Yangshuo is een veelzijdig, levendig en gezellig stadje in Zuid-China en de plek waar ik in 2015 ruim een jaar woonde als manager van de Giggling Tree, het leukste guesthouse van China! Tijdens mijn verblijf heb ik me geen moment verveeld. Want niet alleen Yangshuo is geweldig, maar ook de omgeving. In dit blog een korte video van de activiteiten in en om Yangshuo.

Fietsen Yangshuo
Fietsen in Yangshuo

Yangshuo en omgeving

Yangshuo is de plek waar je als actieve reiziger je hart kunt ophalen. Beroemd vanwege de schitterende karstgebergten en de mooie Yulong en Li rivier. Het stadje zelf en de omgeving zijn bij uitstek te verkennen met de fiets of vanaf het water. Ben je in de buurt? Vergeet zeker niet de omstreken. Denk bijvoorbeeld aan de Longsheng rijstterrassen bij Ping’An en Dazhai, de lokale markt in Fuli of het traditionele dorp Huangyao.

Reisfilm veelzijdig Yangshuo

Naast een veelzijdigheid aan activiteiten kent China ook een gevarieerde keuken met altijd verse producten, bijzondere mensen, gekke gewoonten en overheerlijke massages. Voor het laatstgenoemde ga je in Yangshuo naar Dr. Lily. Mocht je er zijn, vraag dan gewoon even rond. Iedereen kent haar.

Kijk je mee?

Yangshuo en omgeving zijn verrassend veelzijdig. Kijk je mee? Meer reisverhalen over China lees je in het blog.