Historische tempels, authentieke tulou-dorpen, mooie natuurgebieden en flitsende miljoenensteden. Dat is het minder bezochte en gevarieerde Oost-China. Afgelopen weken mocht ik weer op pad. We bezoeken de provincies Fujian, Zhejiang, Jiangsu en Shanghai. Verrassend leuk en afwisselend. In Fujian lijkt het Chinese leven iets relaxter dan in de gebruikelijke grote steden en komen we de eerste dagen geen Westerling tegen. In dit blog de reisfilm van onze 16-daagse rondreis door Oost-China.

Oost-China de reisroute

De reis start in de prettige havenstad Xiamen. Een fijn en sfeervol stadje: kleinschalig (voor Chinese begrippen), overzichtelijk en groen. Vervolgens trekken we landinwaarts naar enkele Tulou-dorpen waar we traditionele Hakka-woningen bezoeken. Ik had ze al eens gezien in de documentaire (Dwars door China) van Ruben Terlou maar mag er nu zelf slapen. Hoe leuk! Aansluitend zoeken we de natuur op in het prachtige Wuyishan National Park en bezoeken we de steden Hangzhou, Suzhou en Luzhi. We sluiten onze rondreis af in het hypermoderne Shanghai:

1. Amsterdam – Xiamen
2. aankomst Xiamen
3. Xiamen – Gulanyu Island
4. Xiamen – Yongding
5. Yongding – Gaobei – Xiamen
6. Xiamen – hoge snelheidstrein naar Wuyishan
7. Wuyishan – National Park
8. Wuyishan – hoge snelheidstrein naar Hangzhou
9. Hangzhou
10. Hangzhou – hoge snelheidstrein naar Suzhou
11. Suzhou
12. Suzhou – Luzhi
13. Luzhi – Shanghai
14. Shanghai
15. Shanghai – Amsterdam
16. aankomst Amsterdam

Reisfilm: Oost-China in een notendop

Zoals bij ieder bezoek aan China maakte de stappenteller weer overuren. De recorddag telde deze reis 48.000 stappen. Mijn hoogtepunten? De traditionele Tulou-dorpen, het prachtige Mount Wuyi en het flitsende Shanghai. Maar ook het eten was weer noemenswaardig lekker, met de oesteromelet en pindasoep (uit Xiamen) als culinaire climax…. Yum yum! Altijd jammer dat het thuis niet meer zo smaakt. 😉

China… je was weer meer dan leuk! Alles verliep op rolletjes, het reisgezelschap was fijn en het weer fantastisch. Kortom vakantiegevoel! 🙂 In deze reisvideo een sfeerimpressie: 16 dagen in 4 minuten. Kijk je mee?