Wil kennismaken met de Himalaya en genieten van prachtige vergezichten? Dan is de Ghorepani Poon Hill trekking iets voor jou! Waar een klassieke bergtrekking vaak minimaal twee weken duurt, loop je deze trekking al in 4 tot 6 dagen. Je heb er geen extreem goede conditie voor nodig en de kans op hoogteziekte is klein, aangezien het hoogste punt (Poon Hill) op ‘slechts’ 3.210m ligt. In dit blog alles over de voorbereiding Ghorepani Poon hill trekking in de Annapurna regio.

Over Ghorepani Poon Hill trekking

De Ghorepani Poon Hill trekking is een veelzijdige trektocht voor mensen die graag willen kennismaken met een trektocht door de Himalaya, weinig tijd hebben of niet direct naar grote hoogte willen. In relatief korte tijd maak je kennis met het mooiste dat de Himalaya te bieden heeft. Je loopt door kleine dorpjes, groene rijstvelden en bloeiende rododendronbossen (in het voorjaar) met prachtig uitzicht op machtige witte reuzen van de Himalaya. De zonsopkomt vanaf Poon Hill is er één die je altijd bijblijft. 

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Rijstvelden Ghorepani Poon Hill trekking, Annapurna regio

Ghorepani Poon Hill Trekking: reisroute

De Ghorepani Poon Hill trekking is een mooie en veelzijdige trektocht voor iedereen die graag eens wil kennismaken met een bergtrekking, weinig tijd heeft of niet zo hoog de bergen in wil. Je loopt door kleine dorpjes waar je het traditionele leven van dichtbij ervaart, groene rijstvelden en bloeiende rododendronbossen (in het voorjaar). Tegelijkertijd trakteert de Himalaya je op de meest geweldige uitzichten en mooie witte bergtoppen. In relatief korte tijd maak je kennis met al het mooie dat de Himalaya te bieden heeft. Een must do

 • Dag 1. Kathmandu naar Pokhara (822m)
 • Dag 2. Pokhara naar Nayapul, hike naar Tikhedhunga (1.480m)
 • Dag 3. Tikhedhunga naar Ghorepani (2.850m)
 • Dag 4. Ghorepani, via Poon Hill (3.210m) naar Tadapani (2.610m)
 • Dag 5. Tadapani naar Chomrung (2.178m)
 • Dag 6. Chomrung naar Ghandruk (1.940m)
 • Dag 7. Ghandruk naar Nayapul (1.577m), rit naar Pokhara (822m)

Ghorepani Poon Hill: tea house trekking

De Ghorepani Poon Hill trekking is een tea house trekking. Dit betekent dat je slaapt in tea houses waar je terecht kunt voor het broodnodige: eten/drinken, slapen, douchen en elektriciteit (voor warm water en het opladen van je apparatuur betaal je vaak iets extra). Verwacht geen luxe. Kamers zijn eenvoudig, van hout en door dunne houten wandjes gescheiden van andere kamers. Het bed is niet meer dan een houten plaat, douche en toilet deel je en vaak is het er fris. Dekens zijn soms aanwezig maar breng dus zeker je eigen slaapzak mee en een hoofdlampje om ’s nachts het toilet te kunnen vinden.

Wandelen in de bergen Nepal Poon Hill trekking Nepal

Kosten Ghorepani Poon Hill trekking

De kosten voor de Ghorepani Poon Hill trekking in Nepal zijn afhankelijk van je wensen en hoe je de trekking organiseert. Er zijn er twee opties:

1.) Zelfstandig met gids (en drager)
2.) Met een groep 

Wil je goed voorbereid op pad met een gids (en drager) die dit gebied op z’n duimpje kent. Dan is een Bergtrekking op Maat een goed idee. Vind je het fijn om daarbij niet voor vervelende verrassingen komen te staan, volg dan Happy Hiker. Dit voorbereidingprogramma stoomt je in 14 weken klaar voor deze trektocht. Sluit je liever aan bij een groep? Be my guest. 🙂 Jaarlijks organiseer ik kleinschalige groepsreizen met trekking op verschillende niveau’s (BeginnerNext Level en Ultimate). Lees hier het verschil tussen de trektochten.

Wil je weten of de Ghorepani Poon Hill trekking bij je past? Of heb je nog geen idee wat je wilt, maar ben je gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Ik help je graag verder. In vrijblijvende inspiratiesessie kijken we wat bij je past. Plan een online afspraak in mijn agenda wanneer het jou uitkomt.

Jongetje huiswerk maken Ghorepani Poon Hill trekking

Wel of geen gids of drager?

Sinds april 2023 heeft de Nepalese overheid het gebruik van gidsen voor een trekking in Nepal verplicht gesteld. Aanleiding zijn de vele ongelukken die gebeuren en reddingsacties die moeten plaatsvinden. Maar het gebruik van gidsen heeft meer voordelen. Ze spreken vaak goed Engels, hebben kennis van de omgeving en helpen als het tegenzit. Een drager draagt je spullen. Dit maakt je trip letterlijk lichter en biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld meer foto’s te maken of tóch even dat extra uitstapje te maken. Ook steun je op deze manier de lokale bevolking.

Beste reistijd Ghorepani Poon Hill trekking

Het beste seizoen om een trekking naar Ghorepani Poon Hill te maken zijn de maanden april/mei en oktober/november. Om deze reden zijn dit ook de drukste periodes van het jaar. De maanden ertussen zijn niet ideaal vanwege de moesson. November tot maart behoort ook tot de opties. Het is dan kouder en rustiger. Wij liepen onze trektocht eind september en zaten toen nog een beetje in de naweeën van de moesson.

Ben je benieuwd welke trektochten je nog meer kunt lopen in het Annapurna berggebied? Dit zijn de mooiste trektochten in de Annapurna regio. De mooiste Everest, Dhaulagiri, Langtang, Manaslu en Mustang trekkingen vind je hier.

Ontbijt met uitzicht, Ghorepani Poon Hill trekking

Poon Hill trekking: eten en drinken

Een overnachting kost in verhouding vrij weinig, maar dan wordt wel verwacht dat je eet en drinkt op de plek waar je slaapt. Van deze verdiensten moeten ze het hebben. Het eten onderweg is eenvoudig maar goed: noodle soup, dal bhat, spaghetti, fried rice, pannekoek en muesli etc. De prijzen van het eten en drinken stijgen met de hoogtemeters. Dit geldt ook voor andere benodigdheden. Denk bijvoorbeeld aan een rolletje toiletpapier. Die kost boven op de berg drie keer zoveel.

Eten, drinken en hoogteziekte

Het hoogste punt op de Ghorepani Poon Hill trekking is Poon Hill (3.210m). Omdat dit relatief laag is, is de kans op hoogteziekte niet erg groot. Maar de kans is aanwezig, dus neem het zekere voor het onzekere. Probeer dagelijks in ieder geval zo’n 3 liter water te drinken.  Dit neem je mee in een drinkfles en/of waterzak en kan je op verschillende manieren zuiveren. Het voordeel van zelf water zuiveren is dat je geen plastic flessen hoeft te kopen onderweg. Dit bespaart niet alleen kosten, maar hiermee draag je ook bij aan het terugdringen van het plastic-overschot. Lees hier wat de beste drinkfles en waterzak is, en hoe je water zuivert tijdens je trektocht.

Ghorepani Poon Hill trekking

Meeneemlijst Poon Hill trekking

Of je het nu meeneemlijst, paklijst of inpaklijst noemt, het belangrijkste is dat je zoveel mogelijk thuislaat. Alle kilo’s die achterblijven zijn mooi meegenomen. Dit betekent weloverwogen kiezen. In dit blog deel ik mijn volledige Paklijst trekking Nepal.

Tips voorbereiding Ghorepani Poon Hill trekking

Wil je de Ghorepani Poon Hill trekking lopen? Deze tips helpen je verder.

Plan je reis

 • Boek je vliegticket voordelig via Skyscanner, Qatar Airways of KLM.
 • Boek je Groepsreis of Bergtrekking op Maat bij ons en ga op pad met de beste gidsen.
 • Vraag je visum op tijd aan.
 • Sluit een goede reis- en reddingsverzekering af. (Let op dat je medische kosten meeverzekert).
 • Check of je reisverzekering (helikopter) noodevacuatie (tot 3.210+m) dekt.
 • All you need is less: neem zo min mogelijk (niet functionele) spullen mee.
 • Check of je reisverzekering noodevacuatie dekt.
Ghorepani Poon Hill trekking Nepal

Wil jij op reis naar Nepal?

Met een goede reisgids maak je van de voorbereiding een feestje, mis je geen belangrijke informatie én kom je op de leukste plekjes. De beste Nepal gidsen vind je hier:

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.