24/11/2013 tot 02/12/2013
Jihoeee!!! Wat zijn we blij! Wij hebben de baan in China. Twee jaar lang zijn we hier mee bezig geweest en eindelijk is het zover. Vaarwel Australië! Vaarwel bananen! We gaan naar China. De glimlach is niet meer van onze gezichten te slaan.

Nieuwe-baan-in-China-bij-Giggling-Tree-Guesthouse

Giggling Tree guesthouse

Hoe we de baan in China kregen

Na ons skypgesprek met Karst en Paulien uit China krijgen we te horen dat ze dinsdag uitsluitsel geven. Omdat de verbinding erg slecht is zullen ze ons hierover mailen. Zondagavond, wanneer we lekker liggen te relaxen in ons kamertje gaat mijn telefoon. Nietsvermoedend kijk ik op het beeldscherm en ineens maakt mijn hart een sprongetje. “Oei, een mailtje van de Giggling Tree”, zeg ik tegen Mark. “Ohnee, dat is veel te vroeg”, zegt Mark. We durven de email bijna niet te openen maar het zal toch een keer moeten. Voorzichtig doen we een poging…

Beste Paula en Mark,

 

We zijn er uit!

We zouden het heel leuk vinden als jullie vanaf begin maart of eind februari 2014 bij de Giggling Tree zouden willen komen werken. De exacte datum moeten we nog even overleggen. Knal de champi dus maar open…tenminste, we hopen dat jullie nu even in jubelstemming zijn.
We vonden jullie (ondanks de slechte verbinding) erg leuk en spontaan overkomen en denken dat jullie elkaar goed kunnen aanvullen. Iemand die handig is, is altijd erg belangrijk en een goede organizer zeker ook. Dus dat lijkt goed. We horen graag spoedig of jullie blij zijn. Daarna moeten we hard gaan nadenken over de papierwinkel die nodig is…

We horen graag of jullie blij zijn? Ik heb Mark in z’n hele leven nog nooit zo blij, uitbundig en enthousiast tegelijk gezien. Hij springt op van het bed, gooit z’n armen in de lucht en laat een uitbundig, “WOEHOOEEE!!!”, horen. Daarna rent hij het hele hostel door. “We’ve got the job! We’ve got the job!” De hostelgenootjes reageren allemaal net zo leuk en enthousiast. Ze openen zelfs een fles champagne voor ons. Hoe tof is dat!

Giggling-Tree-guesthouse-China

Giggling Tree guesthouse courtyard

Wat houdt deze baan in China in?

Wat gaan we doen en wat houdt deze baan in China precies in? Giggling Tree guesthouse is gevestigd op het platteland in het zuiden van China. We gaan deze een jaar runnen en daarna geven we het stokje over aan een nieuw managerskoppel. Het guesthouse telt 23 kamers en 25 personeelsleden en we zullen ervoor moeten zorgen dat de boel draaiende blijft. Van personeelsplanning tot financiële administratie. Van onderhoud tot het sociale praatje met gasten. Net iets voor ons dus.

De papierwinkel

Omdat we een Chinese werkvergunning moeten aanvragen zullen we nog het nodige papierwerk moeten verzamelen. Hoe dat precies zit dat weten we nog niet maar daar gaan we ons de aankomende weken in verdiepen. Hoe dan ook… ons humeur is niet meer stuk te krijgen. Eindelijk kunnen we nieuwe toekomstplannen maken. Er is licht aan het einde van de tunnel… we kunnen een punt zetten achter onze bananencarrière in Innisfail.

To be continued…