhrikuti Peak, drukken hun stempel op de bijzondere sfeer die dit gebied ademt. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 15 km, 3 tot 4 uur lopen

Dag 10 | Lo Manthang

Op ontdekkingstocht in het magische Lo Manthang (3.820m). De kers op de taart van deze trektocht. Er zijn meerdere opties mogelijk. Je kunt Namgyal Gompa bezoeken, dit prachtige klooster op een heuveltop fungeert als plaatselijk gerechtsgebouw en is van grote sociale, religieuze en juridische betekenis, Tingkhar, een nederzetting met 40 huizen ten noordwesten van Lo Manthang en/of Lhakang, waar je een groot boeddhabeeld en prachtige mandalas kunt zien. Een andere optie is een korte tocht naar de Jhong grotten, ook wel bekend als Sky Caves, in het Chhoser gebied. Hier vind je 5-verdiepingen hoge grotten die uit rotswanden zijn gehouwen. Hoogstwaarschijnlijk werden ze gebruikt als grafkamers, schuilplaatsen, meditatiecentra en later als kloosters. Je kunt diverse grotten bezoeken, genieten van de sfeer en het maanachtige terrein in de bergen. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner

Dag 11 | Lo Manthang naar Drakmar

Na een stevig trekkersontbijt verlaat je Lo Manthang (3.820m) via de Upper Highland Trail. Een flinke trekkingdag staat, maar zo voelt dat niet want onderweg is ontzettend veel te zien, zoals het eeuwenoude Ghar Gompa met de prachtige rotsschilderingen in het dorp Gyakar. Je passeert Dhi La Pass (4.100m) voordat je in Dhakmar (3.820m) bereikt. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 17 km, 6 tot 7 uur lopen

Dag 12 | Drakmar naar Ghiling

Je vertrekt vroeg in de morgen om de harde wind voor te zijn. Via een kaal plateau en enkele akkers daal je af naar Ghiling (3.570m). Hoewel de wind de wandeling van vandaag echt lastig kan maken (neem zeker een buff mee), trakteert de omgeving je op spectaculaire vergezichten op Dhaulagiri (8.167m) en Nilgiri (7.061m). Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 14 km, 4 tot 5 uur lopen

Dag 13 | Ghiling naar Chhuksang

Na het ontbijt vervolg je je tocht richting het dorp Chhuksang (2.980m). Je wandelt over ruige bergen en heuvels naar Tetang (3.040m), de hoger gelegen stad van Chhuksang. Dit plaatsje ligt tussen twee toppen en is beschut tegen de woeste winden die regelmatig over de Kali Gandaki vallei razen. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 20 km, 6 tot 7 uur lopen

Dag 14 | Chhuksang naar Jomsom

Je neemt afscheid van de Upper Mustang en trekt Lower Musting binnen wanneer je Chhuksang (2.980m) verlaat. Geniet van het landschap van de Kali Gandaki vallei en het Kagbeni voordat je verder afdaalt naar Jomsom (2.720m), de eindbestemming van vandaag. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 21 km, 6 tot 7 uur lopen

Dag 15 | Jomsom naar Pokhara

In de vroege ochtend neem je een korte pittoreske vlucht van Jomsom (2.720m) naar Pokhara (820m). De vlucht duurt zo’n 20 minuten. Bij mooi weer is er een fantastische uitzicht op Annapurna (8.091m), Dhaulagiri (8.167m) en de diepste kloof ter wereld: Kali Gandaki. In Pokhara kan je de dag invullen zoals je zelf wilt. Lekker luieren, een massage, een taartje eten bij één van de vele leuke koffietentjes, in Pokhara is alles mogelijk! Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Totaal: 20 minuten vliegen

Dag 16 | Vrije dag Pokhara

Vandaag staat een vrije dag in Pokhara (820m) op de planning. Zo kan je op je eigen manier nagenieten van deze prachtige reis. Fiets je benen ‘los’ tijdens een mooie mountainbiketocht door de dorpjes rondom Pokhara, slenter langs het Phewa meer, ga paragliden of huur een bootje en bezoek de Shanti Stupa aan de overzijde van het meer. Doe je het liever rustig aan, ga dan voor die heerlijke smoothie bowl of lekkere cappuccino bij één van de vele leuke eettentjes in de stad. Kortom, de keuze is reuze. Overnachting in het hotel, inclusief ontbijt.

Dag 17 | Pokhara naar Kathmandu

Na het ontbijt verlaat je Pokhara en ga je met de bus terug naar Kathmandu. Aan het einde van de middag bereik je de hoofdstad waar je je laatste avond doorbrengt. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Opmerking: Het is mogelijk een binnenlandse vlucht te nemen van Pokhara naar Kathmandu. Deze vlucht duurt ongeveer 30 minuten en kost circa 125 USD per persoon (enkele reis). Wil je dit, dan kunnen we een vlucht voor je reserveren. Laat het ons weten.

Dag 18 | Kathmandu

Geniet van je laatste dag in Nepal. Shop de laatste souvenirs, drink een lekkere Nepali Milk tea in een van de leuke restaurantjes of neem een ontspannende en welverdiende massage. Doe je liever iets anders? Boek dan een fijne yogales of klankschaalsessie, verdwaal in de smalle straatjes van de wijk Thamel of strijk neer in de Garden of Dreams met een goed boek. De keuze is reuze. Afhankelijk van je vluchttijd brengen we je naar de luchthaven. Een goede reis!

Prijs € 2470,- 

Annapurna Circuit en Tilicho Lake trekking dag 12, Muktinath naar Kagbeni, Jharkot

Inclusief

 • Pick-up en drop-off luchthaven
 • 4-sterren hotel in Kathmandu/Pokhara (o.b.v. twin) met ontbijt
 • Sightseeing in Kathmandu o.l.v. ervaren gids
 • Binnenlandse vluchten (Pokhara/Jomsom)
 • Accommodatie tijdens trekking (tea house/guesthouse/homestay)
 • Alle maaltijden tijdens de trekking (ontbijt/lunch/diner)
 • Vervoer ter plekke (lokale bus/privé vervoer/binnenlandse vlucht)
 • Engelssprekende gids tijdens trekking
 • Verzekering gids (en drager)
 • Annapurna Conservarion Area Permit (ACAP-vergunning)
 • Upper Mustang Restricted Area Permit (URAP-vergunning)
 • EHBO-kit (gedragen door de gids)
 • Alle papierwerk, administratie- en servicekosten en overheidsbelastingen
 • Happy Hiker: voorbereidingsprogramma (3 maanden) dat je fysiek en mentaal klaarstoomt voor je trekking.

Optioneel

 • Drager (20 USD per dag, draagt maximaal 15 tot 20 kg). Accommodatie, transport en maaltijden voor drager worden betaald.
 • Donsjas, 4-seizoenen slaapzak en duffelbag (terug te geven na de trektocht).

Exclusief

 • Internationale vlucht
 • Visum
 • Reisverzekering (verplicht) die (helikopter) noodevacuatie tot 3.820+m dekt)
 • Fooi voor gids (en drager)
 • Lunch/diner in Kathmandu/Pokhara
 • Extra overnachting in Kathmandu/Pokhara in geval van vroege aankomst, laat vertrek en vroegere terugkeer van de berg (om welke reden dan ook) anders dan de geplande route
 • Drankjes en andere faciliteiten zoals warme douche, opladen van telefoon etc.
 • Alle andere uitgaven die niet vermeld staan bij ‘Inclusief’

  Reviews

  Ervaringen van andere deelnemers

  “Onvergetelijk! Wil je iets unieks beleven en voelen dat je leeft. Een reis naar Nepal is écht een aanrader. Zeker in zo’n klein en leuk gezelschap.”

  “Door letterlijk en figuurlijk buiten je comfort zone te stappen, word je rijkelijk beloond door een overweldigende natuur en prachtige vergezichten.”

  “De combinatie bergen en back to basic was voor mij de ultieme vorm van opladen. Je leert telkens weer inzien dat er weinig nodig is om blij van te worden.”

  Zwaarte

  De Upper Mustang trekking is goed te doen voor de geoefende wandelaar. Dagelijks loop je zo’n 4 tot 8 uur. Je kunt je eigen rugzak dragen of gebruik maken van een drager. Wat de Upper Mustang trekking vooral uitdagend maakt, is de hoogte/ijle lucht. Om hieraan te wennen hebben we bij het samenstellen van de route voldoende acclimatisatiedagen ingepland en houden we rekening met het aantal hoogtemeters per dag. Heb je toch meer tijd nodig onderweg, dan kan dat. Het belangrijkste is dat je naar je lichaam luistert en je eigen tempo volgt.

  Tips voorbereiding Upper Mustang trekking

  Je wilt de Upper Mustang trekking doen? Deze tips helpen je verder.

  Plan je reis

  • Boek je vliegticket, bijvoorbeeld via Skyscanner, Qatar Airways of KLM.
  • Vraag je visum op tijd aan.
  • Sluit een goede reis- en reddingsverzekering af. (Let op dat je medische kosten meeverzekert).
  • Check of je reisverzekering (helikopter) noodevacuatie tot 3.820+m dekt.
  • Ga na of je vaccinaties nodig hebt: bijvoorbeeld via Vaccinaties op Reis en plan direct je afspraak online. Handig!
  • All you need is less: neem zo min mogelijk (niet functionele) spullen mee.
  • Lees het blog: Voorbereiding Upper Mustang trekking voor meer info.

  Paklijst trekking Nepal

  Of je het nu meeneemlijst, paklijst of inpaklijst noemt, het belangrijkste is dat je zoveel mogelijk thuislaat. Alle kilo’s die achterblijven zijn mooi meegenomen. Dit betekent weloverwogen kiezen. In dit blog dé volledige Paklijst trekking Nepal.

  Boeken & meer info

  Plan een voorpretgesprek met me in of boek je reis

  Boek deze reis

  Een onvergetelijke ervaring voor € 2.470,-. Dompel jezelf onder in verlaten landschappen en de rijke Tibetaanse cultuur tijdens de Upper Mustang trekking.

  Plan een één-op-ééngesprek

  Ben je benieuwd of Upper Mustang trekking bij je past? In een voorpretgesprek beantwoord ik al je vragen. Effectief en efficiënt.

  Heb je een vraag?

  Of wil je meer informatie over de reis?

  Neem dan contact met me op via:

  06-42241143

  6 + 14 =