Naar de Schwäbische Alb als wandelambassadeur voor Duitsland Actief. Voordat we vertrokken, hadden we geen enkel idee wat we van dit gebied konden verwachten. Maar vier dagen hiken in deze regio heeft ons aangenaam verrast. We vragen ons eigenlijk meteen af, waarom doen we dit niet vaker? In een uur vlieg je al van Amsterdam naar Stuttgart. Vanuit daar is de Schwäbische Jura eenvoudig bereikbaar. Mooie dagwandelingen, fijne hotels, goed eten en leuk reisgezelschap heeft er voor gezorgd dat we helemaal opgeladen terugkeren naar Nederland. Kortom: aanrader. In dit blog het reisprogramma, de route en een aantal leuke plaatjes van onze fijne tijd in Duitsland.

Wandelambassadeur in de Schwäbische Alb

Dag 1 – Met onze huurauto vertrekken we van luchthaven Stuttgart naar Bad Ditzenbach. Daar verblijven we in Vitalhotel Sanct Bernhard. Vanuit het hotel wandelen over het Streuobstlehrpfad, door de boomgaarden, naar Gasthof Hirsch in Bad Ditzenback-Gosback. Een lekker diner met producten uit de lokale boomgaarden van Schwaben staat voor ons klaar.

Dag 2 – Vandaag wandelen we over de Albsteig (HW1) van Deutsche Haus naar Neidlingen. Via steile haarspeldbochten, door een prachtig beukenbos, lopen we naar Bosslergipfel (799 m). Langs de Albtrauf vervolgen we onze wandeling bergaf naar Rössle in Häringen. Daar gaan we weer bergop naar de Albkante, via Bläsiberg naar burchtruïne Reussenstein. Onder ons ligt het dal van Neidlingen met duizenden fruitbomen. Onderweg stoppen we (uiteraard veel te) vaak voor foto’s. De vergezichten zijn mooi! Tegen de avond komen we aan bij het sfeervolle Alte Kass in Neidlingen. We stillen onze stevige trek bij restaurant Lamm en kruipen op tijd ons nest in. Morgen weer een lange wandeldag voor de boeg.

Dag 3 – De wandeling van vandaag gaat over de Albsteig van kasteel Reussenstein naar kasteel Teck/Owen. Dit betekent eerst bergop naar de Albsteig-Weg op de Albkante. We lopen langs de Randecker Maar, de grootste vulkaankrater van de Schwäbische Alb, door bossen en over heidevelden naar de Breitenstein, een bergplateau in de Schwäbische Jura. We hebben hier een schitterend uitzicht over de Alb. Voor mij één van de mooiste die we tot nu toe gezien hebben. Kan er geen genoeg van krijgen. 🙂 Via bosweggetjes trekken we verder naar burchtruïne Rauber. We dalen af (200m) op een pad vol haarspeldbochten om vanaf de Sattelbogen weer bergop te lopen richting burcht Teck. Dan rijden naar Biosphärenhotel Graf Eberhard in Bad Urach. Een fles champagne, een uitgebreid diner en een avondje spa en wellness liggen op ons te wachten. En it’s my birthday dus ik had me geen beter cadeau kunnen wensen.

Dag 4 – We starten deze morgen vroeg met een wandeling over de Wasserfallsteig bij Bad Urach. In 2016 is deze wandelroute verkozen tot de Duitslands mooiste wandelroute. We zijn vroeg. Het is nog fris en er hangt deken van mist boven de weilanden. Wanneer het zonnetje doorbreekt is deze snel verdwenen. We wandelen door een overweldigend groen bos langs een aantal mooie watervallen. Het is fijn om buiten te zijn. Wanneer de wandeling erop zit, zit ook ons mooie Duitslandavontuur erop. We rijden met onze auto in 45 minuten van Bad Urach terug naar luchthaven Stuttgart. Wat hebben we genoten. 🙂

Ja, Duitsland is leuk!

Na dit lange weekend zitten we vol energie. Het was fijn om even in een andere omgeving te zijn. Wandelen is altijd lekker. Maar wandelen in een nog onbekende omgeving is extra leuk en er werd goed voor ons gezorgd. De Schwäbische Alb in sleutelwoorden: wandelen, ruïnes, kastelen, ontspanning, rust en frisse berglucht. Ja! Dat gaan we vaker doen. En Duitsland is groot dus er valt nog genoeg te ontdekken.

Deze reis is gesponsord door het Duits Verkeersbureau en Schwäbische Alb Tourismus. Zoek je ook fiets- of wandelambassadeur? We gaan graag voor jou op pad. Laat een bericht achter op de contactpagina.