Nieuw avontuur. Het kriebelt al een tijdje. Dit keer pak ik het eens compleet anders aan. Ik ga iets doen dat ik nog nooit gedaan heb. Ik ga op de fiets naar Afrika. Eind 2019 vertrek ik en de aankomende maanden houd ik me bezig met de voorbereidingen. Wat heb ik nodig? Wat moet ik weten? Welke route ga ik fietsen? Hoe lang gaat de reis duren? Wat gaat het kosten? Etc. etc. Er valt heel wat uit te zoeken, maar ik word al blij als ik eraan denk. Nieuwe dingen leren, iets ondernemen en mezelf ontwikkelen. Dat geeft me energie. Of ik het leuk ga vinden? We gaan het ervaren.

Waarom Afrika?

Afrika is een continent dat ik totaal niet ken. Des te meer reden om het te ontdekken. De afgelopen vijftien jaar heb ik voornamelijk in Azië doorgebracht. Hoewel ik het continent nog steeds geweldig vind, is het tijd voor iets nieuws. Daarnaast leer je in een totaal nieuwe omgeving het meeste en dat is één van de voornaamste redenen dat ik zelf weer op reis wil. Wat verwacht ik van Afrika? Dat het vooral rauw en puur is. Anders. Maar eerlijk gezegd? Ik heb geen idee. Ik zie het wel.

Waarom op de fiets?

Na twee wereldreizen en diverse korte tripjes met een backpack is het tijd voor wat anders: de fiets. Drie redenen: 1. Ik ken het simpelweg niet, dus er valt iets nieuws te ontdekken. 2. Het is actief en daar word ik blij van. 3.) Het is een duurzame manier van reizen. Het laatstgenoemde vind ik misschien wel het belangrijkste. Op reis kom ik vaak op extreem vervuilde plekken. Dat raakt me. Mijn doel is om alleen bandensporen (en af en toe voetstapjes) achter te laten. Daarnaast trekt de buitenlucht, de vrijheid, de eenvoud en het overzichtelijke tempo van een fietsreis me aan.

Op de fiets naar Afrika voor een goed doel

Omdat alleen nemen niet goed voelt, wil ik ook iets geven. Ik vind het een mooi idee om in mijn vrijheid te fietsen voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Daarom koppel ik mijn fietstocht naar Afrika aan een goed doel. Met het ingezamelde geld draag ik mijn steentje bij. Op dit moment ben ik nog op zoek naar een concreet doel. Heb je een leuk idee? Of weet je een goede doel dat wel wat extra aandacht kan gebruiken? Let me know.

Tips zijn welkom

In maart start ik concreet met de voorbereidingen voor deze reis. De aankomende tijd verschijnt er dus iets vaker een blog over mijn voorbereidingen voor de fietsreis naar Afrika. Ik ben nog volledig onwetend dus mocht je tips of ideeën hebben? Ze zijn van harte welkom.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.