De tijd gaat snel als je het leuk hebt. Deze 23 dagen zijn voorbij gevlogen! Precies een maand geleden stapte ik in het vliegtuig naar China. Bizar genoeg zit de zomervakantie er nu alweer bijna op. In de tussentijd, heb ik nog steeds niet fatsoenlijk de tijd gehad om het avontuur op me in te laten werken. Bloggen biedt uitkomst. Even verplichte reflectietijd en schrijven over hoe het was. Gedachten ordenen. Wat heb ik eigenlijk allemaal gedaan? Wat was mooi aan deze reis? En wat kon beter? In dit blog een korte terugblik op een mooie Djoser Junior rondreis door China.

Paula Badaling Great Wall China
Plein van de Hemelse Vrede
Lotus flower Summer Palace

Kracht van synergie

Aftastend beginnen mijn gasten aan hun China avontuur. De fijne groepschemie zorgt er voor dat iedereen zich al snel thuis voelt en z’n plekje vindt. Mensen kijken naar elkaar om, houden rekening met en zorgen voor elkaar. Dat vind ik fijn, want zo hoort het. Het zorgt voor een prettige sfeer en een goede energie. Maar niet bij iedereen gaat het allemaal vanzelf. Een lach, een traan… het ligt vaak zo dicht bij elkaar. Geen onwil, maar soms gaat het even anders dan je zou willen. Het mooie is dat we het onderling kunnen delen, erover praten. Ieder z’n eigen (ontdekkings)reis, z’n eigen ontwikkeling, en samen waren we zoveel meer dan die al die losse persoonlijkheden.

Pingyao
Longsheng rice terraces
Group Djoser Ming Shan

Stelletje reizigers

Gedurende de weken zie ik iedereen groeien: zelfstandig op pad, schaamteloos selfies maken, dansen in het park en in contact met de lokale bevolking. Eerst kost dit het nodige aanpassingsvermogen maar later gaat het steeds meer vanzelf. Ze beginnen er écht plezier aan te beleven. Zo ontzettend leuk om te zien. Dit alles met respect voor elkaar en de lokale bevolking. Beter kan het toch niet!?

Onderweg kijk ik vaak met trots naar mijn reisgezelschap. Het zijn mooie mensen en ze doen allemaal hun best om er het beste van te maken. Stuk voor stuk! Daarnaast zorgen ze ook nog eens supergoed voor mij. Zonnebrandje hier, Deetje daar… het ontbreekt me aan niets. Dat voelt goed. Een verbeterpuntje voor mijzelf: ik ben geen maatstaf. Op mij zit geen rem… maar op veel andere mensen wel…

Laojunshan National Park
Harvesting rice Yangshuo

25 liefdesbrieven

jdens de terugreis krijg ik een Chinees boekje met 25 mooie handgeschreven berichtjes. Bullseye! Ik ben dol op handgeschreven briefjes, inspirerende teksten en vooral… lieve woordjes. Dankbaar voor mijn lieve lach, m’n vrolijkheid, m’n enthousiasme, m’n stressbestendigheid, m’n onbevangenheid, de openhartige gesprekken, de goede organisatie, het dansen, de rooftopbar, de cocktails… en ga nog maar even door. Als dat niet goed is voor je zelfvertrouwen. 🙂

Naigu Stone Forest Kunming
Sunset Li River Yangshuo
Hong Kong skylin Ozone Bar

Populairste Djoser Junior hashtags

Misschien wel het belangrijkste ingrediënt voor een geslaagde junior reis: leuke kinderen. En die waren er. Onderling konden ze het supergoed met elkaar vinden en de ouders, op hun beurt, genoten daar weer van. Gaandeweg is er een serie hashtags ontstaan (met alle #credits (hashtag credit van Eveline) voor Sanne want ik heb ze rechtstreeks overgenomen uit haar lieve berichtje in m’n Chinese boekje). Voor mij de allerbeste samenvatting van een geweldige reis met geweldige mensen.

#paulavisschermetdubbelsch #mydeargirlsandtheboys #Djosercloser #watur!? #fokeendenloveSem #Kaaaaalie #nietrennen! #watwiljenoukortoflangBente #hoeveeldrankjespaula #bá! #TKBruceBillyVivianMatthew #BillylovesPaula #weerdieChinezen #huhzittenweinChina? #nog2uurPaulatijd3uurdus #kusjevanSanne #selfiestickverliezer

Vind je het leuk om de reis in bewegend beeld te zien? Bekijk hier de reisfilm over onze Djoser Junior rondreis door China.

 Lijkt een meerdaagse wandelreis jou leuk? Jaarlijks organiseer ik trektochten in Nepal (Groepsreizen met trekking en Bergtrekking op Maat) en help je bij de voorbereiding van dit unieke wandelavontuur. Schrijf je in voor de inspiratiemail en ontvang nieuwe data als eerste in je inbox.