09/04/13 tot 12/04/13
Het avontuur start, onze wereldreis begint. We beginnen onze reis bij de familie Veerman in Melbourne. In ruil voor kost en inwoning passen wij een maand op hun drie kinderen. In de tussentijd zijn zij voor werk in het buitenland. Een leuke deal en een goed begin van onze reis om de wereld.

De wereldreis begint

Het heeft even geduurd maar nu eindelijk een teken van leven. We hebben een goede vlucht gehad en zijn gezond en heelhuids in Melbourne aangekomen. Tijdens onze tussenstop op Singapore airport zelfs nog even gezwommen, erg lekker na 12 uur op je kont zitten. Daarna overgestapt richting Melbourne. Alles verloopt gesmeerd. We kunnen overal doorlopen en Harry Veerman staat ons al op te wachten bij het vliegveld. In Langwarrin (wijk in Melbourne) aangekomen verwelkomen Marjanne en de kinderen ons. We zijn nu 36 uur onderweg en erg moe. We krijgen een lekker groentesoepje voorgeschoteld, kletsen nog wat en kruipen daarna heerlijk onder de wol.

Wereldreis-begint-afscheid-Schiphol

Wereldreis begint afscheid Schiphol

Ons stekkie in Melbourne

De kamer waar we slapen is groter dan ons huis in Zwolle. Dat kon erger dus. We hebben zelfs een eigen keuken, douche, toilet én uitzicht op het zwembad! ’s Middags gaan we met Marjanne en de kinderen de buurt verkennen. Het weer is heerlijk en de dag vliegt voorbij. ‘s Avonds met de kinderen in de hot tub.

Melbourne-strand

Melbourne strand

Voorbereidingen treffen om te werken in Australië

Omdat de meiden helemaal paardengek zijn gaan we even kijken bij hun pony. Deze willen ze graag laten zien. Daarna halen we schooluniformen met Marjanne. Leuk om te zien hoe dat allemaal gaat.. Zelf moeten wij  ook nog papierwerk in orde maken alvorens we straks aan het werk kunnen. We gaan een Tax File Number (TFN) aanvragen, vergelijkbaar met het Nederlandse BSN-nummer en openen een Australische bankrekening. Daar moeten straks onze welverdiende dollars op komen te staan.

Fietsen-in-Melbourne

Fietsen in Melbourne

Sightseeing Melbourne

De wereldreis begint en dat betekent ook wennen aan buitenlandse gewoonten, waaronder links rijden. Om deze reden maar ook om de omgeving te verkennen fietsen we alvast een stuk door de buurt. Met een mooie helm op ons hoofd anders krijg je een boete van 80 dollar.

Vanaf heden zijn we te bereiken op ons Australische nummer +61439823845. ´s Avonds viert Madelon haar verjaardagsfeestje. Wij gaan op tijd naar bed want morgenvroeg gaan we alvast wat campers bekijken in Melbourne centrum. Op goed geluk! Laten we hopen dat er een mooi wagentje tussen zit.

To be continued…