John Lennon zei het al. Het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt. En dat klopt. Zo fiets ik begin oktober niet meer naar Zuid-Afrika maar ben ik uitgerekend van ons eerste kindje. Wat!! Ben je zwanger? Yes, ik ben zwanger. Oké, ik geef toe het was even schrikken. Dit stond namelijk niet op de planning. Maar hoe bijzonder is het. Nieuw leven. En die fietsreis naar Afrika dan? Nou, die schuiven we even twintig jaar op. 🚴‍♀

Leven in de Polder

Terug uit Nepal stond m’n leven even op de kop. Zwanger. En nu? Hoe gaan we dit aanpakken? Wat moeten we regelen? En wat doen we met al die mooie toekomstplannen? Zo’n ingrijpende verandering vraagt natuurlijk ook om ingrijpende keuzes. Zo ruil ik mijn reizende bestaan in tegen een stabiel leven bij de liefste papa in de Polder. Heel eerlijk? Dat was even wennen. Maar inmiddels zitten ook wij soms even op dat welbekende roze wolkje. 💖

Deurtje open, deurtje dicht

Met pijn in m’n hart heb ik mijn baan als reisbegeleidster opgezegd. Wat deed ik dit graag. Maar ja, met een dikke buik op +5000 meter rondwandelen of groepen begeleiden op de mountainbike is natuurlijk niet echt handig. Daarom zoek ik nu een leuke baan in Nederland. Niet ideaal wanneer je zwanger bent, maar ook dat komt goed. Waar een deurtje dichtgaat, gaat er eentje open. 💫

Grote avonturen beginnen klein

Hoewel we onszelf in een heel ander toekomstplaatje zagen, is anders besloten. Het mooie is dat je zonder pardon alles opzij zet en ruimte maakt voor de nieuwe situatie. Gewoon omdat je gelooft dat het goedkomt. Sterker, het wordt mooier dan we ooit hadden durven dromen. Dit kleine wondertje is de start van een nieuwe fase. En alle grote avonturen beginnen klein. 👶🏻

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.