Wanneer je door Nepal reist, is het leuk om een paar woordjes Nepali te spreken. Met alleen ‘Namasté’ kom je een heel eind, maar het is natuurlijk nog leuker om als je meer te vertellen hebt. Nepalees leren is niet makkelijk, dus het vergt wat doorzettingsvermogen. In dit blog je eerste woordjes en een aantal tips om meer Nepalees te leren.

Nepalees leren: begin met deze woorden

Je eerste woordjes

Het is altijd leuk om een paar woordjes te kunnen spreken in de taal van het land waar je doorheen reist. Mensen waarderen het, vinden het grappig en je maakt sneller contact. Kortom, het maakt je reis leuker  Met onderstaande woordjes kom je een heel eind. Probeer het alvast uit op de taxichauffeur die je ophaalt van het vliegveld.😉

Namaskar, namaste = Hello!
Ho = Ja
Hoina = Nee
Dhanyabad = Dankjewel
Kehi chhaina = Geen dank
Mero naam … ho. = Mijn naam is….
Ma … aaeko hu = Ik kom uit…
Ma … barsa ko bhae = Ik ben …. jaar oud
Shuva ratri = Welterusten

Meer Nepalees leren?

Tips voor het verbeteren van je Nepali

Op 17 Minutes World Language vind je meer woorden en zinnen inclusief geluidsfragmenten. Kan je meteen een checken of het erop lijkt.😜 Lonely Planet heeft een superhandig reisformaat woordenboekje waarin alles wat je zou willen zeggen aan bod komt. Leuk om vooraf alvast te bestuderen, je op weg te helpen tijdens je reis en meer in verbinding te staan met de locals. En dat voor maar een paar euro.

Contact met locale bevolking in Nepal

De groet ‘Namasté’ wordt veelvuldig gebruikt in Nepal en betekent zoiets als: het goede in mij groet het goede in jou. Prachtig toch? Als dat het uitgangspunt van je reis is, kan het alleen maar mooi worden.😊

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.