Langtang Gosaikunda trekking

Verbreed je horizon en verleg je grenzen door reizen, yoga en outdoor

Duur

14 dagen/13 nachten

Trekstijl

Trekking

Groepsgrootte

2 +

Zwaarte

Makkelijk

Locatie

Langtang regio

Beginpunt

Syabru Bensi

Eindpunt

Dunche

Hoogste punt

4.380m

Maaltijden

Ontbijt/lunch/diner

Accommodatie

Kathmandu hotel/trekking tea house

Vervoer

Lokale bus/privé vervoer 

Vertrek vanaf

Kathmandu

Langtang Gosaikunda trektocht

De Langtang Gosaikunda trekking leidt je door de rustige Langtang vallei en naar het prachtige, voor hindoes heilige, Gosaikunda meer. Een mooie en veelzijdige trektocht op relatief korte afstand van Kathmandu. 

Langtang Gosaikunda trakteert je op een verscheidenheid aan landschappen waaronder zicht op het Manaslu-, Ganesh- en Langtanggebergte. Het heilige Gosaikunda meer vormt samen met Saraswati Kunda en Bhairab Kunda de drie belangrijkste meren van de regio. De route start langs de oevers van de bulderende Langtang rivier. Je wandelt door dichte alpenbossen en geïsoleerde dorpen terwijl harige yaks grazen langs de trail. Deze trekking biedt ongerepte natuur, schilderachtige landschappen en adembenemende panorama’s zonder ver te hoeven reizen. 

Langtang Gosaikunda is een mooie mix tussen cultuur, natuur en spiritualiteit. Deze trekking is het gehele jaar door te lopen en ideaal voor beginners of mensen die niet meteen naar extreme hoogtes willen. 

Langtang Valley Gosaikunda Helambu trekking Nepal

Hoogtepunten Langtang Gosaikunda bergtocht

Adembenemend vergezichten op het Manaslu-, Ganesh- en Langtanggebergte

Bulderende rivieren, sprookjesachtige rodondendronbossen en geïsoleerde dorpjes

Proef oprechte gastvrijheid in de authentieke Tamang-dorpen in Langtang regio

Bezoek het heilige Gosaikunda meer, een bedevaartsoord voor hindoes en boeddhisten

Maak kennis met de Tamang, hun cultuur en levensstijl

Programma 

Dag 1 | Aankomst in Nepal

Aankomst op Tribhuwan International Airport. Onze taxi staat voor je klaar en brengt je naar het hotel. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Dag 2 | Kathmandu

Na het ontbijt informeert de gids je over de trekking. Daarna kan je enkele hoogtepunten in Kathmandu (1.400m) bezoeken. Beroemde UNESCO-werelderfgoedlocaties zoals Boudhanath, één van de grootste Stupa’s ter wereld, Swayambhunath, de beroemde apentempel en/of Pashupatinath, een heilig hindoeïstisch tempelcomplex. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Dag 3 | Kathmandu naar Syabru Bensi

Na een vroeg ontbijt verlaat je Kathmandu (1.400m) per toeristenbus. De rit naar Syabru Bensi (2.380m) duurt zo’n 8 tot 9 uur. Er is veel te zien onderweg en je stopt een aantal keer, waaronder voor lunch. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: rit 200 km, 8 tot 9 uur.

Dag 4 | Syabru Bensi naar Lama Hotel

Vroeg in de ochtend start je langs de bulderende Langtang rivier en loop je richting Bamboo (1.960m). Later trek je langzaam omhoog richting Lama Hotel (2.500m). Dit is geen hotel, maar de naam van een dorpje en de eindbestemming van vandaag. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 14 km, 4 tot 5 uur lopen, stijgen 1.438m, dalen 594m.

Dag 5 | Lama Hotel naar Mundu

Na het ontbijt wandel je vanuit Lama Hotel (2.500m) verder langs de bulderende Langtang rivier omhoog. Bij de nederzetting Ghoda Tabela (betekent ‘paardenstal’ in het Tibetaans, stoppen we voor lunch. De meeste bewoners van de Langtang vallei zijn Tamang. Deze bevolkingsgroep heeft Tibetaanse roots maar woont in de Nepalese Himalaya. Na de lunch loop stijg je verder omhoog naar Mundu (3.543m), waar je de nacht doorbrengt. Dit dorp ligt net na voormalig Langtang Village dat tijdens de aardbeving in 2015 volledig van de kaart werd geveegd door een lawine. Ruim 300 mensen kwamen om het leven: toeristen, bewoners, militairen etc. Iedereen in de omgeving heeft wel iemand verloren tijdens deze ramp. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 17km, 5 tot 6 uur lopen, stijgen 1.268m, dalen 191m.

Dag 6 | Mundu naar Kyanjin Gompa

Vandaag een kort dagje. Vanuit Mundu (3.550m) trek je verder noordwaarts naar Kyanjin Gompa (3.800m). Het pad is licht stijgend en het Tibetaans boeddhisme steeds meer zichtbaar. Stupa’s, manimuren en gebedsvlaggen kenmerken de route. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 6 km, 1 tot 2 uur lopen, stijgen 349m, dalen 41m.

 

Dag 7 | Kyanjin Gompa

Vandaag heb je en vrije dag in Kyanjin Gompa. Je kan ervoor kiezen het stadje te ontdekken, de kaasfabriek te bezoeken of op ontdekkingstocht te gaan in de buurt. Een bezoek aan uitzichtpunten Kyanjin Ri (4.773m) of Tsjerko Ri (5.033m) behoort ook tot de mogelijkheden als je van een flinke klim houdt. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

 

Dag 8 | Kyanjin Gompa naar Lama Hotel

Vanuit Kyanjin Gompa (3.800m) trek je vroeg in de morgen bergafwaarts. Onderweg word je weer getrakteerd op vele Tibetaanse invloeden, harige yaks en sprookjesachtige bossen. Wandelend door de kleine geïsoleerde dorpjes hoor je de bulderende rivier steevast op de achtergrond fluisteren. Je brengt de nacht door in Lama Hotel (2.500m). Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 21 km, 5 tot 6 uur lopen, stijgen 273m, dalen 1.493m.

Dag 9 | Lama Hotel naar Thulo Syabru

Na een mooie tijd in de Langtang Vallei sla je van het hoofdpad af en wandel je van Lama Hotel (2.500m) richting Gosaikunda. Een ontspannen wandeling door bossen en over terrasvormige heuvelhellingen met als eindbestemming Thulo Syabru (2.120m). Een prachtig dorp dat zich uitstrekt langs een bergkam. Je hebt spectaculair uitzicht op Langtang Lirung en de Tibetaanse Himalaya. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 15 km, 5 tot 6 uur lopen, stijgen 765m, dalen 1.055m.

Dag 10 | Thulo Syabru naar Sing Gompa

Vanaf Syabru Bensi (2.120m) klim je eiken, sparren en rododendronbossen naar Shin Gompa (3.330m). Bij elke kruising klim je verder omhoog en steek je weer een beboste bergkam over totdat je uitkomt bij de eindbestemming van vandaag: Sing Gompa. Een gezellig dorpje met verschillende hotels en een kleine kaasfabriek waar ze lekkere yakkaas verkopen. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 7 km, 2 tot 3 uur lopen, stijgen 1.114m, dalen 85m.

Dag 11 | Sing Gompa naar Gosaikunda

Vanuit Sing Gompa (3.330m) beklim je een bergkam om op het pad naar Gosaikunda (4.460m) te komen. Hoe meer je stijgt, hoe mooier de uitzichten. Je kijkt uit op onder andere Langtang Lirung, Himalchuli, Ganesh Himal en Manaslu. Dan daalt het pad van de bergkam af naar de drie meren: Saraswati Kund, Bhairab Kund en Gosainkunda. Het Gosaikunda meer is een bedevaartsoord voor hindoeïsten (en boeddhisten). Tijdens het Janai Purnima festival wassen de pelgrims zich met het heilige water. Volgens de hindoeïstische mythologie crëerde Shiva dit hooggelegen meer zelf. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 11 km, 3 tot 4 uur lopen, stijgen 1.186m, dalen 85m.

Dag 12 | Gosaikunda naar Dunche

Je wandelt bergafwaarts van Gosaikunda (4.380m) naar Dunche (2.030m) via Lauribina (3.925m) en Chandanbari (3.330m). Een lange afdaling door verschillende bossen die langzaam verandert naarmate je hoogte verliest. Schilderachtige uitzichten vergezellen je tijdens deze flinke maar gemakkelijke afdaling. Overnachting in tea house, inclusief ontbijt/lunch/diner.

Totaal: afstand 17 km, 7 tot 8 uur lopen

Dag 13 | Dunche naar Kathmandu

Na een heerlijk ontbijt rijd je terug naar Kathmandu. De route is gevarieerd. Je volgt smalle bergkammen, stoffige wegen, dichte bossen, rustige dorpjes en terrasvormige landbouwgronden. Het geeft je de mogelijkheid om nog even rustig na te genieten van de prachtige reis. In de namiddag bereik je Kathmandu waar je op je eigen manier kunt nagenieten van deze prachige ervaring. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Totaal: rit 120 km, 7 tot 8 uur rijden

Dag 14 | Kathmandu

Geniet van je laatste dag in Nepal. Shop de laatste souvenirs, drink een lekkere Nepali Milk tea in een van de leuke restaurantjes of neem een ontspannende en welverdiende massage. Doe je liever iets anders? Boek dan een fijne yogales of klankschaalsessie, verdwaal in de smalle straatjes van de wijk Thamel of strijk neer in de Garden of Dreams met een goed boek. De keuze is reuze. 🙂 Afhankelijk van je vluchttijd brengen we je naar de luchthaven. Een goede reis!

Prijs € 1120,-

Langtang Circuit trekking dag 9 Shin Gompa naar Gosaikunda, nichtjes

Inclusief

 • Pick-up en drop-off luchthaven
 • 4-sterren hotel in Kathmandu (o.b.v. twin) met ontbijt
 • Sightseeing in Kathmandu o.l.v. ervaren gids
 • Accommodatie tijdens trekking (tea house/guesthouse/homestay)
 • Alle maaltijden tijdens de trekking (ontbijt/lunch/diner)
 • Vervoer ter plekke (lokale bus/privé vervoer)
 • Engelssprekende gids tijdens trekking
 • Verzekering gids (en drager)
 • Langtang National Park Permit
 • TIMS-card (trekking vergunning)
 • EHBO-kit (gedragen door gids)
 • Alle papierwerk, administratie- en servicekosten en overheidsbelastingen
 • Happy Hiker: voorbereidingsprogramma (3 maanden) dat je fysiek en mentaal klaarstoomt voor je trekking.

  Optioneel

  • Drager (20 USD per dag, draagt maximaal 15 tot 20 kg). Accommodatie, transport en maaltijden voor drager worden betaald.
  • Donsjas, 4-seizoenen slaapzak en duffelbag (terug te geven na de trektocht).

  Exclusief

  • Internationale vlucht
  • Visum
  • Reisverzekering (verplicht) die (helikopter) noodevacuatie tot 4.380+m dekt)
  • Fooi voor gids (en drager)
  • Lunch/diner in Kathmandu
  • Extra overnachting in Kathmandu in geval van vroege aankomst, laat vertrek en vroegere terugkeer van de berg (om welke reden dan ook) anders dan de geplande route
  • Drankjes en andere faciliteiten zoals warme douche, opladen van telefoon etc.
  • Alle andere uitgaven die niet vermeld staan bij ‘Inclusief’

   Reviews

   Ervaringen van andere deelnemers

   “Onvergetelijk! Wil je iets unieks beleven en voelen dat je leeft. Een reis naar Nepal is écht een aanrader. Zeker in zo’n klein en leuk gezelschap.”

   “Door letterlijk en figuurlijk buiten je comfort zone te stappen, word je rijkelijk beloond door een overweldigende natuur en prachtige vergezichten.”

   “De combinatie bergen en back to basic was voor mij de ultieme vorm van opladen. Je leert telkens weer inzien dat er weinig nodig is om blij van te worden.”

   Zwaarte

   Langtang Gosaikundsa trekking is goed te doen voor de geoefende wandelaar. Dagelijks loop je zo’n 4 tot 7 uur. Je kunt je eigen rugzak dragen of gebruik maken van een drager. Wat de Langtang Gosaikunda trekking uitdagend maakt, is de hoogte/ijle lucht. Om hieraan te wennen, hebben we bij het samenstellen van de route rekening gehouden met het aantal meters dat je stijgt per dag. Heb je meer tijd nodig onderweg, dan kan dat. Het belangrijkste is dat je naar je lichaam luistert en je eigen tempo volgt.

   Tips voorbereiding Langtang Gosaikunda trekking

   Je wilt de Langtang Gosaikunda trekking doen? Deze tips helpen je verder.

   Plan je reis

   • Boek je vliegticket, bijvoorbeeld via Skyscanner, Qatar Airways of KLM.
   • Vraag je visum op tijd aan.
   • Sluit een goede reis- en reddingsverzekering af. (Let op dat je medische kosten meeverzekert).
   • Check of je reisverzekering (helikopter) noodevacuatie tot 4.380+m dekt.
   • Ga na of je vaccinaties nodig hebt: bijvoorbeeld via Vaccinaties op Reis en plan direct je afspraak online. Handig!
   • All you need is less: neem zo min mogelijk (niet functionele) spullen mee.
   • Lees het blog: Voorbereiding Langtang Circuit trekking voor meer info.

   Paklijst trekking Nepal

   Of je het nu meeneemlijst, paklijst of inpaklijst noemt, het belangrijkste is dat je zoveel mogelijk thuislaat. Alle kilo’s die achterblijven zijn mooi meegenomen. Dit betekent weloverwogen kiezen. In dit blog dé volledige Paklijst trekking Nepal.

   Boeken & meer info

   Plan een voorpretgesprek met me in of boek je reis

   Boek deze reis

   Een onvergetelijke ervaring voor € 1.120,-. Dompel jezelf onder in adembenemende berglandschappen tijdens deze Langtang Gosaikunda trektocht.

   Plan een één-op-ééngesprek

   Ben je benieuwd of de Langtang Gosaikunda trekking bij je past? In een voorpretgesprek beantwoord ik al je vragen. Effectief en efficiënt.

   Heb je een vraag?

   Of wil je meer informatie over de reis?

   Neem dan contact met me op via:

   06-42241143

   13 + 9 =