Op uitnodiging van Duitsland Actief gaan Marja en ik op pad als wandelambassadeur. Te voet mogen we biosfeerreservaat de Schwäbische Alb ontdekken. Hoe leuk! Om eerlijk te zijn had ik er nog nooit van gehoord, dus ook bij wandelen in de Schwäbische Alb kon ik me weinig voorstellen. Maar het was een aangename verrassing. Frisse berglucht, fijne heuvellandschappen en ultieme ontspanning stonden centraal tijdens ons tripje in Duitsland. En ja, je kunt er fantastisch wandelen! In dit blog de reisvideo van onze wandeltocht door de Schwäbische Jura.

Wandelambassadeur Duitsland Actief

Wandelen in de Schwäbische Jura: reisroute

Dag 1: Amsterdam – Stuttgart – Bad Ditzenbach, wandeling Streuobslehrpfad
Dag 2: Bad Ditzenbach, wandeling over de Albsteig – Neidlingen
Dag 3: Neidlingen, wandeling over de Albsteig – Bad Urach, ontspannen in de Albthermen
Dag 4: Bad Urach, wandeling Wasserfallsteig – Stuttgart – Amsterdam

Reisfilm: wandelen in de Schwäbische Alb

In dit blog de video van onze fijne tijd in Duitsland. Het waren 4 geweldige dagen in ons schitterende buurland. Een mooie omgeving, toffe wandelroutes, lekker eten en goed gezelschap. Alle ingrediënten voor een geslaagd weekend weg. Het grote voordeel van een weekend wandelen in de Schwäbische Alb is dat het dichtbij is en dus in verhouding weinig tijd kost. Vanaf Schiphol ben je al met een uurtje in Stuttgart. Ben je een paar daagjes vrij, dan is de Schwäbische Jura een absolute aanrader.

Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik bergtrekkingen in Nepal (Beginner en Advanced) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.