Everest Three Passes trekking

Verbreed je horizon en verleg je grenzen door reizen, yoga en outdoor

Duur

19 dagen/18 nachten

Trekstijl

Trekking

Groepsgrootte

2 +

Zwaarte

Uitdagend

Locatie

Everest regio

Beginpunt

Lukla

Eindpunt

Lukla

Hoogste punt

5.600m

Maaltijden

Ontbijt/lunch/diner

Accommodatie

Kathmandu hotel/tea house trekking

Vervoer

Lokale bus /privé vervoer/ binnenlandse vlucht

Vertrek vanaf

Kathmandu

Everest Three Passes trektocht

Everest Three Passes is een trekking voor de échte avonturier. Tijdens deze trektocht steek je drie passen boven de 5.000m over en zie je alle hoogtepunten van de Khumbu regio. Dit geldt voor zowel het uitzicht op de bergen als de Sherpacultuur.

Heb je ruim drie weken de tijd en ben je niet bang voor een beetje uitdaging? Dan is Everest Three Passes jouw trektocht. Onderweg zie onder andere Everest Base Camp, Kale Patthar, de Gokyo meren en Gokyo Ri. Daarbij steek je de Kongma La, Cho La en Renjo La pass over. Alle drie uniek en met een volledig eigen uitzicht. Je voelt je snel thuis in het land van de Sherpa’s en maakt kennis met hun cultuur en levenstijl.

Everest Three Passes is dé ultieme trekkingervaring in de Everest regio en één van de meest uitdagende trektochten in Nepal. Een herrinnering die je altijd zal bijblijven.

Everest Three Passes trekking Kongma La pass

Hoogtepunten Everest Three Passes bergtocht

Oversteken van drie passen én verbluffende uitzichten Mount Everest, de hoogste berg ter wereld, en andere toppen van 8.000m.

Ervaar de spectaculaire vlucht van en naar Lukla

Ontdek het levendige Namche Bazaar, één van de hoogste steden ter wereld

Proef oprechte gastvrijheid in de authentieke dorpjes in Khumbu regio

Maak kennis met de Sherpa’s, hun cultuur en levensstijl

Programma 

Dag 1 | Aankomst in Nepal

Aankomst op Tribhuwan International Airport. Onze taxi staat voor je klaar en brengt je naar het hotel. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Dag 2 | Kathmandu

Na het ontbijt informeert de gids je over de trekking. Daarna bezoek je enkele hoogtepunten in de stad. Beroemde UNESCO-werelderfgoedlocaties zoals Boudhanath, één van de grootste Stupa’s ter wereld: Swayambhunath, de beroemde apentempel en/of Pashupatinath, een heilig hindoeïstisch tempelcomplex. Ook tref je de eerste voorbereidingen voor de trekking. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Dag 3 | Kathmandu naar Phakding

Na een vroeg ontbijt verlaat je Kathmandu (1.400m) voor een spannende vlucht naar Lukla (2.840m). Deze duurt ongeveer 35 minuten. De vlucht naar Lukla is één van de beroemdste ter wereld. Tenzing Hillary Airport ligt op een heuvel en heeft een extreem korte landingsbaan die afdaalt richting een diepe vallei. De vlucht is dus al een avontuur op zich.:)  In Lukla ben je meteen in een compleet andere wereld. Het bergachtige landschap is al goed zichtbaar en de lucht is fris zoals je dat van de Himalaya mag verwachten. Je wandelt eerst richting Cheplung Village en later via een mooi pad omhoog naar het door heuvels omringde Phakding. Dit dorp ligt in de Dudh Koshi River vallei ten noorden van Lukla en huisvest veel trekkers. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Opmerking: Het weer in Lukla is onvoorspelbaar. Door slecht weer kan de vlucht vertraagd zijn of geannuleerd worden. Als de vlucht wordt geannuleerd, keer je terug naar het hotel in Kathmandu. Het vervoer terug naar het hotel en de accommodatie voor deze nacht is niet inbegrepen. Als het de volgende dag helder weer is, krijg je een 3e of 4e vlucht naar Lukla. Als het weer nog steeds niet helder is, is er een optie voor een helikoptervlucht. Prijzen hiervoor staan niet vast en worden per dag door de luchtvaartmaatschappijen vastgesteld. Vaak moet je ongeveer 250 USD extra betalen voor de helikoptervlucht van KTM naar Lukla. Hoewel dit zeldzaam is, is het onze plicht om je dit van tevoren te laten weten.

Dag 4 | Phakding naar Namche Bazaar

In Phakding (2.610m) opent het pad zich verder naar het beroemde bergstadje Namche Bazaar (3.440). Onderweg loop je door verschillende kleine dorpjes, zoals Jorsale en Monjo. Monjo ligt ten noorden van Phakding en is de toegangspoort van het Sagarmatha National Park. Via het pad door het National Park kom je uiteindelijk in Namche. Wandelend door Sagarmatha zie je alpine bossen, kleine rivieren, beken en loofbossen. Ook dennen en cederbomen sieren het landschap. Namche Bazaar is vanwege zijn strategische ligging het commerciële centrum van de Khumbu regio. Het ligt op een berghelling waardoor je geweldig zicht hebt op de Thamserku Peak en de Kongdi Ri Himal. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 9,5 km, 5 tot 6 uur lopen.

Dag 5 | Namche Bazaar

Vandaag heb je een rustdag om te wennen aan de hoogte. Namche Bazaar (3.440m) is het handels- en administratieve centrum van de Khumbu-regio en de thuisbasis van verschillende overheidskantoren, banken, winkels en cafés. Het is dus een behoorlijk levendig stadje waar veel te beleven is. Wandel naar het Everest View Hotel voor een mooi uitzicht op Mt. Everest of ontdek andere plekjes in de buurt. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Dag 6 | Namche Bazaar naar Tengboche

Je beklimt de bergkam boven Namche Bazaar (3.440m) en daalt af naar de Dudh Koshi rivier voordat je omhoog klimt naar Tengboche Monastery, het belangrijkste klooster in de regio. Het charmante dorpje Devoche, ligt iets verderop (20 minuten). Afhankelijk van het weer en andere factoren eindig je de dag in Debuche (4.410m) of Tengboche (3.860m). Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 10 km, 5 tot 6 uur lopen.

Dag 7 | Tengboche naar Dingboche

Vandaag loop je vanaf Tengboche (3.860m) door de gezellige dorpjes Pangboche (3.860m) en Dingboche (4.410m). Je maakt een snelle afdaling naar Debuche (3.820m) voordat je begint aan de klim richting Pangboche. Onderweg stop je thee en lunch. Vervolgens steek je de Imja vallei en de Lobuche stroom over voordat je naar Dingboche klimt. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Afstand: afstand 11 km, 5 tot 6 uur lopen.

Dag 8 | Dingboche naar Chhukhung

Je verlaat Dingboche (4.410m) met een aangename wandeling. Je loopt door alpien landschap en velden omringd met stenen muren. Richting de Imja vallei zijn de uitzichten adembenemend. Door het dal stijgen Lhotse (links) en Ama Dablam (rechts) op. Onderweg heb je zicht op Imja Tse (6.189m), een populaire trekkingtop. De piramidevormige top ziet er mooi uit met zijn traprots en de ijzige zuidmuur. IJzige beekjes snijden het pad door dat voor je ligt. Uiteindelijk bereik je Chhukung. Na de lunch kan je de rotsachtige heuvel van Chhukung Ri bewandelen (5.546m). Vanaf hier heb je een fenomenaal uitzicht biedt op Lhotse, Island Peak, Ama Dablam, Makalu, Baruntse en andere toppen. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 4 km, 3 tot 4 uur lopen.

Dag 9 | Chhukung

Een tweede rustdag. Het uitzicht vanaf Chhukung en de vallei in naar de morene richting Island Peak is prachtig. Om actief te blijven en beter te acclimatiseren kan je vandaag naar het basiskamp (4.970m) van Island Peak (6.189m) wandelen. De grote zuidwand van Lhotse rijst op in het noorden, terwijl Amphu Lapcha a (5.845m) de horizon naar het zuiden domineert. In het zuidwesten biedt de oostkant van Ama Dablam een buitengewoon uitzicht op deze prachtige top. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

 

Dag 10 | Chhukung naar Lobuche

Bij het eerste licht loop je vanuit Chhukung (4.730m) richting de Kongma La Pass (5.535m), de hoogste pas van deze trektocht. Zorg dat je voldoende water, snacks en eten bij je hebt, want onderweg is niets te krijgen. Tijdens de hike geniet je van de natuur en stilheid in dit gebied. Er zijn twee opties om Lobuche te bereiken 1. via de heuvel ten noordwesten van Chhukung over de stuwwal van de Nuptse-gletsjer of 2. terug naar Bibre en vervolgens een hoog pad over Niyang Khola.

Onderweg heb je mooi zicht op de Island Peak vallei en de ruige top van Amphu Lapcha (5.845m). Je klimt langs de oostkant van de Niyang Khola Vallei, draait naar het westen en wandelt over los gesteente omhoog. Dan hike je een prachtig gebied met kleine bevroren meren binnen. Het pad gaat verder over los puin en bereikt Kongma La (5.535m) na ongeveer 5 uur wandelen. Op de pas zie je steenmannetjes en gebedsvlaggen. Achter je ligt een landschap van ijzige blauwe meren. Dan begint de afdaling, het zwaarste deel van de tocht. Na het beklimmen van de stuwwal aan de andere kant, draait het pad naar het noorden door de Khumbu gletsjer en leidt je naar Lobuche (4.910m). Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 13 km, 9 tot 10 uur lopen.

Dag 11 | Lobuche (via EBC) naar Gorakshep

Vanaf Lobuche (4.910m) volgt een winderig en rotsachtig pad naar Everest. Je ziet verschillende bergen, zoals Pumori (7.161m), Mahalangur (8.848m), Lingtren (6.749m) en Nuptse (7.861m). Het pad gaat langs de Khumbu gletsjer naar Gorakshep (5.164m). Hier stop je voor lunch en laat je je tas achter voor de nacht. Na de lunch vertrek je naar Everest Base Camp (5.365m), ‘s werelds hoogste basiskamp. Op Everest Base Camp heb je geen uitzicht op Everest zelf, maar wel fantastische uitzichten op de Khumbu ijsval en de kleurrijke Everest expeditie camping tijdens het expeditieseizoen. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 14 km, 8 tot 9 uur lopen.

Dag 12 | Gorakshep naar Dzongla

Vandaag is één van de moeilijke maar meest belonende dagen van de trekking. Het grootste deel van de ochtend besteed je aan de klim van Gorakshep (5.153m) naar Kale Patthar (5.600m). Wanneer je vertrekt is het vroeg en ijzig koud. Dit maakt de beklimming extra pittig. Eenmaal op de top, word je getrakteerd op één van de meest magnifieke bergpanorama’s ooit. Je kijkt uit op Everest, met 8.848m het hoogste punt van de planeet. Vlak daarnaast zie je ook andere pieken zoals Nuptse (7.861m), Pumori (7.161m), Lhotse (8.516m) en vele andere witte reuzen. Je daalt weer af naar Gorakshep waar je geniet van een heerlijk warme maaltijd. Vervolgens sla je van de reguliere EBC-route af en hike je richting Dzongla (4.830m), waar je de nacht doorbrengt. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 13 km, 7 tot 8 uur lopen.

Dag 13 | Dzongla naar Gokyo

Je begint de dag met een klim in de kou van Dzongla (4.830m) naar Cho La Pass (5.420m). Een schitterende, uitdagende en avontuurlijke pas. Opgeven is geen optie. Dat komt met name doordat het zo ontzettend mooi is. Luister goed naar de gids. Hij helpt en begeleid je bij de oversteek. Stijgijzers zijn niet overbodig in dit gebied. Wanneer je de pas over bent, daal je af naar Dragnak/Thangna (4.700m). Een korte wandeling brengt je naar de Ngozumpa gletsjer . Deze grote gletsjer van 36km ga je oversteken. Een hele uitdaging! Het dorp Gokyo (4.790) staat bij het derde meer en de berg Cho-Oyu (8.188m). Woorden schieten tekort bij de verbazingwekkende ruige en rauwe vergezichten in dit gebied.  Na de lunch kan je het meer verkennen en zoveel foto’s maken als je wilt. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 13 km, 9 tot 10 uur lopen.

Dag 14 | Gokyo

De uitzichten in de Gokyo regio zijn grandioos. Voor het beste uitzicht beklim je de Gokyo Ri (5.350m), de top boven het meer. Het is een twee uur durende klim naar de top met een panoramisch uitzicht op Cho Oyu, Gyanchung, Everest, Lhotse, Makalu, Cholatse, Tawache en nog veel meer. Als je nog tijd en energie hebt, kan je een tocht door de vallei maken naar Ngazumpa, of zelfs naar een vijfde meer. Diverse kleine pieken in deze regio bieden uitkijkpunten voor de omliggende toppen en uitzichten op Nangpa La, de oude handelsroute naar Tibet.

Totaal: afstand 5 km, 3 tot 4 uur lopen.

Dag 15 | Gokyo naar Marlung

Vandaag start je bij zonsopgang om de derde pas over te steken, de Renjo La Pass (5.345m). Daar loop je direct naar Marlung (4.210m) want een alternatief is er niet. Het pad klimt zachtjes de flank van Gokyo Ri op en zigzagt dan door grijs puin in de noordwestelijke hoek van het meer. Je verlaat het hoofdpad en slaat bij Dudh Pokhari af naar Renjo La. Na ongeveer 3 uur lopen, bereik je de pas, waar een oogverblindend uitzicht op je wacht. Everest zelf, maar ook Lhotse, Cholatse en Taboche schitteren in het zonlicht. Het uitzicht vanaf Renjo La is vergelijkbaar met dat van Gokyo Ri. Je ziet het derde Gokyo meer en het dorp Gokyo onder de grijze vlek van de Ngozumpa gletsjer. Vanaf de pas leidt het pad naar beneden via een stenen trap. Vervolgens wandel je over los puin naar de zuidelijke oever van een klein meer, Angladumba Tsho. De aanwezigheid van ijs op het pad kan je afdaling gevaarlijk maken. Ook hier zijn stijgijzers niet overbodig. Onderweg zie je Relama Tsho en Renjo Lake. Je loopt door een smalle vallei met enorme keien naar Lumde. Vanuit Lumde (4.350m) is het nog een uur naar Marlung op de oostelijke oever van Bhote Koshi. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 13 km, 8 tot 9 uur lopen.

Dag 16 | Marlung naar Namche Bazaar

De afdaling van Marlung (4.210m) naar Thame (3.800m) gaat via een traditionele route die al eeuwenlang door Tibetaanse handelaren wordt gebruikt. Thame is een groter dorp met enkele lodges en adembenemende bergen zoals Thamserku, Katenga, Kusum Kangguru etc. Hier ligt ook het beroemde Thame Gompa (klooster) op een heuvel in het westen. Deze werd 325 jaar geleden gesticht en toont drie grote afbeeldingen van Chenrezig (Avalokiteswara), Guru Rimpoche en Boeddha Sakyamuni. In mei vindt het kleurrijke Mani Rimdu Festival met kleurrijke maskerdansen plaats in deze gompa.

Na het oversteken van een brug daal je af naar Samde. Het pad gaat steil naar beneden verder naar het dorp Thamo, waar het Khari Gompa klooster is gevestigd, een nonnenklooster waar enkele nonnen en monniken wonen. Na het passeren van een checkpoint komen we bij ‘s werelds hoogste waterkrachtcentrale, die met Oostenrijkse hulp is gebouwd. Het project levert elektriciteit aan het grootste deel van de bovenste Khumbu. In het dorpje Phurte ligt het Laudo klooster dat wordt beheerd door het Kopan klooster in Bouddhanath in Kathmandu, een bij westeringen populair boeddhistisch studie- en meditatiecentrum. Uiteindelijk bereik je Namche Bazaar (3.440m) via enkele kloosters, kleurrijke gebedsvlaggen, mani muren en chortens. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 13 km, 7 tot 8 uur lopen.

Dag 17 | Namche Bazar naar Lukla

Na het ontbijt zwaai je Namche Bazar vaarwel en volg je het hoofdpad naar Dhudh Koshi. Het pad volgt de stroom van de Dudh Koshi-rivier en leidt je terug naar Phakding. De laatste kilometers loop je via diverse Sherpadorpen en de Thado Kosh hangbrug naar Lukla. Vlak voordat je in Lukla bent, klim je nog ongeveer 45 minuten. Dan heb je de hele Everest Base Camp via Gokyo Lakes trekking voltooid. Je bevestigt je ticket bij de lokale luchtvaartmaatschappij en kijkt terug op een fantastische trektocht. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 19 km, 8 tot 9 uur lopen.

Dag 18 | Lukla naar Kathmandu

Je vliegt vanaf Lukla (2.840m) terug naar Kathmandu (1.400m) en wordt naar je hotel gebracht. Geniet op je eigen manier na van deze onvergetelijk trektocht door de Nepalese Himalaya. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Dag 19 | Kathmandu

Geniet van je laatste dag Kathmandu (1.400m). Shop de laatste souvenirs, drink een lekkere Nepali Milk tea in een van de leuke restaurantjes of neem een ontspannende en welverdiende massage. Doe je liever iets anders? Boek dan een fijne yogales of klankschaalsessie, verdwaal in de smalle straatjes van de wijk Thamel of strijk neer in de Garden of Dreams met een goed boek. De keuze is reuze. 🙂 Afhankelijk van je vluchttijd brengen we je naar de luchthaven. Een goede reis!

Prijs € 2170,-

Everest Three Passes, Gokyo Ri

Inclusief

 • Pick-up en drop-off luchthaven
 • 4-sterren hotel in Kathmandu (o.b.v. twin) met ontbijt
 • Sightseeing in Kathmandu o.l.v. een ervaren gids
 • Binnenlandse vluchten (Kathmandu/Lukla)
 • Accommodatie tijdens trekking (tea house/guesthouse/homestay)
 • Alle maaltijden tijdens trekking (ontbijt/lunch/diner)
 • Vervoer ter plekke (lokale bus/privé vervoer)
 • Engelssprekende gids tijdens trekking
 • Verzekering gids (en drager)
 • Khumbu Pasang Lhamu Rural Municipality vergunning
 • Sagarmatha National Park vergunning
 • TIMS-card (trekking vergunning)
 • EHBO-kit (gedragen door de gids)
 • Alle papierwerk, administratie- en servicekosten en overheidsbelastingen
 • Happy Hiker: voorbereidingsprogramma (3 maanden) dat je fysiek en mentaal klaarstoomt voor je trekking

  Optioneel

  • Drager (20 USD per dag, draagt maximaal 15 tot 20 kg). Accommodatie, transport en maaltijden voor drager worden betaald.
  • Donsjas, 4-seizoenen slaapzak en duffelbag (terug te geven na de trektocht).

  Exclusief

  • Internationale vlucht
  • Visum
  • Reisverzekering (verplicht) die (helikopter) noodevacuatie tot 5.600+m dekt
  • Fooi voor gids (en drager)
  • Lunch/diner in Kathmandu
  • Extra overnachting in Kathmandu in geval van vroege aankomst, laat vertrek en vroegere terugkeer van de berg (om welke reden dan ook) anders dan de geplande route
  • Drankjes en andere faciliteiten zoals warme douche, opladen van telefoon etc.
  • Alle andere uitgaven die niet vermeld staan bij ‘Inclusief’

   Reviews

   Ervaringen van andere deelnemers

   “Onvergetelijk! Wil je iets unieks beleven en voelen dat je leeft. Een reis naar Nepal is écht een aanrader. Zeker in zo’n klein en leuk gezelschap.”

   “Door letterlijk en figuurlijk buiten je comfort zone te stappen, word je rijkelijk beloond door een overweldigende natuur en prachtige vergezichten.”

   “De combinatie bergen en back to basic was voor mij de ultieme vorm van opladen. Je leert telkens weer inzien dat er weinig nodig is om blij van te worden.”

   Zwaarte

   De Everest Base Camp via Gokyo lakes trekking is goed te doen voor de geoefende wandelaar. Dagelijks loop je zo’n 4 tot 8 uur. Je kunt je eigen rugzak dragen of gebruik maken van een drager. Wat Everest Base Camp via Gokyo lakes uitdagend maakt, is de hoogte/ijle lucht. Om hieraan te wennen hebben we bij het samenstellen van de route voldoende acclimatisatiedagen ingepland. Heb je meer tijd nodig onderweg, dan kan dat. Het belangrijkste is dat je naar je lichaam luistert en je eigen tempo volgt.

   Tips voorbereiding Everest Three Passes

   Je wilt de Everest Three Passes trekking doen? Deze tips helpen je verder.

   Plan je reis

   • Boek je vliegticket, bijvoorbeeld via Skyscanner, Qatar Airways of KLM.
   • Vraag je visum op tijd aan.
   • Sluit een goede reis- en reddingsverzekering af. (Let op dat je medische kosten meeverzekert).
   • Check of je reisverzekering (helikopter) noodevacuatie tot 5.600+m dekt.
   • Ga na of je vaccinaties nodig hebt: bijvoorbeeld via Vaccinaties op Reis en plan direct je afspraak online. Handig!
   • All you need is less: neem zo min mogelijk (niet functionele) spullen mee.
   • Lees het blog: Voorbereiding Everest Base Camp trekking voor meer info.

   Paklijst trekking Nepal

   Of je het nu meeneemlijst, paklijst of inpaklijst noemt, het belangrijkste is dat je zoveel mogelijk thuislaat. Alle kilo’s die achterblijven zijn mooi meegenomen. Dit betekent weloverwogen kiezen. In dit blog dé volledige Paklijst trekking Nepal.

   Boeken & meer info

   Plan een voorpretgesprek met me in of boek je reis

   Boek deze reis

   Een onvergetelijke ervaring voor € 2.170,-. Sta oog in oog met ‘s werelds hoogste toppen tijdens de Everest Three Passes trekking in Nepal.

   Plan een één-op-ééngesprek

   Ben je benieuwd of de Everest Three Passes trekking bij je past? In een voorpretgesprek beantwoord ik al je vragen. Effectief en efficiënt.

   Heb je een vraag?

   Of wil je meer informatie over de reis?

   Neem dan contact met me op via:

   06-42241143

   6 + 11 =