Trekking Nepal beginners

Verbreed je horizon en verleg je grenzen door reizen, outdoor en yoga

Bergtrekking Nepal beginners

Spiritual Journey

Wil jij een trekking in Nepal maken? 

Zonder twijfel, doen! Een bergtocht door de Himalaya is een unieke en onvergetelijke ervaring. Of je nu een complete beginner bent en nog nooit een berg van dichtbij hebt gezien of een doorgewinterde wandelaar met veel hikes op je naam, een trekking in Nepal is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven. Jaarlijks organiseer ik trektochten op verschillende niveaus. Benieuwd welke het beste bij je past? Lees hier het verschil tussen de Bergtrekking Beginner, Advanced en Pro.

Deze beginners bergtocht is voor jou wanneer je behoefte hebt aan:

nieuw avontuur

nieuwe inzichten

leren van andere mensen en culturen

jezelf uitdagen: fysiek en mentaal

diepgang

tijd voor jezelf

adembenemende natuur

gezelligheid

Reviews Nepal trekking beginners

Ervaringen van andere deelnemers

“Onvergetelijk! Wil je iets unieks beleven en voelen dat je leeft. Een reis naar Nepal is écht een aanrader. Zeker in zo’n klein en leuk gezelschap.”
“Door letterlijk en figuurlijk buiten je comfort zone te stappen, word je rijkelijk beloond door een overweldigende natuur en prachtige vergezichten.”
“De combinatie bergen en back to basic was voor mij de ultieme vorm van opladen. Je leert telkens weer inzien dat er weinig nodig is om blij van te worden.”

Bergtocht Himalaya beginners

Een bergtocht door de Himalaya is een onvergetelijke ervaring. Je gaat terug naar de basis en geniet van het beste van twee werelden: wandelen en de bergen. Onderweg is er tijd voor yoga, meditatie en ademwerk. Je maakt kennis met de Nepalese cultuur terwijl je wordt omringd door de prachtige berglandschappen van de Himalaya. Tijd voor jezelf in de natuur staat centraal binnen deze reis. En wist je dat de rust en eenvoud in de bergen een waanzinnige uitwerking hebben op je brein? Je voelt je veerkrachtig en sterk. Vol nieuwe energie keer je terug naar huis.

Deze beginner trektocht in Nepal biedt jou:

onvergetelijke herinneringen

verbinding met jezelf en de natuur

nieuwe inzichten

een positieve mindset

nieuwe positieve energie

persoonlijke groei en ontwikkeling

verbeterde conditie, kracht en flexibiliteit

zelfvertrouwen

Moet ik ervaring hebben voor een trektocht in Nepal?

Nee, Nepal kent veel bergketens met een gevarieerd aanbod van wandelroutes op allerlei niveau’s. Dus of je jezelf nu onder de newbies of pro’s schaart, er is altijd een bergtocht die bij je past. Is bergwandelen nieuw voor je, dan kan het beter zijn eerst eens te ‘proeven’ van een wandelreis door de Himalaya door een minder zware of kortere route te kiezen. Is het helemaal jouw ding? Kies dan later eens voor een langere of meer uitdagende trektocht. 

Manaslu en Tsum Valley dag 4 Jagat tot Philim, ezels eten

Is een bergtrekking voor beginners makkelijk?

Of iemand iets als makkelijk of moeilijk ervaart, is natuurlijk heel persoonlijk. Dit hangt onder andere af van je lichamelijke gesteldheid, je conditie en je verwachtingen. Maar ook hoe je onderweg met tegenslagen omgaat. Wat doe je als je ziek wordt, als het weer omslaat of als je het koud is? In de bergen is alles mogelijk en niets gegarandeerd.😁 Je weet van tevoren nooit hoe de dag verloopt. Een bergtocht kan dus een uitdaging zijn. Zowel,fysiek als mentaal.

Beste seizoen trekking Nepal beginners

Als vuistregel geldt: het voorjaar en najaar is het beste seizoen voor een trekking in Nepal. Omdat het Nepalese voor- en najaar is gelijk aan het Nederlandse betekent dit grofweg de maanden maart/april en oktober/november. In deze periode is de temperatuur de hele dag aangenaam, de luchten helder en het uitzicht goed. En dat willen we.😉 Maar omdat je bij de Beginner trektochten vaak geen grote hoogtes hoeft te overwinnen, kan je trekking in principe het hele jaar door doen. Wel biedt het beste seizoen, vaak ook de beste reiservaring. Wij plannen onze reizen vaak op de grens van het hoogseizoen. Zo hebben de beste uitzichten en zijn de paden rustig.

Manaslu en Tsum Valley trekking dag 7, monnik Mu Gumpa

Beste beginners bergtrekking in Nepal

Er bestaat niet één beste beginnerstrekking. Wat iemand als ‘beste’ trektocht bestempelt, is persoonlijk en hangt af van meerdere factoren, zoals je gezondheid op dat moment, het weer, het seizoen en/of met wie je bent.  Maar wanneer je voor het eerst gaat bergwandelen is een tocht van drie weken misschien iets te optimistisch. Gelukkig zijn er ook prachtige korte of minder uitdagende routes die qua natuur, cultuur en spiritualiteit veel te bieden hebben. De leukste voor je op een rijtje:

Annapurna Base Camp trekking   

Schitterende en toegankelijke trektocht naar het basiskamp van de Annapurna I op 4.130m. Je loopt door kleurrijke dorpjes, langs groene rijstterrassen en door sprookjesachtige bossen naar het rauwe en ruige hooggebergtelandschap. Een wandeling naar Annapurna Base Camp doe je in 7 tot 12 dagen en is werkelijk fantastisch! Een onvergetelijke ervaring.

Ghorepani Poon Hill trekking

Ga je voor het eerst een bergtrekking maken, dan is Ghorepani Poon Hill een goede optie. Poon Hill bevindt zich in het Annapurnagebergte en staat bekend om de waanzinnige zonsopkomsten. De route is kort (4 tot 7 dagen) en komt op maximaal 3.200m. Dit maakt Poon Hill een goede trekking voor beginners, mensen met middelmatige conditie of weinig tijd.

Mardi Himal trekking

Mooie trektocht door een nog iets rustiger deel van het Annapurnagebergte. De Mardi Himal trekking is iets makkelijker en korter (4 tot 8 dagen) dan Annapurna Base Camp. Via betoverende rodondendronbossen en mooie bergkammen loop je richting Machhapuchhre (Fish Tail) en Mardi Himal Base Camp (4.500m). Onderweg heb je een geweldig uitzicht op de witte bergtoppen.

Langtang Valley trekking

Langtang Valley is een beeldschone vallei niet ver van Kathmandu. Deze relatief korte trektocht laat je in weinig tijd (zo’n 6 tot 8 dagen) het beste van de Himalaya zien. Je start langs de bulderende rivier en loopt langzaam omhoog door prachtige bossen en authentieke dorpjes waar het Tibetaans boeddhisme volop leeft. Achterin de vallei ligt Kyanjin Gompa (3.870m). Vanaf deze plek kan je nog een aantal fantastische uitzichtpunten aan je wandeling toevoegen. 

Tsum Valley trekking

Een verborgen pareltje die alleen toegankelijk is vanaf de Manaslu trail. Houd je van spiritualiteit, dan kom je in Tsum Valley helemaal aan je trekken. Tijdens deze bergtocht beland je in een compleet andere wereld. Het is er zo intens, inspirerend en stil. Achter in de vallei bevindt zich Mu Gumpa, de plek van waaruit je nog verder de vallei in kan trekking richting de Tibetaanse grens. Uitzichten zijn hier grandioaas. Het duurt even om in Tsum Valley te komen, maar de trekking zelf is niet heel moeilijk of lang (ongeveer 8 dagen)

Hoe bereid ik me als beginner voor op een trektocht?

Happy Hiker: in 3 maanden klaar voor je trekking

Een bergtrekking in Nepal is letterlijk en figuurlijk een heel avontuur. Zeker wanneer het de eerste keer is. Om het beste uit jezelf en je reis te halen, heb ik Happy Hiker ontwikkeld. Dit programma bereidt je fysiek en mentaal voor op de wandelreis. Van paklijst tot duurzaam reizen. Zo ga je goed van start, weet je zeker dat je niets vergeet en verspil je geen kostbare tijd. Voor je het weet sta je bovenop die berg… en daar wil je zijn! Toch?

Bergtrekking Beginner: inspanning en ontspanning

Tijdens de Bergtrekking Beginner is er ruimte voor yoga, meditatie en ademwerk. Dit helpt je bewust stilstaan tijdens deze actieve reis en ook de ontspanning op te zoeken. Ervaring is niet nodig. Ook hoef je niet slank, lenig, jong, hip of whatever te zijn. Het enige dat je nodig hebt, is een open instelling voor het opdoen van nieuwe ervaringen. De dagen bestaan primair uit wandelen. Yoga, meditatie en ademwerk zijn daar een aanvulling op. Tijdens Happy Hiker maak je alvast kennis met (yin) yoga.

Reviews trekking Nepal beginners

Ervaringen van andere deelnemers

“Ik voel nu eindelijk echt dat ik goed ben zoals ik ben. Een ‘rotsvast’ gevoel door mijn hele lijf. Ik voel me sterk, mentaal altijd al, maar nu ook fysiek. Ik ben toch maar mooi die berg op geklommen.” 

“Wat me het meest is bijgebleven zijn de heldere luchten, de kleuren, de kou, de enorme bergen om me heen, de diversiteit van het landschap en de natuur op lagere gebieden. Maar ook het plezier en grote genieten met elkaar als groep. Daar ben ik van onder de indruk. Niet maakbaar maar heel fijn dat het zo mocht zijn.

“Deze reis heeft een vlammetje aangewakkerd voor ontdekken en reizen. Dat hoeft niet perse op afstand, maar de comfortzone mag best even opgerekt worden. Ik was echt twee weken helemaal in mijn element.”

Unieke beleving: trekking Nepal beginners

Lijkt een bergtocht door de Himalaya jou te gek? Zo’n ervaring die je compleet uit je dagelijkse routine sleurt, waarbij je jezelf tegenkomt en die je vult met positieve energie? Be my guest! Jaarlijks organiseer ik kleinschalige (yoga)trektochten in Nepal op uiteenlopende niveaus: Beginner, Advanced en Pro. Ben je een total newbie of zoek je trekking zonder maximale uitdaging, dan is Bergtrekking Beginner voor jou. Groepen zijn altijd klein en persoonlijk (4 tot 10 personen) en er is aandacht voor iedereen.

Meer weten over de Bergtrekking Beginner?

Zet een volgende stap en kies uit onderstaande opties:

Download de brochure met alle informatie over deze trekking

Plan een gratis voorpretgesprek

Ontdek of deze bergtrekking is wat jij zoekt. In een een-op-eengesprek beantwoord ik al je persoonlijke vragen. Effectief en efficiënt.

Ik ben enthousiast en schrijf me direct in

Meld je aan en reserveer meteen jouw plekje voor deze fantastische reis. Een unieke en onvergetelijke ervaring. In alle opzichten.

Liever zelf op pad?

Wil je dolgraag naar Nepal, maar is een groepsreis niet helemaal jouw ding? Ga je liever alleen op pad, met je partner, vriend of vriendin of met je eigen cluppie? Dan past een Bergtrekking op Maat misschien meer beter bij je. Je gaat dan zelfstandig op pad met een betrouwbare gids en/of drager die het berggebied op z’n duimpje kent. Ook tijdens deze trektocht kan je ervoor kiezen yoga, meditatie en ademwerk te integreren. 

Heb je een vraag?

Of wil je meer informatie over de reis?

Neem dan contact met me op via:

06-42241143

4 + 7 =