Ga je naar Nepal? Wil kennismaken met de Himalaya? En genieten van prachtige vergezichten? Dan is de Ghorepani Poon hill trekking misschien iets voor jou! Waar een klassieke bergtrekking vaak minimaal twee weken duurt, loop je deze trekking al in 4 tot 6 dagen. Je hoeft er geen extreem goede conditie voor te hebben en de kans op hoogteziekte is klein, aangezien het hoogste punt (Poon Hill) ‘slechts’ op 3.210m ligt. In dit blog alles over de voorbereiding van de Ghorepani Poon hill trekking in Annapurna regio.

Over Ghorepani Poon Hill trekking

De Ghorepani Poon Hill trekking is een veelzijdige trektocht voor mensen die graag willen kennismaken met een trektocht door de Himalaya, weinig tijd hebben of niet direct naar grote hoogte willen. In relatief korte tijd maak je kennis met het mooiste dat de Himalaya te bieden heeft. Je loopt door kleine dorpjes, groene rijstvelden en bloeiende rododendronbossen (in het voorjaar) met prachtig uitzicht op machtige witte reuzen van de Himalaya. De zonsopkomt vanaf Poon Hill is er één die je altijd bijblijft. 

Rijstvelden Ghorepani Poon Hill trekking, Annapurna regio

Ghorepani Poon Hill Trekking: reisroute

De Ghorepani Poon Hill trekking is een mooie en veelzijdige trektocht voor iedereen die graag eens wil kennismaken met een bergtrekking, weinig tijd heeft of niet zo hoog de bergen in wil. Je loopt door kleine dorpjes waar je het traditionele leven van dichtbij ervaart, groene rijstvelden en bloeiende rododendronbossen (in het voorjaar). Tegelijkertijd trakteert de Himalaya je op de meest geweldige uitzichten en mooie witte bergtoppen. In relatief korte tijd maak je kennis met al het mooie dat de Himalaya te bieden heeft. Een must do

 • Dag 1. Nayapul naar Tikhedhunga (1.480m)
 • Dag 2. Tikhedhunga naar Ghorepani (2.850m)
 • Dag 3. Ghorepani, via Poon Hill (3.210m) naar Tadapani (2.610m)
 • Dag 4. Tadapani naar Chomrung (2.178m)
 • Dag 5. Chomrung naar Ghandruk (1.940m)
 • Dag 6. Ghandruk naar Nayapul (1.577m)

Ghorepani Poon Hill: tea house trekking

De Ghorepani Poon Hill trekking is een tea house trekking. Dit betekent dat je slaapt in tea houses waar je terecht kunt voor het broodnodige: eten/drinken, slapen, douchen en elektriciteit (voor warm water en het opladen van je apparatuur betaal je vaak iets extra). Verwacht geen luxe. Kamers zijn eenvoudig, van hout en door dunne houten wandjes gescheiden van andere kamers. Het bed is niet meer dan een houten plaat, douche en toilet deel je en vaak is het er fris. Dekens zijn soms aanwezig maar breng dus zeker je eigen slaapzak mee en een hoofdlampje om ’s nachts het toilet te kunnen vinden.

Wandelen in de bergen Nepal Poon Hill trekking Nepal

Kosten Ghorepani Poon Hill trekking

De kosten voor deze trektocht in Nepal zijn afhankelijk van je wensen en hoe je de trekking organiseert. Er zijn er drie opties:

1.) Ongeorganiseerd zonder gids of drager
2.) Georganiseerd met gids en/of drager
3.) Met een reisorganisatie

Ga je graag zelf op pad, maar wil je onderweg niet voor vervelende verrassingen komen te staan, dan is Happy Hiker misschien iets voor je. Dit programma stoomt je in 14 weken klaar voor deze trektocht. Heb je behoefte aan meer zekerheid, dan past een bergtrekking op Maat wellicht beter bij je. Je gaat dan zelfstandig op pad met een betrouwbare en gids (en/of drager) die dit gebied op z’n duimpje kent. Sluit je liever aan bij een groep? Be my guest.😄Jaarlijks organiseer ik kleinschalige Beginner en Advanced trektochten.

Wil je weten welke trektocht het beste aansluit op jouw wensen? Of heb je nog geen idee wat je wilt, maar ben je gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Ik help je graag verder. In vrijblijvende inspiratiesessie kijken we wat bij je past. Plan een online afspraak in mijn agenda wanneer het jou uitkomt.

Jongetje huiswerk maken Ghorepani Poon Hill trekking

Wel of geen gids of drager?

Wel of geen gids of drager is een persoonlijke keuze. Tijdens de Ghorepani Poon Hill trekking zijn beide niet verplicht. Het pad is goed en de bewegwijzering vrij duidelijk. Toch heeft een gids en/of drager voordelen. Gidsen spreken vaak goed Engels, hebben kennis van de omgeving en helpen je als het tegenzit. Een drager draagt je spullen. Dit maakt je trip letterlijk lichter en biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld meer foto’s te maken of tóch even dat extra uitstapje te doen. Daarnaast steun je de lokale bevolking financieel op deze manier. 

Beste reistijd Ghorepani Poon Hill trekking

Het beste seizoen om een trekking naar Ghorepani Poon Hill te maken zijn de maanden april/mei en oktober/november. Om deze reden zijn dit ook de drukste periodes van het jaar. De maanden ertussen zijn niet ideaal vanwege de moesson. November tot maart behoort ook tot de opties. Het is dan kouder en rustiger. Wij liepen onze trektocht eind september en zaten toen nog een beetje in de naweeën van de moesson.

Ontbijt met uitzicht, Ghorepani Poon Hill trekking

Poon Hill trekking: eten en drinken

Een overnachting kost in verhouding vrij weinig, maar dan wordt wel verwacht dat je eet en drinkt op de plek waar je slaapt. Van deze verdiensten moeten ze het hebben. Het eten onderweg is eenvoudig maar goed: noodle soup, dal bhat, spaghetti, fried rice, yoghurt en muesli etc. De prijzen van het eten en drinken stijgen met de hoogtemeters. Dit geldt ook voor andere benodigdheden. Denk bijvoorbeeld aan een rolletje toiletpapier. Die kost boven op de berg drie keer zoveel.

Eten, drinken en hoogteziekte

Het hoogste punt op de Ghorepani Poon Hill trekking is Poon Hill op 3.210m. Omdat dit relatief laag is, is de kans op hoogteziekte tijdens deze trektocht niet erg groot. Maar de kans is aanwezig dus het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen. Dit betekent voldoende drinken (zeker 2 tot 3 liter per dag). Water zuiveren we met zuiveringstabletten, zodat we geen flessen hoeven te kopen en achter te laten. Dit bespaart niet alleen kosten, maar hiermee draag je ook bij aan het terugdringen van het plasticoverschot. Dit is een groot probleem, (en dus belangrijk).

Ghorepani Poon Hill trekking

Meeneemlijst Ghorepani Poon Hill trekking

Of je het nu meeneemlijst, paklijst of inpaklijst noemt, het belangrijkste is dat je zoveel mogelijk thuislaat. Alle kilo’s die achterblijven zijn mooi meegenomen. Dit betekent weloverwogen kiezen. In dit blog deel ik mijn volledige Paklijst trekking Nepal.

Tips voorbereiding bergtrekking

Wil je de Ghorepani Poon Hill trekking maken? Deze tips helpen je verder.

Plan je reis

 • Boek je vliegticket voordelig via Skyscanner
 • Ga je liever georganiseerd? Boek je Bergtrekking op Maat Wanderworld
 • Sluit een goede reisverzekering. Bijvoorbeeld Allianz Global Assistence, waarbij bergwandelen tot 7.000m over de gebaande paden is inbegrepen.
 • Hike high, sleep low: klim dagelijks naar een hoger punt dan dat je slaapt
 • All you need is less: neem zo min mogelijk spullen mee
 • Check of je reisverzekering noodevacuatie dekt.
Ghorepani Poon Hill trekking Nepal

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik bergtrekkingen in Nepal (Beginner en Advanced) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.