In februari volgde ik een EHBO-cursus. En niet zomaar één, ik heb meteen voor de meest uitgebreide versie gekozen. Als je iets doet, moet je het goed doen natuurlijk.😉 Drie weken elke zaterdag in de auto naar Friesland heeft me niet alleen een stuk wijzer gemaakt, maar ook veel vertrouwen gegeven. Ontzettend blij dat ik dit gedaan heb.

Waarom een EHBO-cursus?

Eerste hulp bij ongelukken is essentieel

Alleen thuis met Lotje of op reis met gasten, heb ik vaak gedacht, als er nu wat ernstigs gebeurt, dan heb ik eigenlijk te weinig kennis om adequaat te kunnen handelen. Gewoon weinig kaas gegeten van de medische wereld. Waarschijnlijk omdat ik zelf kerngezond ben en (bijna) nooit iets heb. Ik wilde het wel, maar de prioriteit was niet hoog genoeg. Maar sinds JP in oktober met een herseninfarct voor mijn neus stond, ik geen idee had wat het was of wat ik kon doen, besloot ik, nu is het moment! Het is gewoon ontzettend belangrijk om snel en goed te handelen. Dit moet ik niet langer voor me uit schuiven.

EHBO-cursus Rode Kruis, verbandtrommel

Onderwerpen EHBO-cursus 

Van reanimeren tot wondverzorging

Tijdens de uitgebreide klassikale EHBO-cursus van het Rode Kruis leerde ik volwassenen, kinderen en baby’s reanimeren. Laten we hopen dat ik dit nooit hoef toe te passen, maar ik weet nu wel hoe het moet. Ook hebben we (brand)wonden, kneuzingen en botbreuken behandeld. Het aanleggen van verband, oververhitting, onderkoeling, verstikking, verslikking, insectenbeten noem maar op. Heb écht heel veel geleerd. Ook supersimpele dingen die zeker van pas gaan komen in het dagelijks leven of tijdens de trektochten in Nepal. Zo blij dat ik dit gedaan heb.

EHBO-cursus Rode Kruis, verband aanleggen

More is coming…

Deze EHBO-cursus is het begin van zoveel meer

Eind 2022 heb ik mezelf een aantal doelen gesteld om mezelf en Wanderworld te verbeteren. Ik ben nooit zo van het delen van doelen omdat ik het liever gewoon doe. Al dat geklets, leidt vaak tot niets.😜 Maargoed, de EHBO-cursus was één van de doelen and more is coming. Misschien wel het allerbelangrijkste, ik ga veel tijd met JP en Lotje doorbrengen de aankomende tijd. KwaliTIJD wel te verstaan. Want als ik me één ding goed heb gerealiseerd de afgelopen maanden, dan is dat wel dat tijd en zorg voor elkaar het allerbelangrijkte is.🧡

EHBO-cursus Rode Kruis, masker

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.