18/07/2013 tot 31/07/2013
Het is komkommertijd in Australië. Niet alleen op werkgebied maar ook in Innisfail zelf. Er gebeurt niet veel, er is weinig verandering en we hebben geen spannende nieuwtjes. Dat betekent een vrij kort bericht maar wel met de mededeling dat het goed met ons gaat. We leven ons leven en het gaat z’n gangetje. Werken, slapen, eten, wassen, boodschappen etc. We hebben in ieder geval niet het idee dat we een spannende wereldreis aan het maken zijn. 😉

Wachten, wachten, wachten

Ik wacht nog steeds op boerderijwerk. Bij het Barrier Reef Motel is het rustig op het moment dus dat werk ligt nagenoeg stil. Mark werkt nog steeds voor Dilgit maar die uren worden langzaam minder omdat hij steeds meer mensen aanneemt. We redden het nog prima maar het wachten begint wel erg lang te duren. Ondertussen zijn we ook verder aan het zoeken en rondkijken naar werk in een eventueel ander gebied van Australië. Tot op heden nog zonder resultaat.

De afgelopen weekenden zijn we er even lekker op uit getrokken. Het leek ons een goed idee om niet alleen in Innisfail te blijven maar ook wat meer van Australië te zien. We hebben daarom een paar dagen de omgeving van Cairns verkend. Erg fijn om het hostel even te ontvluchten. Cairns is zeker geen wereldstad maar vergeleken met Innisfail ben je snel tevreden. We lopen gezellig rond, hier en daar een beetje winkelen en een hapje eten. Zolang dat nog kan… dan heb je het goed.

Overal-spinnen-in-Australië

Overal spinnen in Australië

Backpacker neergestoken in hostel Australië

In het hostel zijn de afgelopen weken ook een aantal nare dingen gebeurt. Een jongen is neergestoken door een andere backpacker en een ander is bedreigd met een geladen harpoengeweer. Het was het gesprek van de dag maar inmiddels is de rust weer wedergekeerd. Beide jongens zijn er uitgezet en de eerstgenoemde hangt een gevangenisstraf boven het hoofd. Rare dingen allemaal.

Hopelijk binnenkort weer veel nieuwe avonturen uit Australië.:)

To be continued…