Woehoee!! In maart en april ben ik bij Claire op Curaçao. Het is precies 15 jaar geleden dat ik er voor het laatst was. Begin twintig, onwetend en een tikkeltje naïef ging er een nieuwe wereld voor me open. Destijds zocht Claire mij op. Niet wetende dat ze er jaren later zelf zou wonen. Nu is het mijn tijd. Onwijs leuk! En een reden om die oude foto’s weer eens af te stoffen. Hoe was het ook alweer? In dit blog blik ik terug op mijn fantastische (stage)tijd op Curaçao. Het begin van mijn reizende bestaan.

Met Claire naar Klein Curaçao

Stage bij Mon Art Productions

Tijdens mijn stage organiseerde ik de Studie- en Beroepenmarkt 2004 (SBM 2004). Wanneer ik het jaartal intyp, bedenk ik me dat dit écht lang geleden is. De stage was superleuk. De enige studie- en beroepenbeurs in het Caribisch gebied dus alle kinderen van omringende eilanden kwamen naar deze beurs. Wij zorgden ervoor dat de deelnemende scholen en universiteiten een plekje kregen, regelden het bootvervoer, dachten mee over de indeling van de beursvloer en schreven de SBM-krant.

Team SBM 2004

Chillen op de Antillen

Op vrije dagen en in weekenden bezochten we mooie strandjes en feestjes. Hoe leuk. Geen stage betekende vakantie op een tropisch eiland. Volgens mij had ik destijds nog nooit een blauwe zee en een wit strand gezien dus dat was wel écht bijzonder. Daarnaast kon je iedere avond gewoon nog heerlijk in een T-shirtje lopen. Het was altijd warm. Genieten.

Strand Curaçao
Weekenden op Curaçao

Clubje van vijf

Altijd samen op stap, eten en leuke dingen doen. Onvergetelijk. Dinsdag filmavond op Mambo Beach, woensdag Bananas, donderdag Nachtwacht, vrijdag Tutu-Tango, Zaterdag Mambo Beach en Zondag Wet & Wild. Word al moe als ik er aan terug denk. 😇 Uiteraard deden we ook nog iets anders dan stappen. De foto waar ik de mooiste herinneringen aan heb is die op de Christoffelberg. Dit geeft het échte Curaçaogevoel weer. Vrij en zorgeloos.

Clubje van vijf op de Christoffelberg
Mooie avonden op Mambo Beach

Vriendinnen op Curaçao

Misschien wel het hoogtepunt van mijn tripje op Curaçao, het bezoek van Jessica, Bianca, Linda en Claire. Fantastisch! Met z’n vijven naar Klein Curaçao, drankjes drinken en bijkletsen. Erg leuk om de foto’s terug te zien. We hadden toen geen enkel idee hoe leuk en bijzonder het was. Ik wil nog wel een keer met dit clubje naar de Antillen.

Op het strand
Met Malibu 🐶

Zwemmen met dolfijnen

In de laatste week zwom ik met dolfijnen. Iets waar ik helemaal niet van droomde, maar het kwam zo uit. Eenmaal in het water vond ik het toch wel gaaf. Prachtige dieren. Ze voelden zo bijzonder en maakten echt contact. Of ik het nog eens zou doen? Nee, ik vind het eigenlijk een beetje zielig. Maar aan m’n gezicht is te zien dat ik het toen erg leuk vond.😁

Dol fijn!

Naar Claire op Curaçao

Vier maanden stagelopen op Curaçao was genoeg. Een mooie maar ook vermoeiende tijd. Tropenjaren tellen dubbel toch? Hoe dan ook, het was onvergetelijk en heeft de basis gelegd voor mijn reizende bestaan van tegenwoordig. Deze maand ga ik weer even terug in de tijd. Claire knuffelen en kijken hoe het 15 jaar geleden was. Zin in. ❤