Geur is vaak veel belangrijker dan we denken. Tijdens Aroma yoga ga je dat zelf ervaren. De essentiële oliën die we tijdens deze les inzetten, voegen een extra dimensie toe aan je yoga practice. De geuren prikkelen je zintuigen, zorgen voor meer focus en versterken het effect van de houding. Geen wonder dat deze oliën van oudsher al gebruikt worden.  Ze ondersteunen je op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Geuren en ruiken: hoe werkt het?

Ons reukorgaan staat in directe verbinding met het limbische systeem in de hersenen. Dit systeem reguleert fysieke, mentale en emotionele reacties. Geurmoleculen bereiken in tientallen seconden je zenuwstelsel en hebben daardoor direct effect. Tijdens Aroma yoga maken we gebruik van de geuren van dōTERRA. Dit zijn honderd procent natuurlijke oliën van de hoogste en meest pure kwaliteit.

Hoe ziet de avond eruit?

Het eerste kwartier is er ruimte voor een kopje thee. In het kort vertelt Richard Westveer, aromatherapeut en lifestyle coach, ons meer over essentiële oliën, geuren en geurbeleving: hoe werkt het, wat is het effect en wat kan het voor jou doen? Aansluitend vindt er een extra lange yogales plaats (75 minuten) waarin je de geurbeleving op verschillende manieren ervaart. Het thema van de avond is: totale ontspanning.

Programma

  • 19.30 uitleg geuren + thee
  • 19.45 yoga en meditatie met geurbeleving
  • 21.00 napraten + thee

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig naar de combinatie van aromatherapie en yoga, dan ben je van harte welkom tijdens Aroma yoga. Er zijn 8 plekjes beschikbaar, dus wees er snel bij. Kosten voor deze avond zijn € 15,-. Boeken kan via de website of direct via Momoyoga. Heb je nog geen account. Registreer je dan eerst om deze les te kunnen boeken.

Heb je vragen, andere ideeën of wil je een soortgelijke les op een ander moment volgen? Neem gerust contact met me op via paula@wanderworld.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.